Neasiguratii cheltuiesc din bugetul alocat Spitalului Clinic Judetean

1183411208.jpg

Fondurile si asa insuficiente sunt injumatatite din cauza celor care se prezinta la spital fara asigurari medicale.

O problema evidentiata de personalul medical, in urma controlului efectuat cu o luna in urma, este suma mare, cheltuita cu persoanele care vin in cadrul unitatii medicale pentru a li se acorda ajutor fara a avea asigurare medicala. Cele mai multe prezentari de acest fel, care necesita si internari, sunt cele de la sectia de Chirurgie si Ortopedie, dar si in celelalte sectii din cadrul unitatii. Aici, aproape in fiecare zi, vin pacienti, care, in urma unor altercatii, s-au ranit grav si necesita ingrijiri medicale. Cei care se prezinta de obicei din aceasta cauza, provin din medii defavorizate, nu au urmat vreo scoala si fac parte din categoria minoritatilor. Acestia nu au muncit nici macar o zi sau cei care au prestat diferite activitati, nu au lucrat cu contract de munca si nu au platit CAS-ul. Costul care trebuie acoperit din bugetul spitalului, doar intr-o zi ajunge in cazul unui pacient venit cu plaga injunghiata chiar la sapte milioane de lei vechi. Pe langa aceste cazuri in care scandalagiii trebuie tratati, la spital ajung si foarte multi oameni ai strazii, vagabonzi, care, din cauza caldurii, combinata cu bauturile alcoolice si cu substante inhalate, aurolac sau diluant de vopsea, lesina pe strazi si necesita transportarea lor la spital. Chiar daca unii bolnavi sunt tratati ambulatoriu, chiar si acel set de analize si medicatia care ii este administrata, afecteaza bugetul alocat celor care si-au platit asigurarea medicala. In acest fel, se ajunge intr-o situatie paradoxala, primesti acelasi tratament, indiferent daca platesti sau nu. Dar in unele situatii, din cauza aglomerarii din saloane, cei care nu au asigurare ocupa locul celor care si-au platit CAS-ul toata viata. Cei care ajung in spital fara asigurare medicala ar trebui sa-si achite costurile de spitalizare. Pentru ca majoritatea celor care vin astfel, nu au posibilitati materiale sa-si achite internarea, costurile nu sunt recuperate niciodata. Desigur ca Programul national de evaluare a starii de sanatate a populatiei rezolva cumva problema analizelor, care trebuie sa fie periodice. In cadrul programului, si celor neasigurati li se garanteaza efectuarea setului de analize si consultatii medicale. Potrivit ministrului Eugen Nicolaescu, toti cei care nu au asigurari se pot adresa oricarui medic de familie in vederea stabilirii starii lor de sanatate. Totusi, acest program nu rezolva problema prezentarilor la urgenta a cazurilor care necesita mai mult decat un set de analize.

Scris de: {autor}Monica GOGONEATA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 811

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1382

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 370

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 383

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1813

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 659

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1019

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 968

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 639

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 814

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 679

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 934

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1551

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 815

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 559