Litoral Tv “Fire de dragoste” pentru prematuri

“Fire de dragoste” pentru copiii prematuri născuți în maternitatea Spitalului Județean de Urgență Constanța. Așa se numește proiectul derulat de o asociație din București care va dona secției de neunatologie  obiecte de îmbrăcăminte dar și cuiburi necesare pentru îngrijirea specială a nou-născuților prematur.
 
 
“Fetițele mele au acum 5 ani. S-au născut în săptămâna a 29-a de sarcină; erau foarte mici. Am stat în spital două luni și o săptămână; a fost o perioadă foarte grea, o perioadă care mie mi-a schimbat viața. A fost o perioadă în care am văzut cât de mult pot ele să lupte; de fapt, ele m-au învățat să supraviețuiesc, nu eu pe ele”, a afirmat Corina Croitoru, fondator Asociația Unu și Unu.
 
Obiectele donate sunt adaptate dimensiunilor reduse ale copiilor născuți înainte de termen. Din cauză că petrec foarte mult timp în secția de neonatologie, seturile croșetate din fibre naturale îi ajută să își regleze mai ușor temperatura corpului.
 
„În acest moment, avem în spital 17 copii născuți prematur. Cel mai mic copil care a fost salvat a avut 550 de grame la naștere, iar acum are aproape 800 de grame și respiră singur. Pentru salvarea acestor copii, se fac eforturi foarte mari din partea noastră ca medici, din partea spitalului ca resurse”, ne-a declarat dr. Livica Frăţiman, şef secţie Neonatologie.
“Pentru că știm că aici se fac astfel de lucruri, am dorit să venim cu a doua parte a proiectului în Constanța, și vom mai ajunge în Craiova, în Bacău și la București – în spitalul Marie Curie”, ne-a spus Diana Gămulescu, vicepreședinte Asociația Unu și Unu.
 
Asociația Unu și Unu a donat până acum seturi croșetate doar către spitale din capitală. Spitalul Județean Constanța este primul din provincie care a fost cooptat să facă parte din acest proiect.
 
„Eu mă simt foarte onorat de faptul că suntem primul spital din provincie introdus în acest proiect. Asociația a dorit să extindă activitatea și primul spital pe care l-au ales, în afara Bucureștiului, a fost unitatea noastră”, a spus dr. Dănuț Căpățînă, manager SCJU Constanța.
 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.