Și-au găsit sfârșitul în mare

Ceea ce trebuia să fie o vacanță reușită s-a transformat duminică într-o tragedie pentru o familie din Slobozia. Doi frați veniți cu familiile la mare, în stațiunea Olimp, au murit înecați în apele Mării Negre. Nefericitul eveniment s-a produs în jurul orei 7.00 dimineața, când trei bărbați au vrut să înfrunte valurile de gradul trei și nu au mai ținut cont de steagul roșu arborat de salvamari. Unul dintre frați a reușit să iasă din apă la timp, iar pentru ceilalți doi baia în mare i-a condus la moarte.
 
Cei trei frați aveau aproximativ 40 de ani și au fost văzuți de paznicul plajei din Olimp, cu paharele de alcool în mâini. La un moment dat, după ce au golit licorile bachice, s-au dezbrăcat și s-au aruncat goi în valurile neiertătoare, împinși parcă de la spate de vârtejul morții.
 
„Au venit beți, cu paharele în mână, s-au dezbrăcat complet, au băut tot ce aveau în pahar, și au început să danseze pe aici și au intrat în apă, și după aceea s-au dus în larg și nu au mai putut să se întoarcă. Au fost trei frați. Unul a venit, restul s-au înecat”, a declarat paznicul.
 
Totul s-a petrecut în jurul orei 7.00 dimineața, până să înceapă salvamarii programul. Când unul din frați a văzut că celălalt se îneacă a încercat să îl salveze. Apoi, cel de-al treilea a încercat să îi salveze pe amândoi, dar văzând că nu reușește a ieșit din apă și a strigat după ajutor. În zadar însă, nimeni în afară de paznic nu se afla pe plajă la acea oră.
 
„Eu am ajuns în jur de 7.30. Colegii mei erau deja aici și îi căutau pe cei doi. După ce i-am găsit i-am scos la mal. Salvarea era aici, Poliția, Poliția de Frontieră, toate instituțiile care trebuiau să vină și s-a constatat decesul”, a declarat salvamarul Magdalen Miu.
 
Pentru a-i scoate din apă au intervenit salvamarii și doi asociați, un elvețian și un român, care dețin ambarcațiuni pe plajă.
 
„Am fost anunțați de Poliția de Frontieră că două persoane se îneacă. N-am reușit decât să le recuperăm din apă. Valurile era foarte mari”, a spus unul dintre asociați.
 
„Salvamarii au sărit în apă, să acorde ajutor. Ei au intrat înainte să înoate goi, probabil că au băut prea mult, nu ştiu sigur, dar a fost prea tarziu”, a spus celălalt asociat.
 

Deși au auzit de eveniment, turiștii din zonă nu păreau prea interesaţi de avertismentele salvamarilor. Dacă unii stăteau cuminți pe cearșaf, alții înotau în valurile mari, părând să ignore semnalul acustic al salvamarilor și steagul roșu arborat. În zona unde s-a întâmplat tragedia, apa este mică, dar curenții sunt foarte puternici. Salvamarii spun că în acest colț de plajă nu sunt frecvente cazurile de înec. Un eveniment similar a avut loc în urmă cu șapte ani.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bărbat decedat pe plaja din Mamaia. Salvamarii fac apel la responsabilitate! (VIDEO)

28 Apr 2024 627

Bărbat găsit decedat pe o plajă din Mamaia! Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

28 Apr 2024 847

Știri Constanța azi O persoană decedată găsită în dreptul hotelului Sulina din Mamaia, înecată (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 983

Infracțiuni rutiere O șoferiță, aflată sub influența alcoolului, s-a izbit cu mașina de un stâlp în municipiul Constanța

27 Apr 2024 796

Stațiunea Mamaia din Constanța, înainte de minivacanță (Galerie FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 462

Fotoreportaj Constanța Vama Veche și Marea Neagră în eforie cromatică (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 519

Mai multe evenimente programate astăzi la Constanța! Unde pot petrece constănțenii și turiștii la malul mării

26 Apr 2024 623

Evenimente de neratat în acest weekend, la Constanța!

25 Apr 2024 4315

Raris SRL furnizează și anul acesta foișoarele de salvamar pentru plaja din Constanța și stațiunea Mamaia (DOCUMENT)

18 Apr 2024 407

Neversea caută peste 1.000 de voluntari pentru cea de-a șasea ediție de festival de la Constanța

18 Apr 2024 650

1 Mai în avans la Vama Veche, județul Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 578

Primăria comunei Tuzla, județul Constanța, achiziționează servicii de salvare acvatică

13 Apr 2024 529

Un elicopter militar a survolat plaja în stațiunea Mamaia, în zona hotelului Parc (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 867

În Constanța Apariție inedită la Marea Neagră, în stațiunea Mamaia

08 Apr 2024 565

Terasa „La bunicul trăsnit” din Corbu, județul Constanța a ars în totalitate (FOTO+VIDEO)

06 Apr 2024 2900