Munca la negru a scazut considerabil comparativ cu anul trecut

Verificarile inspectorilor de munca dau rezultatele scontate

Saptamana trecuta au fost verificati 86 de agenti economici, fiind aplicate amenzi in valoare de 200 de milioane * Majoritatea sanctiunilor au fost acordate pentru nedepunerea la termen a statelor si viramentelor * Luna trecuta au fost depistati numai 12 angajati la negru, fata de 112 in aceeasi perioada a anului trecut

Campania impotriva muncii la negru a continuat si saptamana trecuta cu aceeasi intensitate ca si pana acum. Conform declaratiilor inspectorului sef adjunct in cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca al judetului Constanta, Maria Petrica, ampla actiune are rezultate vizibile din acest punct de vedere. "Prin controalele efectuate se incearca o protectie reala a persoanelor aflate in campul muncii, astfel incat sa poata beneficia de drepturile care li se cuvin", a afirmat inspectorul. Saptamana trecuta au fost verificati 86 de agenti economici. Neregulile constatate au dus la aplicarea unor amenzi in valoare totala de 200 de milioane de lei. Cele mai multe sanctiuni au fost acordate pentru nedepunerea la termen a statelor si viramentelor. Trebuie precizat ca numarul societatilor care folosesc munca la negru a scazut considerabil fata de anul trecut. Astfel, daca in luna noiembrie 2001 au fost depistati 112 angajati la negru, in aceeasi perioada a acestui an nu au fost gasiti decat 12. "Ne bucuram ca angajatii au incredere in institutia noastra si de multe ori ei sunt cei care ne sesizeaza neregulile cu care se confrunta", a mai declarat Maria Petrica. In paralel, in domeniul sanatatii si securitatii in munca au fost controlate 60 de societati din sectoarele panificatiei, comertului, reparatiilor auto, constructiilor, agriculturii si, nu in ultimul rand, unitati sanitare. Scopul principal al activitatii de control in acest domeniu este cel de prevenire a accidentelor de munca si a bolilor profesionale, ca si imbunatatirea permanenta a conditiilor de munca. Au fost incheiate procese-verbale de control si s-au dispus masuri de remediere pentru deficientele constatate in legatura cu semnalizarea riscurilor la locurile de munca, pentru faptul ca instructajul periodic de protectia muncii nu se face conform normelor in vigoare si cu faptul ca angajatii nu aveau intocmit controlul medical conform prevederilor Ministerului Sanatatii, astfel incat fisele medicale nu erau completate cu analizele si testele obligatorii pentru meseria practicata.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța Atenție, șoferi! Accident rutier pe DN 22, între localitățile Tariverde și Mihai Viteazul (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 1231

Trafic îngreunat pe Autostrada A2 București - Constanța!

25 Apr 2024 502

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 1187

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe centura București

25 Apr 2024 234

Un copil a fost lovit de mașină în municipiul Constanța

25 Apr 2024 675

Accident rutier la ieșirea din Gălbiori, județul Constanța. Un tir încărcat cu piatră s-a răsturnat!(Galerie FOTO)

25 Apr 2024 687

Accident rutier în stațiunea Mamaia! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

24 Apr 2024 638

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 833

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 6 Craiova-Strehaia,

24 Apr 2024 302

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 600

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 565

UPDATE Năvodari Accident rutier - copil aflat pe bicicletă, rănit

23 Apr 2024 953

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 917

IGPR Infotrafic Circulație îngreunată pe DN 2

22 Apr 2024 256

Accident rutier în zona Taberei Năvodari! Două autoturisme, implicate (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 850