Litoral TV Un an în fruntea AOR

S-a împlinit un an de zile de când primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, este preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România. Chiar dacă a reuşit să atingă o parte dintre obiectivele propuse, edilul recunoaşte că mai sunt câteva aspecte care trebuie realizate, astfel încât primarii să fie apreciaţi la adevărata lor valoare.

“O experiență nouă, aceea de Președinte al Asociației Orașelor din România, funcție care mă onorează și mă responsabilizează și ca persoană și ca primar [...] aș spune cu, fără teama de a greși că este o mare onoare pentru județul Constanța. Un an [...] cu multă muncă, dar și cu rezultate în cadrul Asociației Orașelor din România, un an în care primarii de orașe din România s-au dovedit că pot fi uniți indiferent de culoarea politică din care fac parte. Toți primarii vorbesc aproape la unison și pentru faptul că se confruntă aproape cu aceleași probleme, indiferent că sunt primari independenți, sau că sunt primari ai partidelor de Opoziție sau de la Putere. Un an în care, parțial am reușit să schimbăm o parte din legislație, nu de ajuns, pentru că în continuare guvernanții, indiferent de ce culoare politică sunt, tratează primarii precum ospătarii, cu salarii de mizerie și îi responsabilizează enorm de mult. De altfel, primarul trebuie să recapete statutul de reprezentant de seamă al Autorității Publice Locale, să fie respectat și să nu mai fie atât de mult hărțuit din partea instutuțiilor Statului, instituții care, pe alocuri, au devenit chiar instituții polițienești, care fac orice să atragă primarii în mediul infracțional și să-i dezonoreze. Primarii sunt gospodarii României. Primarii reprezintă rotița de legătură dintre omul de rând, dintre omul normal și autoritățile centrale. Primarii, dacă au fost aleși de populație, înseamnă că au fost primii oameni ai comunităților pe care îi conduc  și trebuie respectați. Aici avem încă mult de lucru din punctul acesta de vedere. Trebuie să armonizăm în continuare legislația [...] această aberație cu Agenția Națională de Integritate, o instituție care numai în România există și sunt parcă puse să hărțuiască pe cei care muncesc, pe primari.”, a declarat primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT Conferință AUR Constanța în care sunt dezbătute probleme de interes național și local (FOTO)

25 Apr 2024 455

IPJ SibiuIlegalități pe drumurile publice

25 Apr 2024 211

Fost contracandidat al lui Nicolae Manolescu la funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor a devenit consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța

24 Apr 2024 542

Termoficare Constanța anunță reluarea furnizării agentului termic pentru consumatorii afectați din cauza avariei

23 Apr 2024 534

Imobiliare Constanța DDN Global SRL vrea să investească într-un imobil de pe bulevardul Tomis

23 Apr 2024 532

Viceprimarița PMP de la Castelu îl urmează pe primarul Nicolae Anghel care a plecat la PSD

23 Apr 2024 492

Cumpărări directe ABADL a bătut palma cu Kity Krentz SRL, din Constanța! Vizată, zona de îmbăiere aferentă litoralului Mării Negre

23 Apr 2024 499

Constanța Apa caldă, oprită! Vezi unde

23 Apr 2024 628

Un bărbat din Viroaga, județul Constanța, a intrat în posesia unui imobil vândut de Primăria Cerchezu

21 Apr 2024 409

Activități preventive ale polițiștilor în unități școlare din municipiul Constanța

20 Apr 2024 523

Candidații PSD Constanța au participat la „Primăvara speranței în lupta cu boala Parkinson“

20 Apr 2024 681

Cumpărări directe Constanța Câți bani va scoate din conturi Primăria Nicolae Bălcescu pentru dezinfecție interioară și exterioară?

19 Apr 2024 508

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 743

In memoriam George Ștefănescu, pictorul inspirat de locurile și peisajele din Dobrogea

19 Apr 2024 495

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, referitor la declarațiile preotului Nicolae Tănase „Iată o mostră de gândire barbar clericalizată”

19 Apr 2024 456