Sarcina pe timpul verii = apa din belsug

mare_gravida-piscina_mare.jpgIntotdeauna am crezut ca e greu sa fii insarcinata mai ales pe timpul iernii. Ma gandeam ca e greu cu multe haine pe tine, burtica si bebeul, kilogramele in plus, riscul de a cadea pe gheata... asta pana cand am ajuns sa fiu insarcinata vara. Mai mult decat atat, pana cand am ajuns in trimestrul III vara.Nu stiu alte mamici um suporta insa eu am ajuns in pragul disperarii....

Am aflat ca vinovati de supaincalzirea din timpul sarcinii sunt, cel mai adesea, hormonul progesteron si caldura degajata de bebel. Ca si cum nu era de ajuns, lunile de vara aduc o noua "bucurie": deshidratarea....Marturisesc ca am ajuns la un record in materie de baut apa....5 kilograme pe zi....plus laptic....nu ma intrebati cat de des merg la toaleta....daca as putea m-as muta in cada....

Hidratarea este foarte importanta, insa pe timpul verii aceasta devine primordiala pentru o femeie gravida. Afla care sunt bauturile recomandate in timpul sarcinii:

Sucurile au un continut foarte ridicat de zahar si o valoare nutritiva foarte scazuta, astfel cele mai bune bauturi atunci cand vine vorba de potolirea setei cand esti gravida sunt apa si laptele. Daca te-ai saturat de atata apa simpla, incearca sa adaugi in aceasta felii de fructe de padure sau citrice pentru a-i schimba gustul.

Iata cateva alte bauturi, pe care daca le consumi in cantitati moderate sunt sigure:

Cafeaua si ceaiul: poti sa bei putina cafea in timpul sarcinii, dar un nivel ridicat de cofeina poate provoca o greutate mica la nastere sau nastere prematura.
Unele studii au legat consumul mare de cafeina cu riscul crescut de avort spontan, asa ca ar fi bine sa eviti cafeina in primul trimestru de sarcina.

Ceaiurile din plante: Nu s-au facut suficiente studii care sa garanteze ca toate ceaiurile sunt sigure in timpul sarcinii. Unele ceaiuri de plante, cum ar fi musetelul, pot reprezenta un risc pentru bebelus.
Ceaiurile pe care le poti consuma in siguranta includ: ceaiuri de fructe aromate (cum ar fi mere sau mure), ghimbir, petale de trandafiri, portocale si coaja de lamaie.

Alimentatia sanatoasa este mai important ca niciodata atunci cand esti insarcinata. Iata cateva sfaturi despre cum sa mananci sanatos in timpul sarcinii:

- Evita consumul de alimente bogate in grasimi pentru a avea o greutate sanatoasa in timpul sarcinii si pentru a avea un copil cat mai sanatos.

- Alege gustari sanatoase, bogate in nutrienti, cum ar fi fructele si legumele proaspete, iaurtul fara grasimi, sau granola.


- Bea foarte multa apa.

- Atunci cand este posibil, opteaza pentru alimente organice in timpul sarcinii.

- Consuma vitamine prenatale pentru a te asigura ca primesti suficienti nutrient care sunt esentiali pentru dezvoltarea bebelusului tau, cum ar fi de exemplu acidul folic (0,4 mg pe zi), calciu si fier.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.