"Afara cu VoestAlpine din Constanta!"

1222369080.jpg

Un grup de initiativa a lansat, de cateva zile, o petitie on-line impotriva construirii combinatului siderurgic al austriecilor de la VoestAlpine la malului marii.

Dupa ce, in ultimele luni, s-a vehiculat ideea ca austriecii de la VoestAlpine sunt decisi sa construiasca o otelarie in zona localitatii Agigea, autoritatile deruland negocieri in acest sens, o parte a cetatenilor deranjati de problemele pe care le-ar crea ridicarea acestui combinat au apelat la un mijloc de informare in masa mult mai accesibil, in vederea constientizarii populatiei, dupa opinia lor, asupra riscurilor reprezentate de colosul siderurgic. Fara un semnatar identificat, petitia cu titlul "Afara cu VoestAlpine din Constanta! Nu vrem Combinat Siderurgic pe litoral", avand ca destinatari Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Guvernul Romaniei, Parlamentul, primul ministru, presedintele tarii si Primaria Constanta, arata clar opozitia unei parti a populatiei vizavi de ridicarea unei asemenea fabrici pe teritoriul tarii noastre. Adresata "tuturor celor ce au fost, sunt si vor mai veni pe litoralul Marii Negre", memorandumul ii indeamna pe toti cetatenii care ar putea fi afectati de ridicarea unui asemenea combinat sa salveze Constanta si litoralul romanesc de poluare maxima. "VoestAlpine, impreuna cu Guvernul Romaniei, are in plan constructia unui combinat siderurgic de la iesirea din Constanta pana la granita cu Agigea, trecand prin Lazu. O termocentrala este in plan paralel pentru a sustine bilantul energetic al otelariei. Totul pe o suprafata de sase sute de hectare. Opriti distrugerea in masa a mediului si colapsul turismului nostru. Marea Neagra si litoralul sunt ale copiilor si nepotilor, departe de buzunarele niciodata pline ale guvernantilor si edililor locali", se precizeaza in introducerea comunicatului. Caracterizat drept un subiect despre care toata lumea stie, insa nimeni nu vorbeste despre el, semnatarii petitiei sunt ingrijorati de faptul ca reprezentantii companiei au semnat deja pentru achizitionarea a aproape o suta de hectare de teren in comuna Agigea, sat Lazu, la mai putin de zece kilometri de municipiul Constanta. "Acesta este insa numai inceputul, intrucat pentru a-si indeplini programul, VoestAlpine trebuie sa mai achizitioneze inca 500 de hectare". In finalul petitiei, autorii trag un semnal de alarma si cer tuturor cetatenilor sa contribuie la stoparea punerii in aplicare a acestui proiect, votand impotriva: "Ajutati-ne sa scapam de acest colos industrial si sa tinem departe de litoral furnalele aducatoare de moarte". Cei interesati pot accesa linkul: http://www.petitieonline.ro/petitie/afara_cu_voestalpine_din_constanta_nu_vrem_combinat_siderurgic_pe_litoral_-p00191042.html

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițiștii din Constanța, invitați la Grădinița din Neptun (Galerie FOTO)

27 Apr 2024 159

Handbal CSM Constanța este vicecampioana României! (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 256

Infracțiuni rutiere O șoferiță, aflată sub influența alcoolului, s-a izbit cu mașina de un stâlp în municipiul Constanța

27 Apr 2024 223

Doi bărbați au fost duși după gratii la Penitenciarul Poarta Albă, județul Constanța. Iată pentru ce infracțiuni

27 Apr 2024 216

CT Bus Liniile 5-40 și City Tour au revenit la traseul normal pe bulevardul Mamaia

27 Apr 2024 233

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, înfrângere cu FCSB, care a cucerit titlul de campioană! (GALERIE FOTO + VIDEO)

27 Apr 2024 500

Intervențiile polițiștilor în județul Constanța. Au fost aplicate amenzi de 113.000 de lei

27 Apr 2024 243

Controale ale polițiștilor rutieri în județul Constanța. Au fost legitimate, prin eDac, 943 de persoane

27 Apr 2024 253

Muzeul de Artă Populară Constanța Ce datini erau în satul traditional românesc în Duminica Floriilor

27 Apr 2024 265

UPDATE Accident rutier în Medgidia, județul Constanța

27 Apr 2024 382

IPJ Constanța Și-a lovit partenera și pe mama acesteia. Bărbatul a fost reținut pentru 30 de zile și are dosar penal

27 Apr 2024 358

UPDATE Accident rutier în Năvodari, județul Constanța. Ambulanța a intervenit

27 Apr 2024 466

Volei Al doilea succes cu FC Argeș și CSM Constanța s-a clasat pe locul nouă în Divizia A1 (GALERIE FOTO)

27 Apr 2024 356

Licitații publice Nova Steel Buildings SRL va realiza lucrările în regim de urgență la sediul Muzeului de Artă Populară din Constanța (DOCUMENT)

27 Apr 2024 276

Delegarea procurorului Mihai Stanciu în fruntea DNA Constanța, contestată! Înalta Curte anunță primul termen în dosar

27 Apr 2024 391