Inspectorii fiscali acuzaţi că au cerut şpagă, eliberaţi

Tribunalul Constanţa a admis ieri cererile de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de cei doi inspectori din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Constanţa, Costel Bafan şi Adrian Cimpoaie, bănuiţi că ar fi primit mită. Indivizii au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 29 de zile ca urmare a unei hotărâri emise tot de Tribunalul Constanţa.

Costel Bafan şi Adrian Cimpoaie au stat aproape două săptămâni în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa, după ce magistraţii Tribunalului Constanţa au admis propunerea procurorilor. Ieri, judecătorii aceleiaşi instanţe au hotărât să-i elibereze sub control judiciar pe cei doi angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, aceştia trebuind să respecte mai multe obligaţii. Decizia tribunalului poate fi atacată în recurs, acesta urmând să se judece la Curtea de Apel Constanţa. Bafane şi Cimpoaie au fost acuzaţi de procurorii anticorupţie că i-ar fi solicitat 2.000 de euro şpagă lui Jean Cristinel Barbu, administratorul SC Transporturi şi Construcţii Crisiri SRL, pentru a-l scăpa pe acesta de eventualitatea unui dosar penal. Dosarul se află în lucru la Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Surse apropiate anchetatorilor spun că inspectorii fiscali nu ar fi pus mâna pe bani, întreaga sumă aflându-se într-un plic găsit printre acte.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătorii au anulat executarea silită a Georgetei Tapangea. Primăria Constanța dorea să desființeze o construcție din zona Brotăcei pentru a amenaja un parc

07 May 2024 398

Tribunalul Constanța s-a decis Holiday Club Olimp SRL poate obține un teren de pe domeniul privat al comunei Chilia Veche. Inițial, licitația pentru vânzarea acestuia a fost anulată

07 May 2024 307

Teren în Mamaia, disputat de Habitat și Ambient SA și Primăria Constanța! Judecătorii au nevoie de mai mult timp pentru deliberări

07 May 2024 338

Judecătorii Tribunalului, verdict de peste 20 de milioane de euro – profitul din Portul Constanța! Unde vor merge banii (MINUTA)

07 May 2024 509

Este oficial! Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța a intrat în insolvență! Câți bani a primit în ultimii ani de la Primăria Constanța (DOCUMENT)

07 May 2024 351

Tribunalul Constanța, amânare de pronunțare în dosarul unui fost ofițer de poliție în cadrul IPJ Constanța - Serviciul de Investigare a Fraudelor (DOCUMENT)

07 May 2024 480

Justiție Costanța Se schimbă judecătorii în dosarul dintre Tander Maxx SRL și Primarul Comunei Limanu

07 May 2024 283

VIDEO Crimă în Mamaia! Judecătorii amână pronunțarea pentru luna viitoare!

07 May 2024 502

Droguri la un festival din Mamaia Arest preventiv pentru trei persoane. Oficial de la Tribunalul Constanța

07 May 2024 389

Procesul pe terenul din Faleză Nord, pentru care fusese amendat primarul Făgădău, ajuns la Curtea Supremă!

06 May 2024 462

Medgidia. Minor decedat după un incendiu provocat. Tribunalul Constanța a fixat un nou termen în dosar

06 May 2024 405

Prefectul Județului Constanța și Consiliul Local Năvodari, părți într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanța

04 May 2024 973

Contestația Marcelei Stancu pentru candidatura la Primăria Limanu, respinsă de Tribunalul Constanța

03 May 2024 530

Tribunalul i-a admis apelul Eugen Voineagu poate candida la Primăria Constanța

03 May 2024 507

Candidaturile PRM la Consiliul Local Constanța au fost admise

03 May 2024 728