Cu bani de la bugetul local Un nou proiect de infrastructură urbanistică la Techirghiol

Colectarea optimă a taxelor şi impozitelor locale permite autorităţilor locale să deruleze programe şi să efectueze diverse lucrări. Un exemplu în acest sens l-a oferit, recent, Primăria oraşului Techirghiol.
 
Orice staţiune care se respectă şi vrea să atragă cât mai mulţi turişti încearcă să aducă schimbări de la an la an în diverse zone din componenţa sa. Nu cu mult timp în urmă, reprezentanţii administraţiei publice locale din Techirghiol anunţau demararea unui nou proiect. Concret, este vorba despre proiectul „Modernizare, reabilitare şi extindere alei pietonale, carosabile, parcări, reţea de iluminat public ornamental, spaţii verzi şi mobilier urban, la ansamblurile de blocuri din oraşul Techirghiol, strada Vasile Alecsandri“. Acesta este realizat cu fonduri obţinute din încasarea taxelor şi impozitelor locale şi are o valoare estimată de peste 600.000 de lei.
 
„Dezvoltarea infrastructurii urbanistice este o prioritate a administraţiei publice locale şi are în vedere creşterea gradului de confort pentru locuitorii oraşului“, a menţionat primarul oraşului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu.
 
Proiectul este în derulare şi, potrivit edilului-şef, ar trebui definitivat în aproximativ o lună şi jumătate. „Singura reţinere a noastră o avem în privinţa plantelor ce urmează a fi sădite în zonă, şansa de a se prinde fiind minimă. Nu este perioada optimă şi nu vrem să ne batem joc de bani“, a ţinut să precizeze Soceanu.
 
După definitivarea acestor lucrări, un proiect similar va fi implementat în zona ansamblului de blocuri situat pe strada Alexandru Puşkin. În acest caz, cheltuielile vor fi acoperite cu bani din bugetul local al oraşului Techirghiol şi cu sume alocate de Consiliul Judeţean Constanţa.

Alte lucrări pe agenda administraţiei locale

Trebuie menţionat faptul că proiectele prezentate anterior vin să completeze ceea ce reprezentantul administraţiei publice locale din Techirghiol şi-a propus încă de la începutul anului. Pe lista de priorităţi a edilului-şef se regăsea la acea vreme proiectul privind împietruirea a zece străzi: Alexandru Ioan Cuza, Fermei, Crişana, Dr. Istrate, Ecaterina Varga (parţial), Zefirului, Pericle Macri, Prelungirea Alexandru Puşkin, 9 Mai (parţial) şi Prelungirea Avram Iancu.
 
Desigur, nu a fost omis nici iluminatul public al urbei, pe parcursul anului fiind prevăzute lucrări privind înlocuirea corpurilor de iluminat de pe mai multe străzi. Astfel, sunt vizate următoarele artere: Pescăruşului, Veniamin Costache, Bekir Cobanzade, Dimitrie Bolintineanu, 9 Mai, Traian, Gheorghe Asachi, Ovidiu (parţial), Mihai Viteazu şi Zefirului.
 
Sursa foto: Facebook
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Asfalt Dobrogea SRL, contract de peste 250.000 de euro cu Primăria Techirghiol pentru reparații și întreținerea a două străzi (DOCUMENT)

01 May 2024 285

Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Ce post este disponibil

30 Apr 2024 410

Primăria Techirghiol, județul Constanța, investește aproape 11 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea a 11 străzi din oraș (DOCUMENT)

29 Apr 2024 465

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Niculinei Parosanu, secretar general la Oraș Techirghiol (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 831

Dosar incomplet Pesedistul Adrian Stan, obligat să redepună dosarul de candidatură pentru Consiliul Local Techirghiol!

28 Apr 2024 542

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 28-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO – VIDEO

28 Apr 2024 798

Licitații Constanța Techirghiol pregătește Zilele Lacului 2024. Primăria lansează licitația pentru servicii de organizare (DOCUMENT)

27 Apr 2024 3232

În județul Constanța Amendat pentru transport de material lemnos fără documente legale

26 Apr 2024 611

Garda de Mediu Constanța a amendat cu 100.000 lei un operator economic din localitatea Techirghiol (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 1156

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 543

Șofer la un pas de comă alcoolică, depistat în trafic în localitatea Techirghiol. Ce alcoolemie avea bărbatul

24 Apr 2024 545

Deputatul Marian Crușoveanu Alternativa Techirghiol va redesena peisajul geografic al județului Constanța

24 Apr 2024 717

Sorin Grindeanu „Pas important pentru construcția unei noi autostrăzi - Alternativa Techirghiol”

23 Apr 2024 707

Proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța Se înființează Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor în comuna Topraisar (DOCUMENT)

22 Apr 2024 2643

Primăria Techirghiol a semnat un contract cu o firmă din Constanța. Ce va presta?

22 Apr 2024 532