Concurs sau alegeri? Profesorii universitari şi studenţii au ales, ieri modalitatea de desemnare a rectorului (galerie foto)

Universitatea Ovidius din Constanţa a organizat, ieri, referendumul universitar având ca obiect stabilirea, prin vot universal, direct, secret şi egal, a opţiunii pentru una dintre cele două modalităţi de desemnare a rectorului: pe bază de concurs public sau pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct, secret şi egal.
 
Referendumul a avut loc între orele 8-20, la Cantina Universităţii „Ovidius” din Constanţa, situată pe bulevardul Mamaia nr. 124, unde au fost aşteptaţi 732 de alegători: 641 de cadre didactice şi de cercetare cu norma de bază în UOC care sunt angajate cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată şi 91 de studenţi, care fac parte din Senat şi Consiliile de Administraţie. Printre cei care şi-au exprimat votul s-a numărat şi Mihai Gîrţu de la Facultatea de Ştiinţe Aplicate şi Inginerie. „Aşteptările mele sunt, în primul rând, ca toţi colegii mei să vină la vot. În ceea ce mă priveşte, eu am votat pentru democraţie, pentru exprimarea liberă a opţiunilor tuturor colegilor. Spuneam acum câteva zile că noul rector trebuie să restabilească universitatea, onoarea şi liniştea. Onoarea trebuie recăpătată pentru că a fost greu afectată”, a declarat, ieri, profesorul Gîrţu.
 
La cele trei secții de votare, la care au fost arondate facultățile universității, din cele 701 cadre didactice şi de cercetare cu norma de bază în UOC, care sunt angajate/angajaţi cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, din cadrul universităţii, şi reprezentanţii studenţilor din Senatul universitar şi din consiliile facultăţilor, au votat 525. Referendumul universitar a fost validat cu un procentaj de 74,89%. Din cele 525 de opţiuni exprimate în cadrul referendumului, 426 au fost pentru alegeri generale, prin vot universal, direct, secret şi egal a rectorului UOC, 95 pentru alegeri pe bază de concurs public, 2 voturi au fost albe, 2 voturi nule.
 
La şefia conducerii instituţiei de învăţământ superior ar putea candida medicul şef al Clinicii Medicină Internă I, profesorul universitar doctor Doina Catrinoiu, şeful Clinicii de Chirurgie, profesorul universitar doctor Octavian Unc, profesorul universitar Mihai Gîrţu, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, vicepreşedinte al Senatului, prof.univ.dr. Ion Botescu, prorectorul prof. univ. dr. ÎPS Teodosie Petrescu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Universitatea Ovidius din Constanța investește în servicii de mentenanță și asistență tehnică aplicație EMSYS (DOCUMENT)

02 May 2024 188

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 639

Echipa Under-18 de la Farul Constanța s-a calificat în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Apr 2024 852

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 819

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 341

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 510

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 454

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 554

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 508

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 621

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 616

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 310

Conferința „Puncte cardinale în dispozitivul social. De la succes la reziliență” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

23 Apr 2024 429

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 684

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1416