Administratorii, veriga slabă a asociațiilor din Năvodari

litoral_tv_sigla.jpgDin cauza condiţiilor economice actuale, S.C. RAJA S.A. Constanţa este obligată să recurgă la măsuri drastice. Raţionalizarea consumurilor de către abonaţi, dar şi scăderea semnificativă a numărului de consumatori din domeniul privat, pun în pericol continuitatea serviciului de alimentare cu apă. În aceste condiții, primordial pentru continuitatea acestui serviciu vital rămâne încasarea contravalorii prestării serviciilor de alimentare cu apă și canalizare. La sfârşitul lunii decembrie 2012, asociațiile de la nivelul orașului Năvodari înregistrau o creanță de aproape 900.000 lei căre RAJA Constanţa, reprezentând contravaloarea serviciilor furnizate de operator, numai pentru perioada iulie - octombrie 2012.

Potrivit articolului 31, alineatul 1 din Legea 241/2006, modificată, Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare: "Operatorii au dreptul să sisteze furnizarea/prestarea serviciului acelor utilizatori care nu îşi achită contravaloarea serviciilor furnizate/prestate in cel mult 30 de zile calendaristice de la data expirării termenului de plată al facturilor, prin debranşarea de la reţelele publice de distribuţie a apei ori de la reţelele publice de canalizare, şi să solicite recuperarea debitelor in instanţa."

SC RAJA SA spune că faptul că nu s-a pus în aplicare imediat ce a trecut termenul legal de plată al facturilor, prevederile articolului de lege, demonstrează că sunt responsabili şi că interesul cetăţenilor primează întotdeauna. În plus, nerecuperarea creanţelor de la abonaţii rău-platnici pune în pericol cofinanţarea celui mai ambiţios proiect de investiţii - POS Mediu de către SC RAJA SA Constanţa. Mai mult, încă de la sfârșitul anului 2011, la nivelul orașului Năvodari, s-a demarat o amplă campanie de încheiere a convențiilor de facturare individuală, singura modalitate de evitare a debranșării de la sistemul de alimentare cu apă în cazul în care la nivelul unei asociații apar datorii. Din cele 231 de asociații, doar 27 de asociații au dat curs invitației noastre și au încheiat convențiile de facturare individuală.

Reprezentanții SC RAJA SA spun că faptul că la nivelul orașului Năvodari se lovesc de indiferența și interesele unor administratori/reprezentanți ai asociațiilor este demonstrat chiar de acțiunea de debranșare, pentru că foarte mulți dintre administratori au venit să achite contravaloarea facturilor de apă, imediat ce le-a fost sistată furnizarea apei.

Redactor: Doina Sirbu

Sursa: Litoral TV


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Cine spală autoturismele Consiliului Județean Constanța, Centrului Militar Zonal și Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale? (DOCUMENTE)

06 May 2024 403

Judecătoria a anulat parțial hotărârea BEM Cei cinci reprezentanți de la AUR de pe lista pentru Consiliul Local Municipal Constanța pot candida!

06 May 2024 411

Firme Constanța Un nou asociat a intrat în N&A Actual Exclusiv Consulting SRL. Cum este împărțit capitalul

06 May 2024 256

Lista Cabinetelor de Vaccinare Internațională din Constanța și Tulcea. Ce obligații ai dacă pleci într-o vacanță exotică?

06 May 2024 322

Muzeul de Artă Populară Constanța Exponatul săptămânii - „Fotă de mireasă din Muscel”

06 May 2024 227

Două imobile de pe strada Soveja vor fi demolate pentru o nouă investiție imobiliară. BCD Intermed SRL solicită de la APM Constanța modificarea reglementărilor urbanistice

06 May 2024 353

Cumpărări directe Constanța Primăria Cernavodă a pus pe masă 265.000 de lei pentru a achiziționa servicii de asistență tehnică și dirigenție de șantier. Iată pentru ce obiective de investiții (DOCUMENTE)

06 May 2024 272

Sondaj de opinie Bariere în Mamaia, ca în Veneția? „Foarte frumoasă comparație între Mamaia și Veneția. Poate doar când plouă. «Pregătiț gondolili!»“

06 May 2024 401

Procesul pe terenul din Faleză Nord, pentru care fusese amendat primarul Făgădău, ajuns la Curtea Supremă!

06 May 2024 239

Grand Hotel din Constanța își caută un nou proprietar. Unitatea de cazare se vinde cu 1,1 milioane de eur

06 May 2024 524

Holograf și Edward Sanda încheie la Constanța seria concertelor din minivacanța de Paște

06 May 2024 379

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul dintre Constanța și Valu lui Traian

06 May 2024 366

Constanța Bărbat, prins cu droguri în flagrant delict la un festival din Mamaia

06 May 2024 303

Oficial de la DIICOT Constanța Droguri la un festival de muzică din Mamaia! Două persoane reținute

06 May 2024 318

#ConstanțaEsteBine Valul 5 de energie – partea a doua – ziua 13. 6 mai 2025. O zi de lună întunecată, care precede luna nouă de mâine

06 May 2024 225