Jurnal de ConstanţaMatei nu ţine cont de instanţă. Tucan asistă neputincios

Deşi în plan politic situaţia între PSD şi PNL Năvodari nu s-a clarificat încă, în sensul semnării mult aşteptatului protocol privind înfiinţarea USL, reprezentanţii celor două formaţiuni politice din Consiliul Local se vor revedea marţi, 24 mai, în cadrul unei şedinţe ordinare a Legislativului local.

Fără a se efectua mutările dorite în plan administrativ de preşedintele PNL Năvodari, Jean Paul Tucan, membrii Consiliului Local Năvodari au fost convocaţi marţi, 24 mai, de la ora 17.00, la o nouă şedinţă ordinară. Pe ordinea de zi a întrunirii au fost incluse 21 de proiecte de hotărâre, toate iniţiate de primarul urbei, Nicolae Matei. Întâlnirea dintre consilierii liberali şi social-democraţi ar putea constitui un nou test pentru primarul Matei. Nu cu mult timp în urmă, liderul local al PNL susţinea că deţine deja o hotărâre irevocabilă a instanţei, prin care un consilier local liberal ar trebui să cedeze mandatul altui coleg de partid, însă edilul fie n-a primit documentul, fie nu vrea să acţioneze în consecinţă, întrucât pe ordinea de zi nu apare niciun proiect de hotărâre în acest sens. Situaţia va pune iar la încercare nervii lui Tucan, dar, cel puţin deocamdată, nu are ce face.

 

Hotărârea există... şi ce dacă

Curtea de Apel Constanţa a emis în data de 5 mai anul curent o hotărâre definitivă şi irevocabilă prin care îl obligă pe primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, să iniţieze un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier local din partea PNL a lui Cristian Popescu. În textul documentului se precizează că şi Consiliul Local Năvodari trebuie să emită o hotărâre pe aceeaşi temă. Totodată, în hotărâre se menţionează că a fost respinsă „ca prematură cererea de obligare a Consiliului Local Năvodari la validarea în funcţia de consilier a domnului Dumitrescu D.".

Potrivit preşedintelui PNL Năvodari, Jean Paul Tucan, hotărârea Curţii de Apel Constanţa a ajuns la Primăria Năvodari, întrucât un executor judecătoresc a trimis-o prin poştă.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1

01 May 2024 403

În Constanța Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea violenței și a traficului de substanțe interzise

01 May 2024 424

Constanța Un participant la festivalul Sunwaves a fost săltat de mascați (FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1071

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști în județul Constanța

01 May 2024 400

Accident rutier la Doraly, în Constanța (FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1010

Un tânăr de 19 ani a provocat un accident rutier în Constanța. Nu avea permis de conducere

01 May 2024 560

Reprezentantele Organizației Județene de Femei Constanța a Partidului Social Democrat vor oferi daruri cu prilejul Paștelui

01 May 2024 360

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 383

Cumpărări directe Constanța Termica Distribuție Năvodari SRL a contractat lucrări de placare cu piatră naturală (DOCUMENT)

01 May 2024 295

Alpha Builders Group SA va edifica două blocuri turn de 12 etaje în Mamaia. Dezbaterea publică, organizată de APM Constanța pe 22 mai

01 May 2024 399

Contractul de peste 2 miliarde de lei, scos la licitație CNAIR concesionează, pentru 20 de ani, spațiile pentru servicii de pe Autostrada A2 București – Constanța (DOCUMENT)

01 May 2024 395

Procesul deschis Consiliului Local Constanța de compania Tundria Patru Invest SRL, ajuns la Curtea Supremă

01 May 2024 351

Licitații Constanța Cazinoul din Constanța, la un pas de renaștere! Aedificia Carpați, compania ce restaurează monumentul, se va ocupa și de lucrările exterioare (DOCUMENT)

01 May 2024 383

Achitare pentru un brancardier din Spitalul Județean Constanța, acuzat de trafic de influență! Procurorii, nemulțumiți

01 May 2024 448

Curtea de Apel Constanța repune pe rol un dosar al DNA Constanța! S-a calculat un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro

01 May 2024 506