FOTOREPORTAJ Pe plajele litoralului românesc se lucrează intens pentru înnisipare

 
Pe plaja din zona Spitalului Militar și pe plaja Tataia se lucrează intens la înnisipare. Oamenii care vin la plajă stau printre utilaje sau pe pietre pentru a nu rata niciun moment soarele care mai încălzește litoralul.
 
Reamintim faptul că, pentru proiectul de reabilitare a plajelor din zona Constanţa, mai multe plaje adiacente municipiului trebuie reînnisipate. Nisipul care va fi utilizat în acest scop a fost găsit în două zone de extracție din vecinătatea municipiului. Perimetrul de împrumut pentru dragarea depozitelor de nisip în vederea relocării este situat în apele teritoriale româneşti, pe platoul continental, în două zone: zona nord, în suprafaţă de 2.26 km2, şi zona sud, în suprafaţă de 2,84 km2. Adâncimea apei în zona perimetrului de împrumut este de aproximativ 27 de metri, iar distanţa de la ţărm este de 1.500 de metri.


 
Nisipul va fi adus de la draga auto-refulantă Utrecht până la mal prin tubulaturi submarine. În urma acestora, plaja va avea o lăţime de cel puţin 60 de metri în orice punct de-a lungul coastei, în zona Tomis Nord.


Mai multe imagini puteți vedea în galeria foto.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lucrările pentru lărgirea plajei Trei Papuci continuă

30 Aug 2015 3806

Olandezii de la Van Oord, la raport „Digul submers din Tomis Nord este gata“ (galerie foto) (document)

24 Sep 2014 11995

Plaje luate de val Şantier pe litoral, pentru un sistem costier de protecţie împotriva eroziunii

15 Aug 2014 4494

Plajele românești, refăcute cu bani europeni Au început lucrările premergătoare lărgirii plajelor din Constanţa (galerie foto)

31 Jul 2014 5938