Incident la Vama Veche. Un şofer beat şi fără permis a trecut ilegal frontiera în Bulgaria. Ce le-a spus poliţiştilor de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au identificat trei tineri cetăţeni români şi o tânără din Columbia care au încercat sa ajungă in Bulgaria, fără sa efectueze controlul de frontieră. Şoferul român, un tânăr constănţean, conducea sub influenta alcoolului şi avea permisul de conducere suspendat.
 
În data de 08.06.2017, în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, o persoană de sex masculin care conducea un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în România. În autoturism, împreună cu şoferul, mai călătoreau trei pasageri.
 
În momentul în care polițiștii de frontieră i-au solicitat documentele pentru efectuarea controlului de frontieră, şoferul a pornit mașina si a trecut pe lângă toneta de control, fără a prezenta documentele, continuându-şi deplasarea spre teritoriul Bulgariei.
 
Imediat, un echipaj mixt format din polițiști de frontieră români şi bulgari a pornit la urmărirea autovehiculului, oprindu-l la 400 metri pe teritoriul Bulgariei. Autovehiculul împreună cu șoferul și pasagerii au fost duși în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche pentru clarificarea situaţiei.
 
În urma controlului documentelor, polițiștii de frontieră au constat că șoferul este cetăţeanul român P.A., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa. De asemenea, pasagerii din autoturism erau doi tineri cetăţeni români, în vârstă de 22 si 26 ani şi o tânără din Columbia, în vârstă de 26 ani.
 
Deoarece şoferul mirosea a alcool, polițiștii de frontieră au solicitat sprijinul unui echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, pentru a efectua testarea cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,35 mg/l.
 
De asemenea, s-a mai stabilit ca şoferul avea permisul de conducere reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Tânărul a declarat că trecuse frontiera fără efectuarea formalităţilor deoarece înțelesese greșit semnul făcut de un poliţist de frontieră bulgar, crezând că îşi poate continua deplasarea.
 

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ieşirea din ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei drept de a conduce i-a fost suspendat sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.
 
Sursa foto: Politia de Frontiera

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În județul Constanța Trafic restricționat pentru camioane în PTF Vama Veche

19 Mar 2024 214

Știri Constanța Șofer tras pe dreapta în Limanu. Ce a descoperit Poliția în urma verificărilor (VIDEO)

18 Mar 2024 346

Firme Constanța Hambar Vama Veche SRL își extinde activitatea cu un punct de lucru nou

16 Mar 2024 453

FOTO+VIEO Poliția din Vama Veche se mută în casă nouă! Din container, într-o clădire ce a aparținut Gărzii de Coastă

07 Mar 2024 862

În județul Constanța Parfumuri și îmbrăcăminte contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră în PTF Vama Veche și Ostrov

07 Mar 2024 420

Firme Constanța Asociații Hambar Vama Veche SRL au dechis un punct de lucru în Vama Veche

05 Mar 2024 372

În județul Constanța Articole de îmbrăcăminte contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră de la PTF Vama Veche

04 Mar 2024 405

Atenție șoferi! Traficul pe drumuri din județul Constanța, îngreunat de trei transporturi agabaritice. Pe ce rută vor circula

03 Mar 2024 528

CNAIR Trei transporturi agabaritice pe ruta Vama Veche PTF - Ovidiu, județul Constanța

01 Mar 2024 354

Acțiune a polițiștilor în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța

28 Feb 2024 457

Știri Constanța Șofer băut și posibil drogat, implicat într-un accident rutier în Vama Veche

25 Feb 2024 821

Firme Constanța Schimbări în cadrul Hambar Vama Veche SRL. Decizii în AGA

20 Feb 2024 437

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul rutier din apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Feb 2024 1175

UPDATE Planul Roșu activat în județul Constanța după un accident în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Feb 2024 3939

În județul Constanța Mandat pus în aplicare de polițiști, în Mangalia. Iată motivul

13 Feb 2024 584