Turcia Autoritățile spun că atacatorul ar fi avut legături cu mișcarea Gulen

Un înalt oficial al serviciilor de securitate turce a declarat că investigația în cazul asasinatului ambasadorului rus în Turcia, Andrei Karlov, l-ar suspecta pe autorul atacului de legături cu mișcarea clericului Fethullah Gulen, acuzat că ar fi fost în spatele puciului eșuat din 15 iulie, informează Reuters, citat de Agerpres.

„Există semnale puternice că atacatorul ar fi făcut parte din rețeaua Gulen," a spus oficialul.

Atacatorul, un polițist în vârstă de 22 de ani, a strigat "Allahu akbar!" (Allah e mare) și a recitat versete din Coran după ce l-a împușcat pe ambasadorul rus.

Fethullah Gulen, care se află în exil în Statele Unite, a negat implicarea și a condamnat atacul de la Ankara, transmite Reuters.

Un consilier de presă al clericului a catalogat afirmațiile oficialului de la Ankara drept "comice" și că acuzațiile sunt menite să distragă atenția de la faptul că ambasadorului rus nu i s-a asigurat securitatea asa cum ar fi trebuit.

"Domnul Gulen condamnă categoric asasinatul", a spus Alp Aslandogan.

Guvernul turc îl acuză pe Gulen că ar fi fost în spatele tentativei eșuate de lovitură de stat din iulie, care a fost urmată de epurări la scară largă în administrația publică, educație și armată.

Citește și

Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost ucis la Ankara (video)

Sursa foto: theglobal.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.