Șicanare în trafic la Constanța terminată cu o condamnare. Furt de documente din Secția de Poliție

  • Cei doi soți au fost condamnați în primă instanță pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.
  • În timpul audierilor, cei doi ar fi încercat să fure dintr-un birou al Secției 2 Poliție Constanța două documente de procedură penală.
  • În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța.
Doi soți din municipiul Constanța, implicați într-o șicanare în trafic, au fost condamnați în primă instanță pentru săvârşirea infracţiunii de sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. În timpul audierilor, cei doi ar fi încercat să fure dintr-un birou al Secției 2 Poliție Constanța două documente de procedură penală. Ulterior, inculpații au fost prinși la ieșirea din birou. Bărbatul a fost imobilizat de către lucrătorii de poliție, iar în urma controlului corporal efectuat, cele două documente sustrase au fost identificate asupra sa.
 

Povestea din sala de judecată

 
Prin actul de sesizare s-a reținut că, la data de 03 ianuarie 2020, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen. În urma unei șicanări în trafic cu un alt conducător auto, inculpatul a deschis portiera stânga față a autoturismului marca Renault, a tras de conducătorul auto, cu scopul de a îl scoate din autoturism, după care l-a lovit pe acesta cu pumnul în zona feței.
 

A degradat prin sifonare plângerea șoferului bătut
 

La data de 10.02.2020, în jurul orei 13:30, în timp ce se aflau în biroul nr. 3 al Secției 2 Poliție Constanța, inculpatul, alături de soția sa, au luat fără drept de pe biroul organului de cercetare penală două documente de procedură penală (două procese-verbale de aducere la cunoștința martorului a drepturilor și obligaților), degradând prin sifonare plângerea șoferului bătut (victima), și au părăsit în grabă biroul. Ulterior, cei doi au fost prinși la ieșirea din birou, unde inculpatul a fost imobilizat de către lucrătorii de poliție. În urma controlului corporal efectuat, cele două documente sustrase au fost identificate asupra sa.
 

Doamna a înțeles să nu dea declarații împotriva soțului ei

 
De altfel, conform procesului-verbal de constatare întocmit de organele de poliție, la data de 10.02.2020, în jurul orelor 13:30, fiind citat la Secția 2 Poliție Constanța în vederea audierii sale în calitate de suspect în dosarul ce avea ca obiect fapta din data de 03.02.2020, inculpatul (...) s-a prezentat împreună cu inculpata (...), soția sa, și împreună au fost conduși în biroul nr. 3, unde acesta a refuzat în primă fază să formuleze declarații în această calitate, uzând de dreptul la tăcere, iar soția sa, inculpata (...), a înțeles să nu dea declarații împotriva soțului ei, semnând procesul-verbal de drepturi și obligații și declarația în care au fost consemnate aceste aspecte.
 

Atitudine recalcitrantă și un limbaj vulgar față de organele de poliție
 

Tot potrivit anchetatorilor, pe tot parcursul audierii, cei doi inculpați au manifestat o atitudine recalcitrantă și un limbaj vulgar față de organele de poliție.
 
La un moment dat, în timp ce lucrătorul de poliție finaliza întocmirea declarației de martor a inculpatei (...), cei doi au luat fără drept de pe biroul organului de cercetare penală două documente de procedură penală (două procese-verbale de aducere la cunoștința martorului (...) a drepturilor și obligaților, degradând prin șifonare plângerea numitului (...) și au părăsit în grabă biroul nr. 3, fiind ulterior prinși la ieșirea din biroul nr. 4.
 

Polițiștii au folosit forța

 
Inculpatul a fost imobilizat de către lucrătorii de poliție, sens în care a fost întocmit și raportul privind folosirea forței și a mijloacelor din dotare. Ulterior, cele două documente sustrase au fost identificate asupra inculpatului (...) în urma controlului corporal efectuat asupra acestuia, în buzunarul interior al gecii cu care era îmbrăcat.
 
Fiind audiat cu privire la fapta din 10.02.2020, inculpatul (...) a declarat că soția sa a luat actele de pe biroul organului de cercetare, însă nu știe cum au ajuns apoi în interiorul gecii sale personale.
 

Busculadă

 

Mai mult, acesta a susținut și că s-a produs o busculadă, iar lucrătorii de poliție l-ar fi bătut și chiar amenințat cu moartea în acel moment.
 
Fiind ulterior audiat la data de 11.02.2020 în camera de consiliu de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța, cu ocazia dezbaterii propunerii arestului preventiv, acesta a declarat că el a luat de pe biroul organului de cercetare actele.

 
Despre incident, inculpata a declarat că a luat actele de pe biroul organului de cercetare, întrucât soțul său i-a spus că nu trebuia să semneze nimic.
 

Primele condamnări

 
Judecătoria Constanța a decis condamnarea femeii, pentru săvârşirea infracţiunii de sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare.
 
Bărbatul a luat opt luni de închisoare, pentru săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, și un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost atacată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru jumătatea lunii ianuarie 2021.
 
Citește și
 
Ucidere din culpă cum rar s-a mai văzut!
Un tânăr din Săcele, județul Constanța, condamnat la închisoare cu executare


Oficial de la Forţele Navale Române referitor la militarul împuşcat în cap la unitatea militară de la Mamaia Sat
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța Șicanare-n trafic, urmată de amenințare cu pistol, la Eforie Sud

19 Apr 2024 618

Oficial de la Poliție UPDATE. Incident în trafic în municipiul Constanța! Un adolescent de 16 ani ar fi tras cu arma după o șicanare. Suspectul, audiat de polițiști (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Mar 2023 8195

Șicanare în trafic O femeie a tras o sperietură groaznică provocată de un copil. Părinții au ajuns la Poliţie

15 Jan 2023 1668

Șicanare în trafic, transformată în tragedie. Două TIR-uri au strivit o dubă. Un bărbat și-a pierdut viața (VIDEO)

20 Nov 2021 13337

Județul Constanța Șofer de TIR, la un pas să spulbere două femei și un copil, după o șicanare în trafic

08 Jul 2019 5619

Tânăr înjunghiat după o șicanare în trafic. Un suspect a ajuns în spatele gratiilor

04 Jun 2018 2427

Scandal în trafic. Un șofer a fost înjunghiat după ce s-a certat cu un alt conducător auto

25 May 2018 3071

Imagini înfiorătoare pe DN 7, Valea Oltului. Şicanări în trafic între un TIR şi un SUV (galerie foto+video)

20 Apr 2018 4288

Șicanare în trafic urmată de accident în lanț în stațiunea Mamaia. Incidentul surprins de camerele instalate la bordul autoturismelor implicate (video)

10 Dec 2017 7400

Altercație în trafic. Un cetățean străin a tras cu arma pe o stradă din București după un incident cu alt șofer în trafic

08 Dec 2017 2129

Şicanare în trafic! Judecătorii din Constanţa au decis. Patru ani de închisoare cu executare pentru un şofer

07 Jul 2017 6585

Al doilea suspect implicat în şicanarea în trafic din Constanţa a fost identificat. Pistolul folosit era de tip Airsoft

22 Apr 2017 7782

Update. Exclusiv. Poliţiştii din Constanţa în alertă. Un bărbat a ameninţat cu pistolul în trafic după o şicanare (galerie foto+video)

21 Apr 2017 23708

Afacere cu iz de reglare de conturi Șicanare în trafic între Năvodari și Lumina, pe DJ226

22 Dec 2014 2297

„Tupeu“ în traficul din Năvodari Un şofer l-a înjunghiat pe un altul în urma unui accident

25 Sep 2014 2835