Partidul Democrat din Republica Moldova are un nou preşedinte- Vlad Plahotniuc. Cine a fost ales vicepreşedinte


Începând de astăzi, Partidul Democrat din Republica Moldova are un nou preşedinte în persoana lui Vlad Plahotniuc. Acesta a fost ales în fruntea organizaţiei politice  la cel de-al VIII-lea Congres, care se desfășoară astăzi la Chișinău, în timp ce actualul premier Pavel Filip a devenit vicepreședintele partidului, relatează publika.md.

"Votul dumneavoastră de astăzi este o responsabilitate uriașă pentru mine — de a conduce PD în următorii ani. Vă mulțumesc pentru curajul de a merge la un drum greu pentru că nu v-am promis un drum ușor, dar sunt sigur ca ne așteaptă succesul", a declarat Plahotniuc după ce a fost ales în fruntea formaţiunii.

Până în prezent, președintele formațiunii a fost Marian Lupu. La Congresul Partidului Democrat au mai asistat Luis Ayala, secretarul general al Internaționalei Socialiste, Sonja Lokar din partea Partidului Socialiștilor Europeni, precum și mai mulți lideri de social democrați din România, printre care se numără şi fostul premier român Victor Ponta,  Georgia şi Ucraina.


Sursă foto: Unimedia.md
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul Republicii Moldova, condus de Maia Sandu, a căzut la moțiunea de cenzură depusă de pro-rușii de la PSRM

12 Nov 2019 1809

Republica Moldova. Guvern nou, condus de Maia Sandu. Curtea Constituţională a invalidat însă Cabinetul şi toate actele Parlamentului

09 Jun 2019 1507

Chișinău-Jurnal.md Dosarul împotriva lui Filat, pornit cu acordul celui mai bogat oligarh din Republica Moldova

20 Oct 2015 2793