Cinci bărbaţi arestaţi pentru 29 de zile Scandal monstru pe o stradă din cartierul mangaliot Colonişti

În cursul nopţii de 28/29 octombrie 2011, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de câte 24 de ore faţă de inculpaţii Dumitru Abotă, Iusein Sinan Suliman, Onasis Ismail, Dacian Ion Roşca şi Erol Omer, toţi cinci din municipiul Mangalia, judeţul Constanţa, care sunt cercetaţi primul pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor, violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, al doilea pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar ultimii trei pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în seara zilei de 25 octombrie 2011, în jurul orelor 19.00, împreună cu alţi participanţi încă neidentificaţi cert, cei cinci inculpaţi au coborât din mai multe autovehicule, cel mai probabil cinci, înarmaţi cu diferite arme albe, pentru a-l căuta pe adversarul lor A.G., cu intenţia de a-l agresa, în condiţiile în care primul dintre inculpaţi avea un conflict cu acesta de câteva zile şi îl tot suna şi îi cerea să se întâlnească pentru a se bate. După ce au coborât în grup din autoturisme, în timp ce o parte din membrii grupului agresor a aşteptat pe stradă în apropiere, secondându-i pe lideri, Dumitru Albotă şi Sinan Iusein Suliman au pătruns fără drept în curtea locuinţei familiei numitului A.N., tatăl celui vizat pentru a fi bătut, din cartierul Colonişti, zona „La barăci" din municipiul Mangalia, iar acolo Dumitru Albotă l-a lovit cu un obiect dur probabil metalic în zona capului de două ori pe minorul I.E.M., în vârstă de 12 ani, atunci când minorul striga să îşi avertizeze rudele şi i-a provocat leziuni grave, adică o fractură craniană înfundată şi hemoragie, care i-au pus viaţa în primejdie. În continuare, Dumitru Albotă şi Sinan Iusein Suliman l-au lovit cu diferite obiecte dure pe numitul A.M., proprietarul locuinţei, şi i-au provocat leziuni corporale vindecabile în 8-9 zile de îngrijiri medicale, aşa încât şi acesta a ripostat pentru a-i izgoni din curtea sa. La ţipetele îngrozite ale femeilor din locuinţa atacată, care au început să arunce cu farfurii şi alte obiecte casnice spre grupul de agresori, s-a produs un scandal prin care au fost tulburate ordinea şi liniştea publică din cartierul Colonişti, astfel încât majoritatea locuitorilor din cvartalul respectiv au ieşit în stradă, pentru a-şi ajuta vecinii atacaţi în mod violent, aşa încât şi alte persoane din mulţimea adunată au aruncat cu pietre spre maşinile grupului de agresori, care încercau să fugă, ocazie cu care a şi fost distrus un autovehicul al făptuitorilor, care se defectase şi nu mai putea fi pornit. La propunerea formulată de procuror, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă faţă de toţi cei cinci inculpaţi pentru următoarele 29 de zile. Pedeapsa prevăzută de lege pentru tentativă la omor este închisoarea de la 5 la 10 ani, pentru violare de domiciliu închisoare de la 3 la 10 ani, pentru lovire sau alte violenţe închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă şi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, închisoare de la 1 la 5 ani.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii au anulat executarea silită a Georgetei Tapangea. Primăria Constanța dorea să desființeze o construcție din zona Brotăcei pentru a amenaja un parc

07 May 2024 373

Tribunalul Constanța s-a decis Holiday Club Olimp SRL poate obține un teren de pe domeniul privat al comunei Chilia Veche. Inițial, licitația pentru vânzarea acestuia a fost anulată

07 May 2024 275

Teren în Mamaia, disputat de Habitat și Ambient SA și Primăria Constanța! Judecătorii au nevoie de mai mult timp pentru deliberări

07 May 2024 309

Judecătorii Tribunalului, verdict de peste 20 de milioane de euro – profitul din Portul Constanța! Unde vor merge banii (MINUTA)

07 May 2024 479

Este oficial! Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța a intrat în insolvență! Câți bani a primit în ultimii ani de la Primăria Constanța (DOCUMENT)

07 May 2024 331

Tribunalul Constanța, amânare de pronunțare în dosarul unui fost ofițer de poliție în cadrul IPJ Constanța - Serviciul de Investigare a Fraudelor (DOCUMENT)

07 May 2024 458

Justiție Costanța Se schimbă judecătorii în dosarul dintre Tander Maxx SRL și Primarul Comunei Limanu

07 May 2024 270

VIDEO Crimă în Mamaia! Judecătorii amână pronunțarea pentru luna viitoare!

07 May 2024 498

Droguri la un festival din Mamaia Arest preventiv pentru trei persoane. Oficial de la Tribunalul Constanța

07 May 2024 385

Procesul pe terenul din Faleză Nord, pentru care fusese amendat primarul Făgădău, ajuns la Curtea Supremă!

06 May 2024 461

Medgidia. Minor decedat după un incendiu provocat. Tribunalul Constanța a fixat un nou termen în dosar

06 May 2024 403

Prefectul Județului Constanța și Consiliul Local Năvodari, părți într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanța

04 May 2024 971

Contestația Marcelei Stancu pentru candidatura la Primăria Limanu, respinsă de Tribunalul Constanța

03 May 2024 530

Tribunalul i-a admis apelul Eugen Voineagu poate candida la Primăria Constanța

03 May 2024 504

Candidaturile PRM la Consiliul Local Constanța au fost admise

03 May 2024 727