Tragedia rutieră de la Revelionul 2010, elucidată Poliţia Rutieră vrea ca tânărul autor să fie judecat pentru trei infracţiuni

Sidorenco_-_sediu_Politia_rutiera.jpg În cazul în care va fi găsit vinovat, tânărul conducător riscă o pedeapsă cuprinsă între cinci şi 15 ani

După doi ani şi trei luni de la deschiderea sa, dosarul accidentului rutier în urma căruia o tânără şi-a pierdut viaţa, iar o alta s-a ales cu răni, fetele fiind spulberate de un tânăr băut, a fost înaintat procurorilor cu propunere de trimitere în judecată. Potrivit unor surse, Serviciul Rutier Constanţa consideră că şoferul ar trebui să fie judecat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală cu urmări grave, dar şi pentru conducerea unui automobil pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul în care va fi găsit vinovat, tânărul conducător riscă o pedeapsă cuprinsă între cinci şi 15 ani.

După cum arătam şi în ediţiile trecute, 31 decembrie 2009/1 ianuarie 2010, la ora 00.05, Cristian Sidorenco a condus un automobil marca Mazda, model Seria trei, pe raza localităţii Eforie. Ajuns în zona unităţii hoteliere „Diana", Sidorenco a lovit trei persoane, care se aflau pe carosabil sărbătorind trecerea în noul an. Printre victime s-a aflat Andreea Coman, în vârstă de 22 de ani, precum şi o altă fată. Ambele au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde au rămas internate. În ciuda eforturilor depuse de medici, Andreea Coman şi-a pierdut viaţa, cealaltă tânără petrecându-şi o perioadă în Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală -EforieSud. La faţa locului, Cristian Sidorenco a fost testat cu aparatul Drager de lucrătorii Serviciului Rutier, rezultatul fiind de 0,84 alcool mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, pe numele şoferului a fost deschis un dosar de cercetare penală, cauză penală în care poliţiştii au finalizat, de curând, cercetările. După cum precizam mai sus, Serviciul Rutier Constanţa consideră că tânărul şofer ar trebui să fie judecat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală cu urmări grave, dar şi pentru conducerea unui automobil pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Mai facem precizarea că potrivit unor voci, cercetările s-au prelungit din cauza solicitării reprezentanţilor conducătorului auto către Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici" în vederea calculării retroactive a alcoolemiei. În cazul în care va fi găsit vinovat, tânărul conducător riscă o pedeapsă cuprinsă între cinci şi 15 ani.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

valentina

31 Mar, 2012 14:32

Fata care a murit in accidentul rutier era verisoara mea.numai noi stim kt de mult a suferit familia ei si cei kre o cunostea-m.Ar fi cazul sa fie pedepsit.nu mi se pare corect ca el sa fie liber si fericit dupa ce a bagat un om nevinovat in pamant.Faceti dreptate si demonstrati-ne k justitia exista

Articole asemanatoare

Accident rutier în Constanța! O mașină a intrat într-un stâlp (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 1005

Județul Constanța Atenție, șoferi! Accident rutier pe DN 22, între localitățile Tariverde și Mihai Viteazul (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 1338

Trafic îngreunat pe Autostrada A2 București - Constanța!

25 Apr 2024 515

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 1341

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe centura București

25 Apr 2024 237

Un copil a fost lovit de mașină în municipiul Constanța

25 Apr 2024 684

Accident rutier la ieșirea din Gălbiori, județul Constanța. Un tir încărcat cu piatră s-a răsturnat!(Galerie FOTO)

25 Apr 2024 697

Accident rutier în stațiunea Mamaia! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

24 Apr 2024 639

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 835

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 6 Craiova-Strehaia,

24 Apr 2024 303

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 602

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 567

UPDATE Năvodari Accident rutier - copil aflat pe bicicletă, rănit

23 Apr 2024 956

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 922

IGPR Infotrafic Circulație îngreunată pe DN 2

22 Apr 2024 257