vinul.ro Crama Oprișor lansează Jiana – un nou rose care întregește gama Drăgaică roșie și Rusalcă albă

După cum se așteptau deja de vreun an cunoscătorii fenomenului și pasionații vinurilor de Oprișor, „oltenii” au decis să completeze gama din care fac parte Drăgaica roșie și Rusalca albă cu un vin rose de același calibru. Jiana Rose a fost anunțată public la finalul lunii mai 2017, are 13% vol alc și vine să satisfacă nu doar ambițiile calitative ale celor de la Oprișor, ci și o cerere tot mai „vocală” a consumatorilor pretențioși care căutau „altceva”.

jiana„Un rose memorabil, o împletire a contrastelor și a sinergiilor. Intensitatea lejeră a culorii roz pal este compensată de prospețimea aromelor îmbietoare de cireșe albe, piersici și mango. Aciditatea potrivită, bine integrată într-o structură elegantă – ușor cremoasă – cu senzații retronazale de cireșe timpurii, condimente și vanilie, alcoolu moderat și finișul prelung fac din acest vin un companion perfect pentru o zi de vară”  – așa își califică cei de la Crama Oprișor noutatea numită Jiana.

Tot la fel cum i-a obișnuit pe consumatorii de Drăgaică și Rusalcă, se regăsesc pe eticheta noului rose semne preluate de pe un covor tradițional oltenesc. „Celui cu poftă de licoare, frumoasa arătare îi potolește setea cu aceeași apă vie care hrănește și copacul vieții, izvorul tuturor lucrurilor și protectorul fiecăruia, Binecuvântați sunt cei asupra cărora jiana picură seva copacului vieții, pentru că rădăcinile sale își au originea în însăși inima pură a pământului”, spun cei de la Crama Oprișor.

Vinul este recomandat a fi fi consumat simplu sau acompaniat de fructe de mare, pește ori mâncăruri aromate și ușor picante. Doar 9.872 de sticle numără această noutate de la Crama Oprișor, fiind o ediție limitată cu Indicație Geografică Dealurile Olteniei.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.