Concluziile finale din dosarul "Anopolis" vor avea loc vineri

Cererile care priveau efectuarea unor expertize care vizau protectia muncii, precum si paza si stingerea incendiilor au fost respinse pe motiv ca nu sunt utile cauzei * In alta ordine de idei, unul dintre judecatorii care pana la sedinta de judecata de ieri au facut parte din complet, este vorba despre magistratul Cretu, din motive personale, a facut cerere de abtinere, care i-a fost admisa * Pentru reintregirea completului de judecata a fost desemnata judecatoarea Revi Moga

Dosarul "Anopolis" s-a aflat, ieri, din nou pe rolul Curtii de Apel Constanta. Este vorba despre rejudecarea acestei spete, masura dispusa de magistratii de la Curtea de Apel Constanta pe motiv ca cercetarea judecatoreasca efectuata in cauza nu este completa. Judecatorii au concluzionat ca cercetarea accidentului colectiv produs la data de 23 mai 2001, in care si-au pierdut viata zece persoane, iar alte zece au fost trimise in fata instantei de judecata, s-a rezumat doar la declaratiile celor cu responsabilitati care sunt martori si la procesul-verbal de cercetare al Inspectoratului Teritorial de Munca Constanta, fara a lamuri imprejurarile concrete in care s-a produs deflagratia. Conform motivarii judecatorilor, pentru accidentul colectiv din 5 iunie 2001 nu s-au administrat probe suficiente pentru stabilirea situatiei de fapt. Pentru aflarea adevarului si stabilirea adevaratilor vinovati, in cadrul sedintelor de judecata care au avut loc pana in prezent au fost audiati mai multi martori. O parte dintre acestia au mai fost audiati si la instanta de fond si la cea de apel, insa unii dintre ei, desi s-au aflat la locul incendiului, nu au fost ascultati nici la Judecatorie si nici la Tribunal. Printre altii, este vorba despre Mihail Micu, lucru sesizat si de catre magistratii Curtii, persoana care s-a aflat la locul si in momentul deflagratiei. Printre altele, el a spus ca in tancul 4C ajutorul lui a gasit mucuri de tigara si o bricheta, desi muncitorilor le era interzis sa fumeze acolo. Deoarece intre expertizele care se afla la dosar existau contradictii, judecatorii i-au audiat si pe experti. La ultimul termen de judecata, avocatii apararii au solicitat efectuarea unor noi expertize privind protectia muncii, iar instanta a ramas in pronuntare. In cadrul sedintei de judecata de ieri, presedintele completului de judecata a spus ca, in urma deliberarilor, instanta a decis ca alte expertize nu sunt utile cauzei, motiv pentru care au fost respinse solicitarile care vizau alte expertize privind protectia muncii si paza si stingerea incendiilor. Mai trebuie spus ca unul dintre judecatorii care au facut parte pana ieri din completul de judecata, este vorba despre magistratul Cretu, a formulat cerere de abtinere, din motive personale, care a si fost admisa. Locul sau a fost luat de catre judecatoarea Revi Moga care a intregit completul de judecata. Deoarece la procesul de ieri nu au fost prezenti toti avocatii, instanta a decis amanarea cauzei pentru vineri, atunci cand vor avea loc concluziile finale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Dosar penal întocmit unui tânăr de 20 de ani. Acesta ar fi comis mai multe infracțiuni

07 May 2024 233

Oficial de la IPJ Tulcea despre accidentul în care au fost implicate două persoane din județul Constanța

07 May 2024 535

Două persoane din județul Constanța, rănite într-un accident în județul Tulcea! Mașina victimelor, în flăcări după impactul cu un copac (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 May 2024 934

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul dintre Constanța și Valu lui Traian

06 May 2024 523

Constanța Pericol de explozie în stațiunea Mamaia. Intervin salvatorii

06 May 2024 611

Accident la intersecția străzilor Mangaliei cu Caraiman, în municipiul Constanța. Două autoturisme implicate (FOTO)

06 May 2024 1138

O mașină a intrat în peretele unei case, în municipiul Constanța

06 May 2024 464

Accident rutier grav în municipiul Galați! O victimă a decedat (FOTO)

05 May 2024 607

SUA Un șofer a murit după ce s-a izbit cu mașina de gardul Casei Albe

05 May 2024 450

O fetiță de 10 ani a fost rănită în urma unui accident rutier în Cumpăna, județul Constanța

04 May 2024 810

Accident rutier pe strada Ștefăniță Vodă, Constanța. S-a spart și o conductă de gaz (FOTO+VIDEO)

04 May 2024 2962

Băut și fără permis de conducere s-a izbit cu mașina de un copac, în județul Tulcea. Ce alcoolemie avea șoferul?

04 May 2024 692

Două persoane au fost rănite în urma unui accident rutier la ieșirea din Izvoarele, județul Tulcea

04 May 2024 761

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul din Portul Tomis!

04 May 2024 1481

Accident rutier seara trecută în Portul Tomis! Un adolescent de 17 ani, rănit (GALERIE FOTO)

04 May 2024 973