Observator de Constanta S-au deschis lucrarile la noul pod rutier peste Canal

Podul rutier de peste Canalul Dunare-Marea Neagra va conecta partea de sud a Portului Constanta cu Autostrada Bucuresti-Constanta

Reprezentantii Ministerului Transporturilor au inaugurat, ieri, lucrarile la podul rutier de peste Canalul Dunare-Marea Neagra. Secretarul de stat in cadrul Ministerului Transporturilor, Marin Anton, prezent la Constanta, spune ca acest pod este de utilitate pentru cei care lucreaza in Portul Constanta, dar si pentru decongestionarea traficului greu din unele zone ale orasului. Acesta a precizat ca podul rutier va conecta partea de sud a Portului Constanta cu Autostrada Bucuresti-Constanta. „Aceasta realizare este prima de gen din Portul Constanta, prin fonduri europene. Urmeaza sa fie inaugurata si lucrarea de marire a digului de larg, cu 1,1 km. Pe langa aceste modernizari, urmeaza si lucrarea de largire a posibilitatii de acces pe CFR in Portul Constanta, lucrare care va fi accesata tot prin fonduri europene", a precizat Marin Anton. In total, se vor face investitii, in urmatorii ani, in Portul Constanta, prin fonduri europene, de aproape 250 milioane de euro. La randul sau, directorul general al CN APM, Ioan Balan, spune ca termenul de executie a podului rutier, care va fi amplasat la km 0+540 al CDMN, este de 11 luni.

Prin aceasta lucrare, se va decongestiona traficul pe DN 39, care leaga Constanta de toate statiunile litorale, si se va face o uniune vamala, din punctul de vedere al Politiei de Frontiera, intre cele doua sectoare portuare. Specialistii au declarat ca, anual, tranziteaza orasul Constanta 120 mii TIR-uri, asta, in conditiile in care traficul cu containere a scazut cu 50%. Potrivit unuia dintre constructori, podul rutier va fi ridicat pe doi piloni principali, cu o deschidere de 180 metri si cabluri de sustinere, intregul pod avand o lungine de 900 metri. Se va lucra cu doua firme subcontractoare la partea metalica si de cabluri, intrucat acestea nu se fabrica in Romania. Zilnic, in medie, pe santier vor lucra 200 de oameni, dintre care 80%, din Constanta, 15% - din Bucuresti si 5% - din strainatate, pe partea de consultanta. „Vom face exact cum a facut Anghel Saligny, vom trece cu un flux de camioane incarcate, timp in care noi vom sta sub pod", a precizat constructorul. Termenul de garantie a lucrarii este de 5 ani, dar durata de viata a podul este de 100 de ani, conform normativelor romanesti cerute.

www.observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 479

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1143

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 348

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 359

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1747

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 653

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 994

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 955

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 631

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 804

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 670

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 917

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1534

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 799

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 550