Acţiuni ale Jandarmeriei, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale

În perioada 12 - 18 noiembrie, jandarmii constănţeni au participat la mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale pe raza localităţilor Constanţa, Hârşova, Mangalia, Medgidia şi Mihail Kogălniceanu.

Cu ocazia acestor acţiuni, jandarmii au descoperit 25 de contravenţii şi au aplicat 20 de amenzi, în valoare totală de 5.500 de lei.

Vineri şi sâmbătă, militarii au însoţit angajaţii Direcţiei Silvice Constanţa în zona Mihail Kogălniceanu într-o serie de acţiuni ce au avut ca scop prevenirea tăierilor ilegale de arbori, din fondul forestier de stat.

Sâmbătă, jandarmii aflaţi în patrulare în zona Gară au surprins doi bărbaţi care opreau trecătorii pentru a le oferi spre vânzare diverse pachete de ţigări. În urma verificărilor, jandarmii au stabilit că pachetele cu ţigări nu aveau timbre fiscale specifice autorităţilor româneşti.

Lui Ionel G. (36 ani) şi lui Dalcîran S. (30 ani), ambii din Constanţa, le-au fost confoscate 12.000 de ţigarete fără timbru, iar jandarmii le-au întocmit şi documente necesare continuării cercetărilor de către autorităţile competente.

În Piaţa Griviţei, jandarmii au confiscat, în lipsa autorizaţiilor, mai multe articole de îmbrăcăminte şi patru parfumuri de diferite mărci, susceptibile a fi contrafăcute. Comercianţii ambulanţi, Ghiulşen V. (35 ani) şi Săndel S. (38 ani), au fost amendaţi cu 1.000 de lei, iar bunurile le-au fost confiscate.

Sancţiuni similare au fost aplicate duminică la Hârşova lui Ştefan G. (33 de ani) şi lui Ştefan G. (24 ani), ambii din Târgu Mureş, prinşi în timp ce vindeau şapte haine din piele în zona centrală a oraşului, fără documente de provenienţă şi autorizaţii de comercializare. Cu marfa confiscată s-a ales şi Aişe A. (32 ani), din Hârşova.

În ziua de sâmbătă, 15 jandarmi au asigurat măsurile de ordine publică la Sala Sporturilor din Constanţa, la meciurile dintre BC Farul Constanţa - CS Energia Rovinari, din cadrul Ligii Naţionale de baschet, respectiv volei masculin, C.V.M. Tomis Constanţa - Phoenix Şimleu, din cadrul Diviziei A1.

Alţi opt jandarmi au fost prezenţi la Sala Sporturilor duminică, pe parcursul întâlnirii de handbal masculin dintre HCM Constanţa şi CSM Ploieşti.

Duminică, 18 noiembrie, la Năvodari, 45 de jandarmi au asigurat măsuri de ordine publică la Năvodari, în Parcul Central, pe durata desfăşurării unui miting de protest. Pe timpul desfăşurării adunării publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Echipajele de jandarmi vor acţiona în continuare pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 303

Restaurant înființat recent în județul Constanța. Cine este fondator

02 May 2024 404

Consiliul Local Limanu și Prefectul Județului Constanța, părți în două dosare aflate pe rolul Tribunalului Constanța

02 May 2024 327

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi

02 May 2024 322

O nouă gelaterie, deschisă în Constanța. Iată unde are sediul

02 May 2024 411

Firme Constanța Un nou restaurant, deschis în comuna Tortoman. Iată cine îl administrează

02 May 2024 337

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Simonei Elena Radu, consilier achizițiii publice la Comuna Cerchezu (DOCUMENTE)

02 May 2024 321

Licitații Constanța Primăria Comunei Independența vinde mai multe apartamente

02 May 2024 355

Accident rutier pe strada Prelungirea Liliacului din Constanța! Un șofer beat și fără permis, implicat

02 May 2024 493

Firme Constanța O nouă societate, deschisă în Mangalia. Iată cu ce se ocupă Badber Nav SRL

02 May 2024 327

Știri Constanța Șoferiță de 21 de ani, beată și sub influența substanțelor interzise, implicată într-un accident rutier pe Șoseaua Mangaliei

02 May 2024 466

Firme Constanța Noi decizii în firma Balcan Maritime Ship Repairs SRL. Iată ce s-a hotărât

02 May 2024 307

O nouă societate, deschisă în municipiul Constanța. Iată cu ce se ocupă

02 May 2024 332

Activități preventive pentru siguranța turiștilor desfășurate de polițiștii din județul Constanța (FOTO)

02 May 2024 299

Cumpărări directe Constanța Primăria Medgidia, licitație deschisă pentru servicii de asistență și dezvoltare programe software (DOCUMENT)

02 May 2024 446