Femeia care şi-a ucis fiica aruncând-o în canal cere revizuirea cazului

Mariana Mirela Dobre, în vârstă de 32 de ani, femeia condamnată la ani grei de închisoare după ce şi-a ucis fiica aruncând-o în Canalul Dunăre - Marea Neagră, pe motiv că era un copil nedorit şi că nu avea posibilitatea de a o întreţine, cere revizuirea dosarului.

Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat, pe data de 7 aprilie, dosarul cu numărul unic 5859/118/2011, având ca obiect omorul calificat. Potrivit cauzei mai sus precizate, Mariana Mirela Dobre solicită instanţei de judecată revizuirea penală, primul termen fiind fixat de judecători pe data de 3 mai. De menţionat că potrivit legislaţiei în vigoare revizuirea unui dosar poate fi cerută când au fost descoperite fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute de instanţă la soluţionarea cauzei, un martor, un expert sau un interpret a săvârşit infracţiunea de mărturie mincinoasă în cauză a cărei revizuire se cere, ori un înscris care a servit ca temei al hotărârii a cărei revizuire se cere a fost declarat fals. De asemenea, cererile de revizuire mai pot fi efectuate atunci când un membru al completului de judecată, procurorul ori persoana care a efectuat acte de cercetare penală a comis o infracţiune în legătură cu cauza a cărei revizuire se cere dar şi când două sau mai multe hotărâri judecătoreşti definitive nu se pot concilia. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 19 spre 20 mai 2005, Mariana Mirela Dobre, în vârstă de 28 de ani, şi-a aruncat fiica în Canalul Dunăre - Marea Neagră, după care s-a întors acasă. După un timp, cadavrul copilei a fost găsit în zona ecluzei numărul unu a Canalului de un paznic, care a alertat autorităţile. Fetiţa Marianei Mirela Dobre a fost recunoscută de bunici. În prezent, femeia se află închisă în Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Poarta Albă, unde va trebui să execute o pedeapsă privativă de libertate de 18, deşi iniţial „mama" primise 21 de ani. Reducerea pedepsei aplicate de instanţa de fond a fost posibilă după ce magistraţii Curţii de Apel Constanta au admis apelul formulat de Mariana Mirela Dobre.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău, achitat de Tribunal Constanța în dosarul terenurilor din Portul Tomis! Decizia definitivă va fi anunțată azi

20 May 2024 479

Veste cumplită pentru Dan Diaconescu, la Tribunalul Constanța! (MINUTĂ)

20 May 2024 976

Justiție Constanța Proces între Prefectul Județului Constanța și Primarul Comunei Limanu. Iată la ce soluție au ajuns magistrații

19 May 2024 418

Proces între Primarul Municipiului Mangalia și Dia Litoral SRL. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța

19 May 2024 430

Primarul Municipiului Constanța, în proces cu Alfa & Oculus Medical SRL. Dosarul, pe rolul Tribunalului

19 May 2024 661

Proces între prefectul județului Constanța și primarul orașului Năvodari. Dosarul, pe rolul Tribunalului

19 May 2024 412

Mai multe hotărâri ale CL Cernavodă, anulate de Tribunalul Constanța la cererea Agenției Naționale de Integritate (MINUTA)

19 May 2024 774

Achitare pentru Adrian Viorel Nicolaescu, fost prefect al județului Constanța, în dosarul DNA! Primul termen în apel, în septembrie 2024! (DOCUMENT)

19 May 2024 1183

Dosar al DNA Constanța Tribunalul București anunță ziua pronunțării în dosarul lui Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidenţiale!

19 May 2024 390

Justiție Constanța Oiţă Bucur Valentin Viorel și Dogărescu Nicoleta, trimiși în judecată!

17 May 2024 662

Judecătorul Daniel Nicola-Gheorghiu, propus vicepreședinte al Tribunalului Tulcea

17 May 2024 312

Poliția Română Bărbat din Constanța, urmărit internațional pentru tentativă de omor, adus din Germania

17 May 2024 450

Decizie, publicată în Monitorul Oficial al României Prelungire de mandate pentru administratorii Administrației Fondului Imobiliar SRL Constanța

17 May 2024 351

Constanța Bărbat arestat preventiv pentru distrugere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

16 May 2024 512

Tribunalul explică de ce a fost obligat Primarul Constanței să emită certificatul de urbanism pentru Le Rose del Lago, clădirea de lângă pasarela pietonală din Mamaia (MOTIVARE+DOCUMENT)

16 May 2024 998