Deschidere editie

Din categoria „ce întreabă părinţii şi ce răspunde Primăria“ Nu există un regulament de funcţionare a locurilor de joacă! (document)

USR Constanţa şi părinţii care au creat pe o reţea de socializare grupul „Locuri de joacă din Constanţa“ au solicitat Primăriei Constanţa, la începutul acestei luni, regulamentul de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă situate pe domeniul public local, precum şi contractul pentru efectuarea de lucrări de curăţenie, întreţinere, reparaţii şi revizii ale acestora. În plus, USR Constanţa anunţa că pregăteşte plângeri oficiale pe care le va înregistra la Primărie, la Poliţia Locală şi la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului.
 
„USR Constanţa a demarat acum câteva săptămâni un proiect de inventariere şi evaluare a tuturor locurilor de joacă din Constanţa, care s-a concretizat într-o lucrare în care sunt descrise în amănunt aceste spaţii de joacă şi care se va finaliza printr-un capitol de propuneri concrete de amenajare pe care să le înaintăm autorităţii publice locale, după consultarea părinţilor, prin completarea unor chestionare pe care le vom folosi în acest scop. Nu toate deficienţele pe care le-am descoperit sunt de trecut cu vederea. Unele nu ţin doar de partea estetică, ci ţin de siguranţa copiilor noştri. Am dori, de asemenea, să aflăm cum este posibil să avem în buget bani inclusiv pentru întreţinerea acestor spaţii de joacă, dar ele să fie în paragină şi să pună în pericol sănătatea copiilor noştri. Undeva, la nivelul Primăriei Constanţa, lucrurile nu funcţionează şi trebuie luate măsuri ferme, a declarat preşedintele USR Constanţa, deputatul Stelian Cristian Ion.
 
Cristiana P., o mămică implicată în demersul USR Constanţa, a solicitat municipalităţii, pe Legea 544/2001, să-i comunice dacă Ia nivelul Primăriei Constanţa a fost aprobat un regulament de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă situate pe domeniul public al municipiului. Mămica a vrut să ştie şi dacă la nivelul Primăriei Constanţa a fost încheiat vreun contract pentru efectuarea de lucrări de întreţinere, curăţenie, reparaţii şi revizii la spaţiile de joacă amenajate pe domeniul public al municipiului şi care sunt tipurile de echipamente amplasate la momentul prezentei solicitări în fiecare dintre spaţiile de joacă existente pe domeniul public al municipiului Constanţa. 

Iată ce a răspuns Primăria Constanţa! 

Primăria Constanţa a dat curs solicitării Cristianei P., din Constanţa.
„Întrebare: Există regulament de organizare şi funcţionare a locurilor de joacă?
Răspuns: Nu!;
Întrebare: Se ocupă cineva de curăţenia, întreţinerea, reparaţia şi revizia spaţiilor de joacă?
Răspuns: S-a demarat procedura de achiziţie a unui contract de reparaţii a locurilor de joacă în mai 2016;
Întrebare: Care sunt dotările fiecărui loc de joacă din oraşul Constanţa?
Răspunsul lipseşte. Am fost invitaţi la Primărie să ne povestească ce vor face...“, se arată în răspunsul autorităţii locale.
 
Menţionăm că lucrările de reabilitare a locurilor de joacă nu au început nici până astăzi, cu toate că municipalitatea anunţa lucrări de modernizare şi punere în siguranţă a celor 39 de locuri de joacă. 

Ce locuri de joacă a spus Primăria că va reabilita anul acesta?   

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat în primăvara acestui an, că din vară, spaţiile de joacă din municipiul Constanţa vor intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Primăria nu a mai investit bani în parcurile dedicate celor mici din anul 2015. Municipalitatea a alocat suma de 10.464.000 de lei pentru modernizarea a 65 de spaţii de joacă. Cele patru loturi care intră în reabilitare acoperă cartierele din zona de nord a oraşului, zona centrală, zona de sud şi zona Baba Novac - Coiciu - Casa de Cultură.  
 
Lotul I (zona de nord): pe o suprafaţă de 4.367,2 mp - strada Năvodului, Palazu Mare, aleea Viitorului, strada Dispensarului, aleea Hortensiei, Tomis Nord, bulevardul Tomis, zona de agrement Badea Cârţan, strada Adamclisi, aleea Stejarului, strada Primăverii, parc Tomis II.
 
Lotul II (zona centrală): suprafaţă de 3.764,32 mp - aleea Mălinului, Tomis I, strada Pescarilor, zona de agrement - parc Dragoslavelor, parc Teatrul „Oleg Danovski“, aleea Lupeni, zona strada Traian, strada 1 Decembrie / strada Traian, Poarta 4, bulevardul Ferdinand, zona Gară CFR.
 
