Tabăra de pictură „Pontul Euxin“, omagiu adus Dobrogei Florin Cârstocea - „Anul acesta, lucrările au o reală valoare artistică“ (galerie foto)

Pentru al treilea an consecutiv, Tabăra de pictură „Pontul Euxin“, organizată de Asociaţia „Pontul Euxin“, și-a deschis porțile. Tema ediţiei din acest an este „Tradiţia picturii interbelice în Dobrogea - de la Sulina la Balchik“. Participanții din acest an sunt 15 tinere talente care provin din patru centre universitare: București, Constanța, Iași și Cluj. Evenimentul a fost coordonat de conf. univ. dr. Daniela Țurcanu Caruțiu, de la Universitatea „Ovidius”, expert al Ministerului Culturii și Patrimoniului Național Cultural în domeniul Conservare - investigații fizico-chimice aplicate patrimoniului cultural, și lect. univ. dr. Gheorghe Caruțiu.
 
Deschiderea oficială a taberei a avut loc pe 12 septembrie. În primele zile, participanţii au mers, într-o vizită de documentare, la Balcic, la Castelul Reginei, la Grădina Botanică și la Cap Kaliakra. O altă vizită de documentare a fost în Delta Dunării, pe canale pline de floră și faună, până la Sulina.
 
Pe data de 20 septembrie, constănțenii sunt așteptați la vernisajul expoziţiei cuprinzând lucrările realizate de tinerii participanți la cea de-a treia ediție a Taberei de pictură „Pontul Euxin“. Vernisajul va fi găzduit de Muzeul de Artă Constanţa.

Ieri, academicianul Răzvan Theodorescu, criticul de artă Mircea Oliv şi artistul plastic Daniela Ţurcanu Caruţiu au organizat un seminar dedicat temei acestei ediţii, „Tradiţia picturii interbelice în Dobrogea - de la Sulina la Balchik”.
 
„Ediția din acest an este absolut remarcabilă. Tinerii au realizat un omagiu pictural adus Dobrogei. După Constanța, expoziția va ajunge la București, pentru ca toată lumea să vadă cum inițiativa privată poate realiza astfel de evenimente. Cred că și autoritățile locale ar trebui să se implice în organizarea acestor evenimente“, a declarat academicianul Răzvan Theodorescu.
 
„Am inițiat acest eveniment în ideea de a susține tinerii artiști. De la ediție la ediție, valoarea lucrărilor a crescut. Anul acesta, lucrările sunt deosebite, au o reală valoare artistică. Lucrările au fost executate de tineri care au venit și la prima, și la a doua ediție. Acest lucru mă face să mă gândesc la a patra ediție, cu toate că nu este ușor să susții un astfel de eveniment artistic, din punct de vedere material și logistic.
 
Voi propune autorităților locale să facem împreună mai multe ediții, mai bune, și, de ce nu, internaționale, mai ales că tabăra se numește «Pontul Euxin», definitoriu pentru acest spațiu dobrogean“, a precizat omul de afaceri Florin Cârstocea, cel care a inițiat și a susținut financiar organizarea Taberei de Pictură „Pontul Euxin“.
 
Reamintim că cea de-a doua ediție a Taberei de Pictură „Pontul Euxin“ s-a desfășurat în august-septembrie 2014 și a avut tema „Creștinismul în Dobrogea“. Prima ediție a Taberei de Pictură „Pontul Euxin“ s-a desfășurat în septembrie 2013, cu tema „Briza mării“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lucrările pot fi admirate la Muzeul de Artă Constanţa Tabăra de pictură „Pontul Euxin“ s-a încheiat cu un vernisaj (galerie foto)

22 Sep 2015 2761

Muzeul de Artă Constanţa găzduieşte vernisajul Taberei de pictură „Pontul Euxin“ (galerie foto)

20 Sep 2015 2387

A treia ediţie a Taberei de pictură „Pontul Euxin“, găzduită de Constanţa

14 Sep 2015 2148

Expoziţie dedicată creștinismului în Dobrogea, la Muzeul de Artă Florin Cârstocea - „Vom continua tradiţia taberei de pictură“ (galerie foto)

08 Sep 2014 3848

Tabăra de pictură „Pontul Euxin“, la final Un vernisaj inedit la Muzeul de Artă Constanţa (galerie foto)

06 Sep 2014 3999

S-a deschis Tabăra de pictură „Pontul Euxin“ Florin Cârstocea - „Ne propunem ca acest eveniment să devină o tradiţie“ (galerie foto)

29 Aug 2014 3102