Să cunoaştem şi să recunoaştem valorileIoana Calenici şi Gloria Mihu, două tinere speranţe ale sportului românesc (Galerie foto)

elevi-ioanacalenicisigloriamihu4.jpgSunt abia în clasa a IV-a la Şcoala nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica" din municipiul Constanţa, dar au în palmares diplome şi medalii obţinute la concursurile la care au luat parte.

Ioana Calenici face de trei ani gimnastică aerobică la Clubul Sportiv Farul. Îndrumătoarele sale sunt Cristina Dulgheroiu şi Nicoleta Dindiu. Ioana a participat în luna august la Cupa Iaşului, unde s-a clasat pe locul IV la proba de cuplu şi pe locul III la proba de ansamblu. La Campionatul Naţional de Gimnastică Aerobică, desfăşurat în luna octombrie la Constanţa, Ioana a obţinut locul I la proba de cuplu şi locul II la proba de ansamblu. O altă competiţie de la care s-a întors acasă cu premiul I la proba de cuplu a fost Concursul „Ileana Sima", care s-a desfăşurat la Bucureşti, în luna mai. Ioana se mai laudă cu premiul I la Concursul de Fitness, care a avut loc vara trecută la Slobozia. „Am doi sportivi care au devenit idealul meu. Este vorba despre Corina Constantin şi Mircea Zanfir. Am ales să fac acest sport deoarece mi-a plăcut mult. Merg la antrenament patru zile pe săptămână, iar sâmbăta lucrăm mai multe ore", ne-a povestit Ioana. Colega sa de clasă, Gloria Mihu, face tenis de doi ani şi jumătate la Tenis Club IDU din Mamaia. Recent, eleva a participat la Cupa Unirii Vrancart, care s-a desfăşurat la Târgu Ocna. De la acest concurs, Gloria a revenit acasă cu locul II la proba simplu şi cu locul I la proba dublu. Vara trecută, la Cupa Litoralul, Gloria a obţinut locul I la proba simplu, la categoria de vârstă zece ani. A urmat, în luna septembrie, concursul T.T.K. Sportul Studenţesc, unde Gloria a reuşit să se claseze pe locul II la dublu şi pe locul IV la simplu. „La Campionatele Naţionale Individuale, care au avut loc la Bucureşti, am câştigat premiul II la simplu. Am concurat cu peste 50 de fete. Acum mă pregătesc de Campionatele Naţionale Individuale de iarnă, care vor avea loc tot la Bucureşti", ne-a povestit Gloria. Idolii săi sunt tenismanii Rafael Nadal, Samantha Stosur, Simona Halep şi Victor Hănescu. „La Campionatele Naţionale Individuale de Vară m-am întâlnit cu Simona Halep şi cu Victor Hănescu, cărora le-am cerut autografe. În timpul liber, prefer să joc baschet, fotbal şi să mă plimb cu bicicleta. La păpuşi am renunţat demult", ne-a destăinuit Gloria. Învăţătoarea celor două eleve, Paraschiva Alecu, se mândreşte cu realizările şi succesele tinerelor sportive.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Ioana (Colega ta de trio)

13 Dec, 2011 20:09

Bravoo!Te iubesc si sa iei cat mai muulte medalii la trio,cuplu,ansamblu si individual!

Articole asemanatoare

Polaris M Holding Un viitor mai verde, alături de Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța și Școala Generală "Gheorghe Titeica" nr. 30 (FOTO)

24 Apr 2024 456

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 669

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 976

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 819

Licitații publice O nouă firmă, același administrator. Primăria Constanța a atribuit un contract care vizează școala Gheorghe Țițeica (DOCUMENT)

02 Apr 2024 582

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 975

Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța caută informatician. Îți trebuie minim șase luni de vechime

28 Feb 2024 894

Cumpărări directe Constanța Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“, achiziție de gazon sintetic și de articole sportive (DOCUMENT)

26 Feb 2024 925

Polițiștii IPJ Constanța au desfășurat mai multe acțiuni în apropierea școlilor din județ

20 Feb 2024 814

Școala „Gheorghe Țițeica” crește cititori

19 Feb 2024 497

LIVE TEXT Farul Constanța, vizită la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“, în programul „Învățăm să fim campioni“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 1482

Știri Constanța Polițiștii locali din Constanța au desfășurat cu succes activități de educație rutieră în 12 școli

21 Dec 2023 638

Dobrogea în sărbătoare la Școala „Gheorghe Țițeica”! Cum au sărbătorit elevii Ziua Dobrogei (GALERIE FOTO)

16 Nov 2023 905

Florentina Țigmeanu, directorul demis de la Școala 30 din Constanța, a dat din nou în judecată Inspectoratul Școlar

18 Oct 2023 1602

Fostul director de la Școala nr. 30 „Gheorghe Țițeica” a dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean Constanța

05 Oct 2023 4000