Primăria Cernavodă se implică în educaţia şi şcolirea locuitorilor oraşului

„Ai carte, ai parte!”, aceasta este deviza noului proiect pe care Primăria Cernavodă îl va derula în următoarea perioadă.

Situaţia care a alarmat Administraţia Publică Locală este creşterea numărului de copii care abandonează şcoala, dar şi numărul tot mai mare de analfabeţi. Majoritatea acestor cazuri sunt înregistrate în cadrul comunităţilor de romi şi al familiilor nevoiaşe, care spun că preferă să îşi excludă odraslele din sistemul şcolar din cauza problemelor financiare. Pentru a preveni acest fenomen, reprezentanţii Primăriei au iniţiat un proiect educaţional care va permite din nou accesul la studii persoanelor care au renunţat la şcoală. Administraţia Publică Locală a solicitat sprijinul Inspectoratului Judeţean Constanţa, care a permis suplimentarea unei clase de elevi, care să urmeze cursurile ciclului primar şi gimnazial. Programul „A doua şansă”, care va demara în luna septembrie, în parteneriat cu Şcoala Generală nr. 2, va oferi posibilitatea cernavodenilor să obţină o diplomă de opt clase. Înscrierile la cursuri se vor face gratuit, la secretariatul Şcolii nr. 2.

Orele vor fi susţinute la sediul organizaţiei „Casa fericirii”, iar materia anuală va fi condensată pe parcursul unui semestru. Astfel, elevii vor avea posibilitatea de absolvire a două clase în 12 luni. Un alt partener al acestui proiect este Direcţia de Asistenţă Socială Cernavodă, care va pune la dispoziţia elevilor cadre didactice specializate. Nu doar cei din clasele I –VIII vor beneficia de o a doua şansă, ci şi cernavodenii care doresc să înveţe o meserie. Cei care îşi doresc o diplomă de Bacalaureat, dar au abandonat studiile în timpul anilor de liceu, vor avea posibilitatea să urmeze cursurile unui liceu privat la Cernavodă. Tot la Cernavodă va fi deschis şi accesul la studii universitare. Tinerii care visează la o carieră însă nu şi-au permis financiar să urmeze cursurile unei facultăţi din ţară vor avea anul acesta şansa de a-şi îndeplini visul la Cernavodă. Primăria a obţinut parteneriatul unei universităţi din Constanţa, care va înfiinţa în această toamnă un sediu în cadrul Liceului Tehnologic din oraş. Studenţii vor beneficia de taxe mici şi diplome avizate de Ministerul Învăţământului. Înscrierile vor avea loc la Biroul de Relaţii Publice din cadrul Primăriei Cernavodă, de unde pot fi obţinute şi informaţii suplimentare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Primăria Corbu angajează. Ești interesat?

18 May 2024 699

Licitații Constanța Primăria Comunei Independența, investiție în educație (DOCUMENT)

18 May 2024 395

Primăria Chirnogeni, județul Constanța investește în digitalizarea serviciilor publice (DOCUMENT)

18 May 2024 338

Se reabilitează școala din Mereni, județul Constanța (DOCUMENT)

18 May 2024 526

Cumpărări directe Constanța Selena SRL a bătut palma cu Primăria Cuza Vodă. Iată ce va furniza firma (DOCUMENT)

18 May 2024 651

Licitații publice O firmă din Ghindărești repară terenurile de sport amplasate pe domeniul public al municipiului Constanța (DOCUMENT)

18 May 2024 498

Afaceri Constanța Muzeul de Artă „Lucian Grigorescu” Medgidia va fi reabilitat. Costul estimat este de peste 2,1 milioane de euro (DOCUMENT)

18 May 2024 419

Cumpărări directe Un singur ofertant interesat de realizarea unui studiu de fezabilitate aferente pentru stațiile de reîncărcare vehicule electrice în municipiul Constanța (DOCUMENT)

18 May 2024 411

Alegeri locale 2024 Candidații la Primăria și Consiliul local Horia, județul Constanța (DOCUMENTE)

18 May 2024 412

Alegeri locale 2024 Candidații la Primăria și Consiliul Local Ghindărești, județul Constanța(DOCUMENTE)

18 May 2024 373

Alegeri locale 2024 Candidații la Primăria și Consiliul Local Gârliciu, județul Constanța (DOCUMENTE)

18 May 2024 393

Se reia dezinsecția in municipiul Tulcea. Recomandările primăriei

17 May 2024 410

Piloți din cadrul Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii pregătesc un cadou pentru constănțeni Zboruri ale aeronavelor Eurofighter Typhoon de Ziua Constanței!

17 May 2024 622

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat 11 contracte de finanţare pentru instalarea de panouri fotovoltaice. Primăria Chirnogeni, județul Constanța, este una din semnatare

17 May 2024 486

Alegeri locale 2024 Candidații la primăria și consiliul local Dumbrăveni, județul Constanța (DOCUMENTE)

17 May 2024 494