Opt elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius“, la cea de-a patra mobilitate a proiectului Comenius „Mare Nostrum“ (galerie foto)

În perioada 13 - 17 octombrie, s-a desfășurat, la Atena, Grecia, a patra mobilitate a proiectului Comenius Multilateral „Mare Nostrum“. Întâlnirea a fost găzduita de 3rd Highschool of Acharnes, partenerul grec din acest proiect.
 
„Gazdele au alcătuit un program variat, care a inclus vizite la obiective de interes, precum Institutul Naţional Elen de Cercetări Marine, Centrul de Informare Ecologică din Lavrion, Centrul Cultural din Acharnes. Elevi din Grecia, România, Italia, Franţa, Portugalia şi Bulgaria au participat la workshop-uri dedicate investigării mediului marin din punct de vedere al biodiversităţii costiere, dar şi pentru a determina efectele impactului antropic. S-au realizat prelevări de probe de pe ţărm, care au fost analizate apoi în laborator cu ajutorul specialiştilor de la Institutul de Cercetări Marine. Un spaţiu important a fost dedicat conferinţelor organizate cu ajutorul specialiştilor în oceanografie, care au prezentat elevilor echipamentele de explorare marină (roboţii subacvatici și batiscaful) şi care au demonstrat legătura între cercetarea marină şi aplicaţiile acesteia în viaţa de zi cu zi. Elevii din ţara gazdă au organizat un spectacol la care au fost invitaţi şi reprezentanţii comunităţii locale, părinţi, membri ai autorităţilor locale“, a povestit prof. Carmen Bucovală, coordonatorul proiectului. În perioada imediat următoare, elevii români vor lucra la dezvoltarea unor produse de proiect pe tema resurselor energetice regenerabile specifice mediului costier. Ultima tema de proiect va fi realizarea unui film care să includă experienţele tuturor şcolilor participante. Proiectul se derulează în perioada 2013 - 2015 şi este finanţat de Comisia Europeană.
Liceul Teoretic „Ovidius“ Constanţa a fost reprezentat la această întâlnire de proiect de opt elevi, însoţiţi de trei cadre didactice.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect Comenius Multilateral "Mare Nostrum" la final

11 May 2015 1174

Proiect Comenius Multilateral „Mare Nostrum", derulat de Liceul Teoretic „Ovidius", la final

11 May 2015 1706

Elevi de la Liceul "Ovidius" au participat la proiectul Comenius, la Atena (galerie foto)

20 Oct 2014 1960