Seiful Primariei Ostrov, furat cu tot cu bani

seif_1.JPGIeri dimineaţă, puţin după ora 5.30, poliţiştii din Mihail Kogălniceanu au tras pe dreapta o Dacie de culoare roşie, care li s-a părut suspectă din cauza faptului că era lăsată mult pe partea din spate.

În autoturism de aflau trei persoane. În loc să oprească la semnalul efectuat de oamenii legii, şoferul a apăsat pedala de acceleraţie, în încercarea de a scăpa. A luat-o pe un drum lăturalnic, dar autoturismul a derapat şi s-a împotmolit. Cei trei au coborât în viteză din maşină. Doi dintre ei au rupt-o la fugă, dar al treilea a făcut greşeala de a se apropia de portbagaj. Era evident că încearcă să ia ceva de acolo. Din nefericire pentru el, nu a mai avut timp. Cei doi agenţi care îi urmăreau au pus mâna pe el şi l-au trântit la pământ. L-au încătuşat repede, apoi au deschis portbagajul. Au avut o mare surpriză. În interior au găsit un seif aşezat pe un covor şi un sac plin cu ... bani. În portbagaj au mai fost găsite tot felul de răngi, burghie, baroase şi alte asemenea unelte, precum şi mai multe numere de înmatriculare, posibil false. Era evident că cei trei comiseseră un jaf şi, graţie vigilenţei poliţiştilor, autorii fuseseră prinşi la scurt timp după comiterea faptei. Tânărul reţinut a fost identificat în persoana lui Teodor Nedelciu, de 16 ani, din comuna Ostrov, judeţul Tulcea. Oamenii legii aveau, deci, şi casa de bani, şi banii şi pe unul dintre autori. Un singur lucru le lipsea: locul comiterii faptei. Cum în Constanţa nu fusese raportată nicio spargere, primul judeţ la care s-au gândit a fost Tulcea. Au contactat deci Inspectoratul Judeţean de Poliţie de aici şi au aflat că tocmai se raportase că primăria din Ostrov fusese jefuită. Pe timpul nopţii, persoane necunoscute forţaseră cu ranga intrarea principală, luaseră seiful cu totul (probabil îl căraseră în covorul care fusese descoperit în Dacia roşie) şi plecaseră. În casa de bani se aflau 47.000 de lei.

Suspecţi în celelalte AN-uri

Timp de mai multe ore, poliţiştii constănţeni au numărat banii găsiţi în punga de plastic. Erau numai 39.500 de lei, ceea ce înseamnă că lipseau 7.500 de lei. Nu se ştie ce au făcut cei trei cu restul de bani. Imediat după ce a fost sesizat, IPJ Tulcea a trimis la Mihail Kogălniceanu o echipă care să-l preia pe Teodor Nedelciu. Din cauza faptului că este minor, nu a putut fi audiat pe loc. Escorta l-a preluat şi transportat la Tulcea, unde urma să dea declaraţii în prezenţa părinţilor şi a unui avocat. Tânărul a refuzat să divulge numele celorlalţi doi complici, însă poliţiştii au reuşit să-i identifice pe baza unor informaţii. Complicii care au reuşit să fugă sunt, se pare, tot din Ostrov. Unul dintre ei locuia, fără forme legale, în Constanţa, iar celălalt, în Eforie. La rândul său, Teodor Nedelciu locuia în fapt în Constanţa, unde urma cursurile unei şcoli. Se pare că, în încercarea de a-şi pierde urma, cei trei se îndreptau către municipiu, cu intenţia de a ascunde banii. Din cercetările efectuate până acum reiese că minorul a avut cea mai mică contribuţie la comiterea faptei. El fusese cel care a stat de „şase". Ceilalţi doi îi propuseseră o afacere, ei fuseseră cei care veniseră cu maşina, iar tânărul, având nevoie de bani, fusese de acord. Poliţiştii efectuează cercetări şi cu privire la Dacia roşie, despre care nu se ştie încă dacă a fost furată. Cei doi care au reuşit să scape sunt majori, au peste 20 de ani şi sunt recidivişti. La ora închiderii ediţiei, poliţia îi căuta încă. Oamenii legii din Tulcea încearcă acum să afle dacă cei trei au avut vreo implicare în celelalte furturi de seifuri care s-au comis pe raza judeţului, rămase cu autor necunoscut (AN). După ce vor încheia cercetările, le va veni rândul poliţiştilor constănţeni să afle dacă cei trei sunt autorii faptelor similare comise în Constanţa, şi anume furturile caselor de bani de la Bărăganu şi Murfatlar, care, de asemenea, sunt cu autor necunoscut.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

visarion

29 Oct, 2011 20:33

rusine minorului si familiei lu

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 848

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1456

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 381

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 424

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1857

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 669

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1044

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 976

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 657

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 819

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 690

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 951

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1570

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 833

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 564