Lotul III (zona sud): suprafaţă de 4.328,15 mp - şoseaua Mangaliei, piaţa Far, zona Abator, zona de agrement - strada Caraiman, strada Dunării, aleea Timonei, şoseaua Mangaliei, zona de agrement CET / aleea Albatrosului, bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul I.C. Brătianu / strada Cumpenei.
 
Lotul IV: suprafaţă de 2.039,38 mp - cuprinde zona Baba Novac - cartier locuinţe tineri, strada Constantin Brâncuşi, strada Dionisie cel Mic, strada B.P. Hasdeu, aleea Daliei, parc Casa de Cultură şi bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - strada I.L. Caragiale. 

Anunţ de ultimă oră al primarului Făgădău 

Între timp, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, s-a sucit. Ieri, în conferinţa de presă care a precedat şedinţa de Consiliu Local Municipal, primarul a anunţat că, în urma inventarierii locurilor de joacă, din cele 65 de locuri de joacă existente, doar 33 aparţin de municipalitate. Astfel, jumătate dintre locurile de joacă au fost, se pare, construite pe terenuri retrocedate sau private. Din acest motiv, Primăria va organiza licitaţie pentru reabilitarea a doar 33 de locuri de joacă existente.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza răspunsul integral al Primăriei Constanţa.
 

Citeşte şi:

USR Constanţa nu slăbeşte municipalitatea O mămică cere Primăriei regulamentul spaţiilor de joacă şi documentaţiile leagănelor (document) 

USR Constanţa cere Poliţiei Locale să facă publice amenzile date pentru nerespectarea curăţeniei la locurile de joacă (document)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

hai sictir

02 Jul, 2017 08:21

Deci e clar. NU SE VA FACE NIMIC ! Constanta va ramane un oras de lumea a 4-a ,confort 3 ,un ferentari extins .

Articole asemanatoare

Atenţie, părinţi! Iată care sunt cele 21 de locuri de joacă din municipiu pe care Primăria vrea să le dezafecteze şi cele care intră în reparaţii (documente)

20 Jul 2017 4581

Mobilierul urban, locurile de joacă şi terenurile de sport din Constanţa şi Mamaia vor fi reabilitate. Cât va scoate din conturi municipalitatea (documente)

14 Jul 2017 887

Primăria trebuie să ia măcar în calcul propunerea a peste 2.000 de părinți Proiectul USR de modernizare, reabilitare și înființare a locurilor de joacă pentru Constanța (galerie foto + document)

06 Jul 2017 4115

Editorial Domnule primar şi domnilor politicieni locali, v-aş invita să dăm o tură prin locurile de joacă din Constanţa

06 Jul 2017 2084

Mai multe autorizaţii emise de Primăria Constanţa. Toate vizează reamenajarea locurilor de joacă

06 Jul 2017 689

USR Constanţa cere Poliţiei Locale să facă publice amenzile date pentru nerespectarea curăţeniei la locurile de joacă (document)

16 Jun 2017 1576

USR Constanţa nu slăbeşte municipalitatea O mămică cere Primăriei regulamentul spaţiilor de joacă şi documentaţiile leagănelor (document)

08 Jun 2017 3701

Editorial Le dorim copiilor locuri de joacă şi şansa de a-şi trăi copilăria

01 Jun 2017 2045

Plângeri la Primăria Constanţa, Poliţia Locală şi OPC pe tema locurilor de joacă ce pun în pericol integritatea fizică a micuţilor (galerie foto)

31 May 2017 2307

Cum arată locul de joacă pentru copii din Portul Tomis. Are nevoie de reabilitare (galerie foto + video)

27 May 2017 1044

Mămicile din Constanţa au obţinut o primă victorie în „războiul“ locurilor de joacă. Despre ce este vorba

18 May 2017 1704

Trei locuri de joacă „Ţara Piticilor“, în atenţia RAEDPP Constanţa! (document)

17 May 2017 1293

O mamă din Constanţa, scrisoare deschisă către Decebal Făgădău„Dumneavoastră, domnule primar, v-aţi lăsa copiii să intre în actualele locuri de joacă ale oraşului?“

15 May 2017 19504

Asociaţia de Proprietari O6 continuă lupta cu Arhiepiscopia Tomisului. Un nou dosar la Tribunal

12 May 2017 2986

Solidari pe reţelele de socializare Părinţii din Constanţa vor să identifice zonele din oraş unde lipsesc locurile de joacă!

