PNL Constanţa face apel la unitate după stenogramele cu Atanasiu Conflict mocnit între liberalii cu „pedigree“ şi vechii pedelişti

Noul PNL e marcat, în aceste zile, de prima criză internă majoră de la fuziunea dintre liberalii cu „pedigree“ şi vechii democrat-liberali. Asta pentru că în presă au fost publicate stenograme ce redau o serie de declaraţii aşa-zis incendiare făcute de negociatorul PNL Teodor Atanasiu. Acesta din urmă susţine: „Noi fără PD nu câştigam alegerile. Ne-am ţinut de nas şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea (...). Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă“.

Cum comentează liderii din teritoriu ai PNL aceste declaraţii? Deputatul Gheorghe Dragomir, copreşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, a declarat: „Fiecare trebuie să facă tot posibilul pentru a depăşi asemenea momente delicate. Divergenţe există în multe organizaţii. De altfel, fuziunea din PNL va fi definitivată abia în 2017. Până atunci, mai sunt multe de rezolvat“. Totodată, liderul liberal a menţionat că „PNL este totuşi un partid liberal în care nimănui nu i se bagă pumnul în gură“. Pe de altă parte, Dragomir a subliniat că i se par jenante atât declaraţiile făcute de Teodor Atanasiu, cât şi faptul că aceste declaraţii, făcute într-un cadru privat, au fost date publicităţii.

La rândul său, Sorina Tuşa, copreşedinte interimar al PNL Constanţa, a declarat că „acest moment neplăcut trebuie să fie depăşit, iar cele două partide trebuie să urmărească în continuare interesele noului PNL“.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tuşa şi Dragomir, coordonatori PNL Constanţa şi-a stabilit echipa de campanie pentru alegerile locale 2016

15 Jun 2015 3617

Cum reacţionează liderii PNL Constanţa la stenogramele cu Atanasiu

11 May 2015 1882