Replica 12 ore de scufundari fara rezultat. Le lipseste tehnica necesara - Bogdan Mitu, sotul ucigas, va fi cautat cu o nava din Belgia

Nici urmă de Bogdan Mitu. De aproximativ o lună autorităţile cercetează zona în care fost văzut ultima oară cel care pe 3 ianuarie a.c. şi-ar fi înecat soţia în Dunăre şi apoi nu ar fi mai ieşit din apă. Specialiştii spun că au continuat căutările, dar fără rezultat. Aceştia susţin că le lipseşte o navă cu sonar performant care să poată detecta materia organică. „Sperăm să facem rost de un sonar Aquapol, din Belgia ori de la Galaţi", susţine Valentin Armeanu, şeful Poliţiei Transporturi Navale (TN) Cernavodă. Tot acesta susţine că nava Donaris de la Galaţi nu poate fi încă utilizată. „Dacă nu are localizarea după GPS, nu ştii unde să te scufunzi, unde să cauţi. Nava are dotarea necesară, numai că în fiecare an se impune activarea cartelei GPS. S-au făcut mai multe solicitări la Galaţi pentru nava cu sonar, dar deocamdată nu poate fi folosită. Cât despre nava cu sonar din Belgia, procedurile sunt mai greoaie, iar costurile se ridică la câteva mii de euro", susţine Valentin Armeanu. Până în prezent, autorităţile au cheltuit sume considerabile pentru orele de funcţionare ale navelor folosite la căutări, cât şi pentru cele 12 ore de scufundări. De altfel, Valentin Armeanu susţine că procedurile de căutare în cazul presupusului asasin al Gabrielei Mitu, fata adoptivă a soţilor Elena şi Petre Garoafă, ucişi de Giani Deli-Iorga, prietenul cel mai bun al lui Bogdan Mitu, continuă zilnic. „S-au efectuat cercetări în cazul lui Bogdan Mitu cu nava Izvorul Mare de la Administraţia Canalelor Navigabile cu sonar, şi cu scafandri de la ISU Dobrogea. S-au identificat câteva ţinte, s-au scufundat specialiştii, dar semnalele au fost false. Erau pietre. Zilele următoare o să continuăm căutările, o să identificăm alte ambarcaţiuni şi alte tehnici care să ne ajute. La nivelul secţiei se întreprind demersuri să aducem şi un robot cu cameră care se poate deplasa pe fundul apei", susţine şeful Poliţiei Transporturi Navale (TN) Cernavodă, care mai adaugă că prin intrarea în putrefacţie a cadavrului scoaterea acestuia la suprafaţă va fi mai rapidă.

www.replicaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 807

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 1367

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 366

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 381

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1807

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 659

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1013

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 966

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 639

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 810

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 679

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 928

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1550

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 815

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 558