Medicii recomanda evitarea excesului de alimente si bauturi alcoolice

Atentia la cat si ce mancati de Paste!

Fructele trebuie spalate foarte bine * Carnea trebuie sa fie testata din punct de vedere sanitar-veterinar * Evitati abuzul de carne de miel si oua, deoarece sunt foarte greu de digerat * Respectati normele de igiena in prepararea si consumarea alimentelor!

Medicii infectionisti din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta recomanda constantenilor sa fie foarte atenti in ceea ce priveste alimentatia in perioada sarbatorilor de Paste. Astfel, trebuie sa ne aprovizionam cu alimente din surse sigure, care au fost verificate din punct de vedere sanitar-veterinar. "In prepararea alimentelor trebuie sa se tina cont de normele de igiena. Fructele trebuie spalate foarte bine", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta, doctor Eugenia Basca. Aceasta a mai precizat faptul ca alimentele trebuie tinute la frigider. Trebuie sa se evite abuzul in consumarea acestora, mai ales in ceea ce priveste carnea de miel, care este foarte greu de digerat, si ouale. "Cei care au pietre la colecist, pancreatite sau hepatite cronice pot avea mari probleme", a afirmat doctor Eugenia Basca. In cazul in care alimentele precum icrele, maioneza si frisca nu sunt pastrate in mod corespunzator, acestea pot deveni surse de bacterii care duc la aparitia toxiinfectiilor alimentare. "Ouale de rata nu trebuie folosite la maioneza. Daca regulile de igiena nu sunt respectate, pot aparea atat toxiinfectii alimentare, cat si enterocolite", a explicat purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta. In cazul in care apar simptome ca febra, diaree, stari de greata, colici abdominale, medicii recomanda prezentarea de urgenta la spital. "Unitatea noastra sanitara va avea garda permanenta in perioada sarbatorilor de Paste. Nu vom avea probleme din punctul de vedere al medicamentelor, deoarece avem un stoc bine pus la punct special pentru astfel de perioade. Suntem pregatiti din toate punctele de vedere pentru orice eveniment epidemiologic", a conchis purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta, doctor Eugenia Basca. In perioada Pastelui din anul 2002, s-a inregistrat un numar foarte mare de persoane care s-au prezentat la medic cu stari generale alterate in urma consumului excesiv de alimente, dar si de alcool.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Adunarea Generală Ordinară, pe 23 mai. Acționarii CN APM Constanța decid distribuţia sumei de 114.833.234 lei din rezervele societăţii

08 May 2024 75

Anunț prealabil privind afișarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului

08 May 2024 159

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a fost ținta unei tentative de asasinat!

07 May 2024 436

IGI18 străini au fost depistați în situații ilegale în minivacanță

07 May 2024 339

Două persoane din județul Constanța, rănite într-un accident în județul Tulcea! Mașina victimelor, în flăcări după impactul cu un copac (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 May 2024 1079

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Constantin Tohăneanu, secretar general al comunei Independența (DOCUMENTE)

06 May 2024 523

O firmă din Constanța, executată silit de fiscul din Tulcea. Mai multe bunuri deținute de SSS Global Systems SRL, scoase la licitație (DOCUMENT)

06 May 2024 498

Infotrafic Aglomerație pe drumurile din România – Vezi unde

06 May 2024 369

Firme Constanța AGA la Alliance Qwest Company SA, fondată de Mirea, Mazăre, Constantinescu, Secărea. Se repartizează profitul

06 May 2024 898

Infotrafic Cum se circulă pe autostrada A2 București-Constanța?

06 May 2024 469

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Petrică Răducan, secretar general la Comuna Istria (DOCUMENTE)

05 May 2024 461

Afaceri Constanța Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Complex Savoy SA, convocată în ședință

04 May 2024 480

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 442

Infotrafic Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

04 May 2024 379

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Silviei Gheorghe secretar general UAT la Comuna Cuza Vodă (DOCUMENTE)

04 May 2024 435