Incertitudine pentru marinarii arestati in Nigeria

Nigerienii amana procesul

Termenul solicitat de autoritatile nigeriene pentru oferirea informatiilor cu privire la cazul celor doi marinari a fost din nou amanat * Valerica Dragne si Radu Maziliu, fitteri la bordul navei "African Pride" se afla in continuare in detentie, in penitenciarul de maxima securitate "Kiri-Kiri" * Senatorul PRM de Constanta, Dorel Onaca considera ca solutionarea cazului pe cale diplomatica este cea mai buna optiune dar oficialii nigerieni nu intreprind nimic in acest sens * Parlamentarii Onaca si Mihei vor adresa o solicitare Senatului nigerian

Termenul solicitat de autoritatile nigeriene pentru oferirea unor amanunte cu privire la cazul celor doi marinari romani arestati in Nigeria a fost din nou amanat. Pentru a treia oara, reprezentantii Nigeriei tergiverseaza actiunile de solutionare a acestui controversat caz. Valerica Dragne si Radu Maziliu, fitteri la bordul navei "African Pride", sunt inchisi in penitenciarul de maxima securitate "Kiri-Kiri" din Nigeria. Arestati dintr-o grava greseala in urma cu peste un an, cei doi marinari romani au fost acuzati de transport ilegal de petrol brut. In opinia senatorului Partidului Popular Romania Mare, Dorel Constantin Onaca, cei doi navigatori sunt nevinovati iar capul de acuzare al nigerienilor este fals. Totodata, demersurile legislative ale autoritatilor nigeriene privind clarificarea acestui caz au fost lente si insuficiente, iar acuzatorii nu s-au prezentat la proces. "Disparitia" subita a navei "African Pride" din rada portului nigerian, fara ca autoritatile sa intervina, demonstreaza cat de bine au fost conservate probele unui proces taraganat intentionat de nigerieni. Proprietarul navei nu a mai dat nici un semn de viata, disparand fara urma, iar judecata celor doi marinari ispasitori ai vinei altora treneaza la nesfarsit.Autoritatile romane au luat cunostinta de tragedia celor doi marinari in urma apelurilor disperate ale familiilor care s-au adresat deputatului Partidului Conservator, Andrian Mihei si senatorului Partidului Romania Mare, Dorel Onaca.Implicat si in alte cazuri similare, parlamentarul Onaca ne-a declarat ca a contactat in repetate randuri Ambasada Nigeriei din Romania, precum si mai multi oameni de afaceri nigerieni in vederea grabirii procedurilor de repatriere a marinarilor.Conform celor declarate de parlamentarul Onaca, normele internationale in domeniu specifica clar atributiile personalului navigant, iar cei doi fitteri sunt nevinovati deoarece nu fac parte din categoria ofiterilor navei. "Amanarea in repetate randuri ne indeamna sa credem ca acolo totul este o nebuloasa", a precizat parlamentarul. Familiile, autoritatile romane, precum si cei doi parlamentari asteptau raspunsul reprezentantilor nigerieni pe 30 mai a.c. Deliberarea a intarziat sa apara deoarece perioada a corespuns unei mari sarbatori locale, Ziua Nationala a Nigeriei. Autoritatile nigeriene au fixat termenul de 9 iunie a.c pentru oferirea unor informatii precise in legatura cu soarta marinarilor.In contextul amanarii intentionate a judecatii celor doi marinari, senatorul va propune in cadrul sedintei biroului permanent din 13 iunie a.c, adoptarea unor masuri urgente. Totodata, Comisia senatoriala va adresa o solicitare comisiei omoloage din parlamentul nigerian pentru rezolvarea cazului in cel mai scut timp. Parlamentarul considera ca "solutionarea cazului pe cale diplomatica este cea mai buna optiune dar oficialii nigerieni nu intreprind nimic in acest sens".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 837

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1425

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 374

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 399

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1832

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 664

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1029

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 975

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 656

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 818

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 689

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 947

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1563

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 828

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 563