Teapa cu schimbatul numerelor de inmatriculare

1183411152.jpg

O noua echipa de hoti de fier vechi s-a nascut in port * Capii isi fac veacul in Peco-ul de la Poarta 5, unde, intre doua cafele, schimba avize de insotire a marfii in alb

Unul dintre acestea este Peco-ul de la Poarta 5. Pe aici ies o parte consistenta din transporturile lor si, astfel, pot sa stea la cafea, sa isi supravegheze "marfa", ba mai mult, sa intalneasca potentiali colaboratori. Daca in trecut, Vasile Vrabie ajunsese un personaj aproape pitoresc, pentru loviturile pe care le dadea, acum el a cazut in derizoriu. A reusit sa iasa basma curata de prin mai multe procese, insa a ramas si lefter. In urma cu cativa ani, Vrabie arunca cu bani in stanga si in dreapta. El se lauda ca nu a muncit o zi ca alti fraieri si ia uite ce bine o duce, iar acum a ajuns sa mearga cu bicicleta prin port. Cum apare intr-o zona, toata lumea intra in alerta, asa ca nimeni nu mai vrea sa "se asocieze" cu el. Daca vremea lui Vrabie a trecut, se pare ca locul lui a fost luat de un anume George Palavra. El este cel care dirijeaza, in ultima perioada, furturile de fier vechi din port. Metodele prin care Palavra si cei din anturajul lui pacalesc comerciantii de fier vechi sunt simple, dar ingenioase. In urma cu aproximativ o luna, politistii de la Transporturi au reusit sa surprinda in apropiere de Socep doi soferi de TIR care tot bajbaiau pe la numerele de inmatriculare. Luati la intrebari, acestia au inceput sa se balbaie, asa ca au dat de banuit. Unul din TIR-uri era gol, celalalt plin cu fier. In urma unor verificari mai amanuntite, a iesit la iveala ca cei doi schimbau numerele si se duceau la cantarit cu tirul plin cu fier. Dupa ce il cantareau, schimbau iar numerele si se duceau bine mersi cu TIR-ul gol sa incaseze banii pe marfa fictiva. Treaba nu e chiar asa de simpla, pentru ca e nevoie si de avize de insotire a marfii, si de ceva tupeu. Deocamdata, anchetati sunt doar soferii de TIR, insa gurile rele sustin ca cel care dirijeaza aceste tranzactii este Palavra. Lucrurile nu stau tocmai roz, pentru ca el este finul inspectorului de la Politia Transporturi, Claudiu Bucur, personaj in jurul caruia au plutit tot timpul suspiciuni ca ar avea legaturi cu "caracatita" din port. Ancheta a inceputa in urma cu o luna cam bate pasul pe loc cei care se ocupa de caz sustin ca e din vina procedurilor ce trebuie indeplinite si a hartiilor care vin cu intarziere, in timp ce lumea vorbeste ca nasul ar fi intervenit sa salveze pielea finului.

Scris de: {autor}Adrian FURDULEA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 727

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1229

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 351

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 364

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1766

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 655

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1001

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 957

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 632

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 805

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 674

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 920

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1545

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 801

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 553