Militarii romani din Afganistan s-au intors acasa

Miscari de trupe pe Aeroportul Kogalniceanu

La bordul aeronavei apartinand Air Force SUA, au sosit miercuri seara 22 de militari romani * Acestia s-au intors dintr-o misiune de sase luni in Afganistan * Militarii profesionisti romani au participat la instruirea si pregatirea de lupta a soldatilor din Armata Nationala a Afganistanului

Miercuri seara, pe pista Aeroportului Mihail Kogalniceanu a aterizat aeronava de transport de tip C 17 care apartine Fortelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, avand la bord 22 de ofiteri, maistri militari si subofiteri care au participat timp de sase luni la o misiune militara in Afganistan. In baza Hotararii Parlamentului Romaniei nr. 12 din 7.05.2003, detasamentul ANA TRAINING, comandat de maiorul Mircea Gologan, a participat la procesul de constituire si operationalizare a Noii Armate Nationale a Afganistanului. Activitatea celor 22 de ofiteri, maistri militari si subofiteri din compunerea detasamentului a cuprins, pe langa activitatile de instruire a militarilor afgani, si elaborarea statelor de organizare, programelor de inzestrare si de instruire, managementul donatiilor, recrutarea si pregatirea fortelor, inspectia si repunerea in functiune a tehnicii de lupta etc. Pe frontul din Afganistan, militarii romani sunt organizati pe echipe mobile de instructie (infanterie, tancuri si mentenanta) si contribuie la pregatirea de lupta si instruirea militarilor afgani din batalioanele 2 Mecanizat, 3 Tancuri si 5 Logistic, din compunerea Brigazii 3 Interventie Rapida/Corpul de Armata Central. Ca o recunoastere a contributiei si a rezultatelor obtinute in activitate, in luna februarie a.c., Armata SUA a decorat cu "Army Commendation Medal" patru ofiteri, trei subofiteri si doi maistri militari din compunerea detasamentului. Toti ceilalti instructori romani au primit atunci certificate de apreciere din partea comandantului CJTF Phoenix. De asemenea, pe data de 20 iunie a.c., alti ofiteri, maistri militari si subofiteri au fost decorati cu aceeasi medalie. Cei 22 de militari romani repatriati miercuri seara cu aeronava americana au fost trimisi in Afganistan la inceputul lunii ianuarie a.c., dupa cele sase luni de misiune intorcandu-se acasa, in sanul familiilor, intregi si nevatamati.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 331

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 945

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 333

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 336

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1722

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 652

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 989

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 949

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 627

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 801

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 665

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 911

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1531

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 795

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 549