09 May 2017 2201

În prima etapă vor fi reamenajate 39 de locuri de joacă Primăria Constanţa nu a mai investit în acestea din anul 2015

27 Apr 2017 3191

Cluj-Napoca. Locuri de joacă îngrijite și multă verdeață. Se pot compara cu cele din Constanța? (galerie foto)

05 Apr 2017 1318

Mămicile din Constanţa au motiv de bucurie Primăria a dat undă verde pentru reabilitarea locurilor de joacă

07 Sep 2016 4985

„Cât ne mai umiliţi copiii pe banii noştri?“ Mămicile din Constanţa pregătesc un protest. Motivul - locurile de joacă (galerie foto)

01 Sep 2016 4225

Editorial Arătaţi-ne că vă pasă de Constanţa! Pe când cu locurile de joacă?!

05 Jul 2016 1723

Noțiunea de ”loc de joacă” capătă noțiuni hilare! Avem dovada! (galerie foto)

02 Jul 2016 1816

Constanța. La ce sunt folosite fântânile arteziene. Priviți și vă minunați

20 Jun 2016 3194

Editorial Domnule primar, copiii din Constanţa au nevoie de locuri de joacă decente

09 Jun 2016 3222

În plină campanie electorală Municipalitatea şi-a amintit de copiii noştri. Sunt vizate 69 de locuri de joacă

26 May 2016 1817

Editorial În atenţia candidaţilor la Primăria Constanţa. Iată care sunt adevăratele noastre probleme!

25 May 2016 2143

Sondaj de opinie 93% dintre respondenţi nu sunt mulţumiţi de felul în care arată locurile de joacă din Constanţa

25 Apr 2016 1372

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de cum arată locurile de joacă din Constanţa? (galerie foto)

18 Apr 2016 3674

Communicat Primaria Ovidiu 21 Septembrie 2015

21 Sep 2015 793

Proiectul Primăriei Constanţa de reamenajare a locurilor de joacă pentru copii va demara în septembrie

05 May 2015 1244

Proiectul Primăriei Constanţa de reamenajarea locurilor de joacă pentru copii, ar fi trebuit demarat pe 1 mai

03 May 2015 844

1 Mai în Parcul Tăbăcărie Locul de joacă pentru copii a devenit sală de mese pentru pensionari (galerie foto + video)

01 May 2015 1418

Primăria Constanţa anunţă un nou proiect pentru municipiu

01 Feb 2015 1025

Fotoreportaj Copilărie în siguranţă. Nu şi la Constanţa!

22 Sep 2014 1836

Comuna Topraisar se îmbogăţeşte cu un nou parc

04 Sep 2014 1929

Copilărie în siguranţă La Medgidia a fost inaugurat un spaţiu de joacă supravegheat video

22 Aug 2014 2171

Locuri de joacă şi parcări la Năvodari Alexandru Manu - „Beneficiari sunt toţi locuitorii oraşului, dar şi turiştii“

15 Aug 2014 1677

Farul joacă astăzi cu Steaua, la Constanţa

02 Aug 2014 983

Directorul Alexandru Manu „Copiii din Năvodari vor avea mai multe locuri de joacă“

23 Jul 2014 1736

Litoral Tv Distracție pentru părinți...și pentru copii

11 Jul 2014 926

Minunile Constanţei A apărut un spaţiu verde pe un loc de joacă pentru copii (galerie foto)

11 Jun 2014 1633

Planuri mari pentru oraşul Hârşova Atenţia edilului Tudor Nădrag, concentrată asupra celor mici

29 May 2014 2034

Un nou loc de joacă în Constanţa

07 Dec 2013 1911

Alte cinci locuri de joacă pentru copii, în valoare de peste 120.000 lei

10 Aug 2013 1922

Achizitia de elemente de joaca si lucrari de amenajare pentru 5 locuri de joaca in anul 2013 - 23.07.2013

23 Jul 2013 481

Cel mai tare arbitru constănţean, delegat la meciul primelor două clasate

12 Jul 2013 842

Primăria Nicolae Bălcescu va avea sală de consiliu

20 Jun 2013 1617

„Totul se întâmplă din cauza sărăciei” Ce soluţie a găsit Nădrag pentru zece locuri de joacă şi dotarea spitalului

29 May 2013 1892

Cât dă primăria Constanța pentru reparația locurilor de joacă

10 May 2013 608

După delegarea de la Campionatul European Arbitrul constănţean Robert Diaconescu va oficia şi în Federale 1

31 Dec 2012 995

Locuri de joacă noi în Ovidiu, Poiana și Culmea

29 Sep 2012 910