Litoral Tv Peste o mie de copii au fost diagnosticați în ultima perioadă cu sindromul Wheezing

Sindromul Wheezing este o afecțiune respiratorie acută ce poate fi provocată fie de o obturare parțială și localizată a căilor respiratorii, fie de o tumoră, un corp străin sau chiar o inflamație. Potrivit specialiștilor, acest timp de afecțiune este din ce în ce mai întâlnit în rândul copiilor.
 
“Da am avut 1020 de foi de observație. Deci 1020 de pacienți au trecut prin clinica de Pediatrie. 876 au fost cu foaie de observație continuă și 144 cu foi de observație de zi.” a declarat Cristina Mihai, medic șef secție Pediatrie.
 
O parte dintre pacienți erau cunoscuți cu patologii respiratorii și se aflau deja în evidențele medicilor din țară pentru astm bronșic .
 
“ Am avut mulți copii din partea de sud a litoralului. Și multi turiști care au venit pentru boli respiratorii însoțite de wheezing, ca niște adevărate crize de astm bronșic. a spus Cristina Mihai, medic șef secție Pediatrie.
 
Numărul record de pacienți internați cu sindromul Wheezing a depășit considerabil numărul existent de paturi din secția de Pediatrie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.