Investitii de 3,1 milioane euro din partea Greciei, la Izvoarele

Comuna tulceana Izvoarele va beneficia de investitii in valoare 3,1 milioane de euro, prin Proiectului economic elen de reconstructie a Balcanilor, transmite corespondentul ROMPRES. Informatia a fost furnizata de ambasadorul Greciei in Romania, Athanasios Dendulis, prezent, sambata, la Izvoarele, cu prilejul inaugurarii sediului Comunitatii Democrate Elene (CDE). "Acum doi ani si jumatate am vrut sa cunosc comunitatile elene din Romania si in Izvoarele am inceput vizitele mele. Atunci am avut parte de o surpriza placuta si am constatat ca aici bate inima prieteniei eleno-romane. Astfel am hotarat sa includem Izvoarele in Programul economic elen", a declarat ambasadorul Athanasios Dendulis. Diplomatul grec a afirmat, cu acest prilej, ca "invatamantul in limba greaca, potrivit legislatiei romanesti nu este obligatoriu" si a anuntat ca membrii CDE vor primi 1.000 de carti in limba elena. La randul sau, primarul comunei Izvoarele, Nicolae Peiciu, a mentionat ca fondurile alocate prin Proiectul economic elen de reconstructie a Balcanilor vor fi destinate asfaltarii strazilor, realizarii retelei de canalizare si apa potabila. Ambasadorului Greciei la Bucuresti i-a fost acordat titlul de "Cetatean de onoare al comunei Izvoarele". "In numele comunitatii am acordat titlul de domnului ambasador, pentru ca, in timpul primei sale vizite la noi, a numit satul Izvoarele , pentru ca stiu cat de mult iubeste aceasta localitate si pentru tot sprijinul financiar pe care l-a acordat comunei noastre", a declarat primarul Nicolae Peiciu. Festivitatea de inaugurare a sediului Comunitatii Democrate Elene a fost urmata de un spectacol sustinut de ansambluri de copii ale Casei de Cultura din localitate. La finele vizitei, ambasadorul Greciei in Romania si primarul comunei Izvoarele au pus piatra de temelie a noului sediu administrativ al primariei comunei. Potrivit informatiilor oficiale, valoarea totala a noului sediu al CDE este de 87.000 de euro, iar cea a lucrarilor de modernizare a sediului primariei comunei de 100.000 de euro. Comuna Izvoarele din judetul Tulcea este considerata cea mai compacta comunitate de etnie greaca din Romania.

Scris de: {autor}MFX{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt! Când expiră avertizarea meteo

04 May 2024 510

Marcel Ciolacu, în vizită la Episcopia Ortodoxă din Tulcea (FOTO)

03 May 2024 463

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 341

Tradiții de Paște Pentru locuitorii județului Tulcea peștele este nelipsit de pe masă

03 May 2024 282

„Accesul interzis în zona liberă fără permis”, expoziție de fotografie la Casa Avramide din Tulcea

03 May 2024 348

„Eva Nostra“ se reîntoarce pe scena Teatrului „Jean Bart“ Tulcea

01 May 2024 403

Ziua Europei, marcată la Tulcea printr-un spectacol de excepție

01 May 2024 337

Măsurile ISU Delta Tulcea în contextul minivacanței de 1 Mai și Sărbătorile Pascale

30 Apr 2024 440

Jandarmii din Tulcea, în dispozitiv, în seara de Înviere și în minivacanța de 1 Mai

30 Apr 2024 592

Engolpionul din aur din colecția Muzeului Național de Istorie a României - o dovadă a prezenţei artei bizantine pe teritoriul ţării noastre

30 Apr 2024 525

Licitații Tulcea Euroest Plus Imobiliare SRL și Troia Premium Construct SRL, contract de peste jumătate de milion de euro pentru reabilitarea unui bloc din Tulcea (DOCUMENT)

30 Apr 2024 379

Ambasadorul Elveției în România, prezent la Tulcea. Ce s-a discutat

30 Apr 2024 376

Parchetul Tribunalului Constanța pune la bătaie patru posturi de execuție pentru promovarea procurorilor (DOCUMENT)

29 Apr 2024 523

Modificări în conducerea unei firme de eoliene din Tulcea, din care face parte și constănțeanul Donchi Pufleni

29 Apr 2024 507

13 absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina, repartizați la IPJ Tulcea

29 Apr 2024 453