La solicitarea ANRM O nouă dezbatere la Primăria Techirghiol, privind nămolul sapropelic

Primaria Orasului Techirghiol organizează mâine, 28.06.2017, începând cu ora 11.00, la Sediul Administrativ al Grădinii Botanice, dezbaterea privind realizarea unui studiu complex referitor la nămolul sapropelic din Lacul Techirghiol.

Dezbaterea cu specialiştii a fost solicitată de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, urmând să participe toţi factorii implicaţi.

Prin acest studiu se intenționează determinarea la nivel științific, a datelor referitoare la rata de sedimentare, a cantităților optime care pot fi exploatate, a condițiilor specifice privind regenerarea acestuia, a modalitaților prin care nămolul utilizat poate fi repus în lac și a condițiilor de calitate pe care acesta trebuie să le îndeplinească, precum și alte aspecte relevante pentru gestionarea în condiții durabile a acestei  resurse minerale.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noutăți despre Alternativa Techirghiol. Raportul de impact asupra mediului aprobat, fără observații

12 Sep 2023 1522

ANRM vrea un studiu referitor la nămolul din lacul Techirghiol Primarul Soceanu - „În septembrie vom demara un referendum local“ (galerie foto)

29 Jun 2017 3052

Controverse în dezbaterea de la Techirghiol pentru aurul negru. Se vrea referendum Iulian Soceanu - „Vom face demersuri ca nămolul să nu ia calea exportului“ (galerie foto)

18 May 2017 6682