Seful Rutierei Mangalia este o femeie (galerie foto)

cap4.jpgDe curând, în cadrul Poliţiei Mangalia a fost înfiinţat Biroul de Poliţie Rutieră al municipiului, care are în componenţă un şef, cinci agenţi şi un ofiţer de cercetare penală (post vacant, deocamdată, ce urmează să fie ocupat prin concurs. La conducerea biroului se află subcomisar Gabriela Iacob, care a coordonat, până nu de mult, Compartimentul Cercetări Penale din cadrul Poliţiei Mangalia.

Printre primele măsuri pe care şeful de la Rutiera Mangalia le doreşte puse în aplicare se numără fluidizarea traficului, stoparea practicilor de staţionare a autoturismelor în locuri nepermise, în condiţiile în care parcările existente sunt mai mult goale, şi amplasarea şicanelor pentru limitarea vitezei în locurile în care se impune folosirea acestora.

„În privinţa acestui aspect, aş dori să includ şi înlocuirea şicanelor prost confecţionate, care creează avarii autoturismelor, existenţa acestora fiind un calvar pentru şoferi. De asemenea, doresc să precizez faptul că multe dintre şicane, deşi amplasate corespunzător, în zone cu trafic intens, au fost îndepărtate. Mă refer la staţiunile Neptun şi Olimp, în perimetre unde nu există vizibilitate şi unde se circulă cu viteză mare", afirmă subcomisar Gabriela Iacob.

Totodată, şeful Poliţiei Rutiere mangaliote spune că şi în municipiul Mangalia se face acut simţită nevoia instalării semafoarelor. Este vorba despre zona Primăriei, a vechii Poşte centrale şi a Gării. De asemenea, poliţiştii găsesc utilă amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia străzii Oituz cu strada Portului.

Băutura, teribilismul juvenil şi viteza excesivă duc la tragedii rutiere

În zona municipiului Mangalia se petrec, anual, zeci de accidente, foarte multe soldate cu victime omeneşti. Conducerea fără permis sau cu permisul suspendat, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, viteza excesivă şi neacordarea priorităţii sunt principalii factori ai acestor tragedii rutiere.

Din păcate, atât pe raza municipiului nostru, cât şi în mai toate zonele ţării, cei care ajung victime ale accidentelor de circulaţie sunt tinerii. „Din teribilism juvenil, folosindu-se de maşini puternice, achiziţionate de către părinţi imediat ce tinerii au împlinit 18 ani, aceştia din urmă rulează cu viteză peste limita legală, fapt ce conduce la producerea unor tragedii. După cum se ştie, s-au înregistrat şi la noi astfel de accidente, în care au pierit, în ultimii ani, foarte mulţi tineri. Există un vid de legislaţie, care sper să fie curând remediat, de care profită adolescenţii de 16 ani ce conduc scutere şi ATV-uri, fără să aibă habar de regulile de circulaţie. Din această cauză, aceştia riscă să fie accidentaţi, având în vedere şi faptul că, la Mangalia, traficul rutier este din ce în ce mai aglomerat, odată cu creşterea rapidă a numărului de autoturisme", ne spune subcomisar Gabriela Iacob.

Unul dintre cele mai expuse locuri în privinţa pericolului de pierdere a controlului volanului, pe fondul vitezei excesive, este curba de la 23 August. Către sud, spre Mangalia, o altă zonă periculoasă este cea de la intersecţia din Neptun, alături de porţiunea de şosea din faţa fabricii Lumotex. În Mangalia, strada Portului deţine, de departe, tristul record în privinţa numărului de accidente, mai ales că aceasta este folosită ca şosea de centură, fiind foarte aglomerată. Zone la fel de periculoase sunt curbele de la intrare în 2 Mai şi de pe podul din sudul Mangaliei.

{mos_ri:Gabriela Iacob} 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

cami

19 Nov, 2009 16:53

Felicitari! Poate asa se rezolva si fluidizarea traficului in jurul orei 17 spre si dinspre Santierul Naval Mangalia. Ar fi bine sa fie si un agent de circulatie acolo ...seara.In rest.... LA MAI MARE sa dam o lectie ....domnilor.

nemultumitul

19 Nov, 2009 11:27

in sfarsit o prezenta placuta si la politia mangalia.felicitari dna gabi si la mai mare.

cezar

19 Nov, 2009 11:00

Felicitari ! Tine-o tot asa si, poate, peste 5-6 ani, vom avea o doamna ca si comandant la Mangalia !

Articole asemanatoare

1878 -2024. Pe 9 iunie alegem cel de-al 55 primar al Constanței 14 candidați intră în competiția electorală pentru primărie. Iată ordinea pe buletinul de vot! (DOCUMENT)

08 May 2024 623

Îți dorești să lucrezi la Pompieri? ISU Dobrogea caută să ocupe prin încadrare directă 12 posturi de execuție

06 May 2024 790

Începând de azi Oportunitate de angajare în SRI – este vizat un post de ofițer operativ/analist

06 May 2024 663

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 804

Paște 2024 Tradiții și obiceiuri în Vinerea Mare. Iată ce NU ai voie să faci

03 May 2024 616

Angajări la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea”! Iată ce posturi sunt vacante

03 May 2024 1041

DIICOT a făcut mai multe rețineri! Droguri în zona Centrului Vechi din București. Oficial de la procurori

02 May 2024 518

Post vacant la Spitalul Municipal Medgidia. Iată condițiile

02 May 2024 468

Spitalul Clinic CF Constanța angajează. Ești interesat?

02 May 2024 706

Joia Mare. Tradiții și superstiții. În ziua celor 12 denii se prepară cele mai importante copturi

02 May 2024 3883

Cum poți prepara cel mai savuros grătar vegan sau de post?

01 May 2024 386

Vrei să lucrezi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța? Mai multe posturi, scoase la concurs

01 May 2024 1381

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia angajează medic specialist epidemiologie

01 May 2024 380

Tradiții pentru spor și sănătate în Miercurea Mare! Femeile nu torc și nu cos

01 May 2024 583

Angajare la SRI! Iată ce post este liber! Înscrierile se fac în perioada 6 - 31 mai

01 May 2024 1030