Președintele Farului, urmărit penal de DNA Auraș Brașoveanu, cercetat pentru fals și tentativă de înșelăciune

Auraș Brașoveanu, președintele al Fotbal Club Farul Constanța și președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) 2, este cercetat în stare de libertate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Galați. Potrivit anchetatorilor, Brașoveanu este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă la înşelăciune. Faptele ar fi fost săvârșite în 2012, în perioada în care Brașoveanu era președinte al Fotbal Club Municipal Dunărea Galaţi.

Potrivit procurorilor DNA, în martie 2012, Auraș Brașoveanu, președinte al FCM Dunărea Galaţi, a depus la dosarul privind susţinerea financiară a clubului sportiv de către Primăria Municipiului Galaţi, o copie color a unei adrese emise de Administraţia Finanţelor Publice a judeţului Galaţi. Anchetatorii susțin că adresa fusese contrafăcută prin radierea alineatelor în care erau menţionate datoriile clubului sportiv către bugetul de stat. În felul acesta, Brașoveanu a încercat să obțină, în mod ilegal, finanțarea, deoarece exista o interdicţie la acordarea finanţărilor de la bugetul de stat cluburilor sportive care figurează cu datorii la bugetul de stat, susțin organele de anchetă.

Fostul prefect al judeţului Galaţi, reţinut în acelaşi dosar


Inițial, în cauză a fost deschis un dosar penal, care s-a aflat în instrumentarea organelor de cercetare penală din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Galaţi – Serviciul de Investigare a Fraudelor. Emanoil – Cătălin Bocăneanu, prefectul județului Galați la acea data, deși cunoștea împrejurarea prin care se solicita finanțarea clublui sportiv, a acordat  avizul de legalitate prin care se aproba cererea de finanţare a FCM Dunărea Galaţi, susțin procurorii DNA. Dosarul aflat la IPJ Galați, a fost cerut în luna iunie 2012 de către Bocăneanu prin intermediul unui funcţionar al instituţiei pe care o conducea. La aceeaşi dată, a  semnat o adresă către Primăria Municipiului Galaţi, prin care această instituţie era înştiinţată de acordarea avizului de legalitate.

În acest fel, Emanoil - Cătălin  Bocăneanu a determinat vărsarea, în conturile FCM Dunărea Galaţi, a sumei de 970.000 de lei în perioada august – noiembrie 2012. Pentru a şterge urmele faptelor,  Bocăneanu ar fi sustras din evidenţele Instituţiei Prefectului Judeţului Galaţi adresa emisă de instituţie către IPJ Galaţi – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi adresa de răspuns emisă de IPJ Galaţi către Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi, precum şi procesul – verbal având ca obiect predarea – primirea dosarului depus de FCM Dunărea Galaţi la Primăria Municipiului Galaţi pentru aprobarea cererii de finanţare a clubului sportiv, susțin organele de anchetă.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Galați au dispus, ieri, reținerea pentru 24 de ore a lui Emanoil-Cătălin Bocăneanu, fost prefect al județului Galați, cercetat pentru abuz în serviciu și sustragere sau distrugere de înscrisuri.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Auraş Braşoveanu, preşedintele Farului, trimis în judecată în stare de libertate

25 Nov 2014 1896

Președintele echipei Farul Constanța, sub lupa DNA Auraș Brașoveanu, cercetat în stare de libertate

06 Oct 2014 1870