Să cunoaştem Structura de Securitate Cine are grijă de informaţiile secrete ale Poliţiei Judeţului Constanţa

structura_securitate_-_IPJ_sediu.jpgÎnfiinţată în anul 2006, Structura de Securitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa este constituită, potrivit informărilor oficiale, ca un compartiment independent. Acesta este condus de comisarul-şef Ilie Romeo şi se află în subordinea inspectorului şef şi în coordonarea adjunctului şefului de inspectorat.

Prin intermediul unor informări recent date spre informare publicului larg de IPJ Constanţa, Structura de Securitate „elaborează şi supune aprobării conducerii unităţii normele interne privind protecţia informaţiilor clasificate, potrivit legii, dar şi întocmeşte programul de prevenire a scurgerii de informaţii clasificate şi îl supune avizării instituţiilor abilitate, iar după aprobare acţionează pentru aplicarea acestuia".

Mai mult decât atât, Structura de Securitate „coordonează activitatea de protecţie a informaţiilor clasificate în toate componentele acesteia, monitorizează activitatea de aplicare a normelor de protecţie a informaţiilor clasificate şi modul de respectare a acestora şi asigură relaţionarea cu instituţia abilitată sa coordoneze activitatea şi sa controleze măsurile privitoare la protecţia informaţiilor clasificate, potrivit legii", conform datelor oficiale.

structura_securitate_-_calculator.jpg

Structura condusă de comisarul-şef Ilie Romeo consiliază conducerea unităţii cu privire la protecţia informaţiilor clasificate, informează conducerea unităţii despre vulnerabilităţile şi riscurile existente în sistemul de protecţie a informaţiilor clasificate şi propune măsuri pentru înlăturarea acestora. „Acordă sprijin reprezentanţilor autorizaţi ai instituţiilor abilitate, potrivit competentelor legale, pe linia verificării persoanelor pentru care se solicita accesul la informaţii clasificate. Organizează activităţi de pregătire specifică a persoanelor care au acces la informaţii clasificate. Asigură păstrarea şi organizează evidenţa certificatelor de securitate şi autorizaţiilor de acces la informaţii clasificate. Efectuează, cu aprobarea conducerii unităţii, controale privind modul de aplicare a măsurilor legale de protecţie a informaţiilor clasificate. Întocmeşte şi actualizează listele informaţiilor clasificate elaborate sau păstrate de unitate pe clase şi niveluri de secretizare", se mai arată în „caietul de serviciu" al Structurii de Securitate din IPJ Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar cumpără urne de vot de la Alsacian Group (DOCUMENT)

02 May 2024 285

Cumpărări directe Constanța Termica Distribuție Năvodari SRL a contractat lucrări de placare cu piatră naturală (DOCUMENT)

01 May 2024 360

Cumpărări directe Constanța I & M Polux SRL livrează Primăriei Mangalia cărucioare de cumpărături (DOCUMENT)

01 May 2024 319

Direcția de Pază a Județului Constanța asigură serviciile de pază și protecție la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

01 May 2024 391

Cumpărări directe Constanța ADD. Iulia SRL repară gardul cimitirului ortodox din 23 August cu 38.000 de euro (DOCUMENT)

01 May 2024 310

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea SRL, contract de peste 250.000 de euro cu Primăria Techirghiol pentru reparații și întreținerea a două străzi (DOCUMENT)

01 May 2024 334

Liceul Tehnologic „Ion Bănescu“ Mangalia cumpără smartlab cu 100.000 de euro, prin PNRR (DOCUMENT)

01 May 2024 477

Licitații Tulcea Euroest Plus Imobiliare SRL și Troia Premium Construct SRL, contract de peste jumătate de milion de euro pentru reabilitarea unui bloc din Tulcea (DOCUMENT)

30 Apr 2024 369

Reducerea vârstei standard de pensionare pentru femeile care au născut şi crescut copii până la vârsta de 16 ani

30 Apr 2024 506

Licitații Constanța Primăria 23 August cumpără cu aproape 120.000 de euro mobilier școlar pentru Școala Gimnazială „George Coșbuc“, prin PNRR (DOCUMENT)

30 Apr 2024 393

Cumpărări directe Constanța Studiu de fezabilitate pentru construire și dotare bază sportivă la Corbu (DOCUMENT)

29 Apr 2024 494

Licitații Tulcea Muntenia Invest SRL asfaltează străzile din Agighiol, comuna Valea Nucarilor, cu peste 2,29 milioane de euro (DOCUMENT)

29 Apr 2024 326

Licitații Constanța Kriskon SRL, contract de peste 400.000 de euro cu Primăria Comana pentru lucrările de la Școala Generală „Negip Hagi Fazal“, din satul Tătaru (DOCUMENT)

29 Apr 2024 404

IPJ Constanța investește peste 100.000 de euro pentru reparațiile de la Poligonul de tragere

29 Apr 2024 322

Cumpărări directe Constanța În diferite zone din Mangalia se aplică marcaj rutier (DOCUMENT)

29 Apr 2024 385