Tânăr transfug afgan, descoperit de poliţiştii de frontieră lângă Negru Vodă (galerie foto)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat, în apropierea frontierei de stat, un cetăţean afgan care intenţiona să ajungă ilegal într-o ţară din Spaţiul Schengen, după ce a intrat în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde.
 
Sâmbătă, în jurul orei 8.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Negru Vodă au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în apropierea frontierei de stat, a fost depistată o persoană de sex masculin, care nu îşi justifica prezenţa în zonă şi nu vorbea limba română.
 
Persoana în cauză a fost condusă la sediul SPF Negru Vodă pentru cercetări, iar în urma verificărilor, s-a stabilit că este cetăţean afgan, pe nume S.U. Sahil, în vârstă de 18 ani, care a ales să treacă ilegal frontiera de stat, pe jos, venind dinspre Bulgaria, cu scopul declarat de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.
 
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului afgan actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat“. În după-amiaza aceleiaşi zile, cetăţeanul afgan a fost predat autorităţilor de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.