Litoral Tv O fetiţă cu sindromul Turner este tratată de medicii constănțeni

Medicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au redat unei fetiţe de 7 ani speranţele la o viaţă normală. Diagnosticată cu sindromul Turner, o anomalie genetică relativ rară, copila din Feteşti a avut parte la Constanţa de un tratament care a dat roade în doar câteva luni.
 
Sindromul Turner afectează populaţia feminină şi este o anomalie caracterizată prin statură mică şi lipsa dezvoltării caracterelor sexuale la pubertate. De asemenea, pacientele mai prezintă şi alte trăsături specifice acestui sindrom: gât scurt, implantare joasă a părului, defecte cardiace, cât şi alte malformaţii viscerale.
 
“ Am un copil cu o boală foarte rară, sindromul Turner, adică nu crește. Există tratament. “ a povestit Elena Rusu, mama fetiţei cu sindromul Turner.
 
Iniţial, Elena Rusu a vrut să meargă cu fetiţa la Bucureşti. La Constanţa însă a găsit răspunsurile la toate întrebările pe care le avea. După 6 luni, rezultatele confirmă că tratamentul medicilor constănţeni a avut efectul dorit.
 
„ Fetițele trebuie să aibă doi cromozomi X, ea s-a născut doar cu unu. I-am administrat tratament cu hormoni de creștere și rezultatele s-au văzut imediat.„ a spus medicul Cristina Mihai, şef Secţie de Pediatrie
 
Medicul Cristina Mihai a recunoscut că aceste cazuri sunt extrem de rare, în cei 20 de ani activitate, fiind diagnosticate doar 5 cazuri cu acest sindrom.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.