Poliţiştii constănţeni participă la „Săptămâna prevenirii criminalităţii"

Având în vedere importanţa activităţilor de educaţie rutieră în ansamblul măsurilor menite să contribuie la reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor de circulaţie, vineri, poliţiştii rutieri, din cadrul Compartimentului Informare şi Educaţie rutieră împreună cu poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat o acţiune în rândul pietonilor şi conducătorilor auto din municipiul Constanţa.

Activitatea se înscrie în cadrul „Săptămânii prevenirii criminalităţii" şi a avut ca scop informarea pietonilor şi conducătorilor auto cu privire la principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Poliţiştii rutieri le recomandă pietonilor să traverseze partea carosabilă numai pe culoarea verde a semaforului şi să nu se angajeze în traversarea străzii pe culoarea roşie a semaforului atunci când consideră că au timp să treacă, deoarece autovehiculul poate accelera sau când nu se vede nici un autovehicul, poate apărea de pe o stradă lăturalnică. Înainte de se angaja în traversarea străzii, pietonul trebuie să se asigure atât în partea stângă cât şi în partea dreaptă, iar după coborârea din mijloacele de transport în comun, să aştepte să se pună în mişcare şi apoi să traverseze. De asemenea, pietonii trebuie să evite să traverseze strada în fugă.

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să nu se angajeze în trafic dacă au consumat băuturi alcoolice, să nu se angajeze în trafic fără a poseda permis de conducere şi să nu fie obosiţi înainte de se angaja în trafic. Şoferii sunt obligaţi să respecte limitele de viteză atât în localităţi cât şi în afara acestora, să folosească centura de siguranţă, atunci când sunt în trafic atât conducătorii auto cât şi pasagerii acestora, să nu se angajeze în efectuarea depăşirilor neregulamentare şi să nu aibă în timpul mersului preocupări de natură a le distrage în mod periculos atenţia (să caute acte, să umble la casetofon, să vorbească la telefon). Poliţiştii recomandă atenţie sporită în apropierea marcajelor pietonale şi păstrarea unei distanţe suficiente pentru a preveni producerea unei coliziuni.

Activităţi similare vor fi organizate în continuare pe raza municipiului Constanţa, deoarece evenimentul a fost perceput pozitiv de participanţii la trafic.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiune cu efective mărite a polițiștilor rutieri din Constanța. Iată ce au constatat (FOTO)

03 May 2024 300

Scandal în București Bărbat, împușcat de polițiști, după ce și-a amenințat sora cu cuțitul!

03 May 2024 296

IPJ Constanța Acțiune a polițiștilor în stațiunea Mamaia. Peste 200 de persoane legitimate și peste 100 de vehicule verificate (FOTO)

03 May 2024 258

Violență nestăvilită Scandalagiii din Vama Veche, căutați de polițiștii constănțeni

03 May 2024 347

Județul Constanța În noaptea de 1 Mai, Poliția Rutieră a dat amenzi însumate de 10.000 de lei (FOTO)

02 May 2024 389

Știri Constanța Scene șocante în Vama Veche - Tineri, căutați de poliție, după ce ar fi lovit mai multe persoane (VIDEO)

02 May 2024 2765

În Constanța Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea violenței și a traficului de substanțe interzise

01 May 2024 602

IPJ Constanța Tânăr de 25 de ani, condamnat la 3 ani de închisoare, pentru lovituri cauzatoare de moarte

01 May 2024 489

Județul Constanța Patrulele de poliție acționează în Vama Veche și 2 Mai – Anunțul IPJ

01 May 2024 366

IPJ Constanța Minor, arestat pentru 30 de zile pentru că ar fi lovit cu pumnul un jandarm

01 May 2024 581

Polițiștii, sesizați pentru un conflict între concubini, au întocmit dosar penal pentru altă cauză

01 May 2024 495

Oficial de la IPJ Constanța despre scandalul dintr-o clădire în construcție din zona Brotăcei (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 May 2024 604

Accident mortal între 23 August şi Mangalia! S-au cerut daune de peste 2 milioane de euro. Ce a decis, în final, Curtea de Apel Constanța

30 Apr 2024 1128

Surse Daniel Rafte, reținut de poliție 24 de ore, după ce ar fi șicanat în trafic alt șofer

30 Apr 2024 1104

Județul Constanța Festivalul Hustle din Costinești s-a încheiat fără incidente. Ce spun jandarmii

30 Apr 2024 483