UDTR si AET si-au depus candidaturile la BEJ

D-ale videoconferintei

Judecatorul Simona Stanca, membru in cadrul Biroului Electoral Judetean a declarat ca reprezentantul UDTR prin persoana lui Ibram Iusein si-a depus, ieri, candidatura pentru functia de deputat al minoritatii turce din Romania.Tot ieri, BEC a transmis catre BEJ inscrisul oficial prin care sunt admise candidaturile membrilor Asociatiei Etnicilor Turci din Romania. Este vorba despre Sabit Danis, Ruhan Balgi si Bolat Musin. BEJ nu a primit deocamdata de la Biroul Electoral Central nici o informatie cu privire la solutionarea contestatiei formulata de UDTR privind modalitatea de strangerea a semnaturilor sustinatorilor candidaturilor la Camera Deputatilor a reprezentantilor Asociatiei Etnicilor Turci si Uniunii Turco-Musulmane.

Primarii, pionii principali ai organizarii alegerilor

Pentru acoperirea cheltuielilor necesare alegerilor efectuate de catre prefecturi si BEC, Ministerului Administratiei si Internelor i-a fost alocat un buget total de aproape 641 miliarde lei, a mai spus Emacu. Pentru organizarea alegerilor, judetului Constanta i-au fost repartizate peste 16 miliarde de lei, dintre care 5,8 miliarde lei reprezinta banii destinati cheltuielilor materiale.Prefecturile au primit fondurile necesare, astfel incat, din 19 octombrie, ele pot efectua plati pentru materialele necesare. In cadrul sedintei cu primarii, desfasurata dupa videoconferinta, prefectul judetului a atras atentia primarilor ca au obligatia ca, pana pe 25 octombrie, sa actualizeze listele electorale permanente si sa ia masurile necesare pentru stabilirea locurilor pentru afisaj electoral, astfel incat sa fie eliminate inscrisurile si semnele ramase de la campaniile electorale precedente. De asemenea, primarii vor trebui ca, pana pe 27 octombrie, sa stabileasca locurile speciale pentru afisaj electoral, tinand seama de numarul partidelor politice, aliantelor politice, aliantelor electorale si candidatilor independenti. Din 28 octombrie va incepe campania electorala, cand se intra intr-o alta etapa a perioadei electorale. Numarul fortelor de odine care vor asigura paza si ordinea pe timpul alegerilor va creste considerabil. Potrivit prefectului, la alegerile locale 400 de politisti au asigurat paza sectiilor de votare, iar pentru eliminarea suspiciunilor privind posibilitatea fraudarii alegerilor si impiedicarea unor incidente, numarul politistilor angrenati in procesul electoral va creste cu 20%.

Programul guvernamental "Sport in cartiere"

Executivul a adoptat recent o hotarare privind derularea unui nou program guvernamental intitulat "Sport in cartiere". Ca si in cazul proiectului "Sali de sport", cea mai mare responsabilitate cade pe umerii primarilor. In cadrul sedintei de ieri, prefectul Gheorghe Martin a cerut primarilor prezenti sa identifice in localitatile pe care le conduc suprafete necesare construirii unor terenuri de sport pentru desfasurarea activitatilor extrascolare in toate zonele judetului. In cadrul acestui program, executivul va sprijini comunitatile locale in vederea amenajarii acestor terenuri. Autoritatile spera ca numai in judetul Constanta sa fie realizate 1000 de astfel de terenuri de sport.

Terenul in Navodari, proprietarii in Lumina

In cadrul sedintei cu primarii, edilul orasului Navodari, Tudorel Calapod, a solicitat solutionarea unei probleme stringente. Este vorba de circa 600 de hectare de teren, care au apartinut fostului IAS Mihail Kogalniceanu si pentru care primaria comunei Lumina a eliberat titluri de proprietate beneficiarilor acestor terenuri. La prima vedere situatia nu pare disperata, numai ca cele 600 de hectare se afla pe teritoriul administrativ al orasului Navodari.Acelasi edil a reiterat cererea privind rezolvarea problemei transportului care face legatura cu municipiul Constanta. Primarul a informat ca a cerut printr-o scrisoare Autoritatii Rutiere, filiala Constanta sa se implice in rezolvarea acestei probleme.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 637

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1220

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 351

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 362

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1760

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 655

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1001

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 957

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 632

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 804

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 674

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 920

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1543

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 801

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 552