Revolta constantenilor "Mazare, ramai in Brazilia!"

Daca Mazare a aratat ca poate si fara Constanta, el petrecandu-si tot mai mult timp prin alte tari de soare pline, si alegatorii arata ca pot fara el.

Pentru ca nu au avut ocazia sa se exprime public si sa fie auziti de toata lumea - intrucat aparitia pe sticla este de regula apanajul celor care ne conduc, desi mai tot timpul nu au nimic interesant de spus - constantenii au inceput sa gaseasca alte modalitati de a-si expune parerile. Viscolul care s-a abatut asupra Constantei a intins la maximum nervii constantenilor, fie ei soferi sau pietoni, iar Mazare a fost personajul zile (mai bine zis al zilelor, pentru ca nu ne-am deszapezit inca) chiar si in lipsa. Cu siguranta ca el poate fi nominalizat cu succes, in 2008, la categoria de cea mai injurata figura a Constantei, desi ne aflam abia la inceputul anului. Mazare a reusit sa creeze rumoare si in lipsa, din cauza faptului ca autoritatea locala - primaria - nu a miscat un deget pentru deblocarea municipiului in primele zile dupa caderile masive de zapada. A trecut de-acum o saptamana de cand Constanta a fost ingropata de nameti, iar constantenii au aratat ca pot si fara primar. De altfel, asa cum a aratat chiar viceprimarul Gabriel Stan, orasul n-ar fi facut mai bine nici daca Mazare ar fi fost la post. Prin urmare sunt lesne de inteles reactiile constantenilor, care neavand alta cale de exprimare a opiniilor, au ales spatiul public, care a devenit un adevarat forum al nemultumirilor la adresa primarului cazut in calimara cu cerneala simpatica. Panourile publicitare din statiile destinate transportului public au devenit adevarate file de blog ale constantenilor, toate exprimand sub diferite forme aceeasi opinie: "Mazare, lasa-ne! Lasa-ne!". Iata mesajele adresate primarului care se lasa gadilat in aceste zile de razele soarelui brazilian pentru a ne impresiona in plina iarna cu bronzul sau exotic, am spune mult prea exotic pentru gusturile constantenilor. "Mazare, lasa-ne. Stai la Roi", "Va pup din Brazilia! Semnat Mazare", "Back to Brasil!" sau "Radule, ramai in Brazilia!" sunt doar cateva dintre indemnurile adresate de locuitorii orasului edilului brazilofil, ce au putut fi imortalizate de fotoreporterul ZIUA de Constanta. Putem spune ca Mazare este impuns cu propriile arme sau ca Mamaia l-a tradat pe Mazare, daca avem in vedere faptul ca tocmai pe teritoriul statiunii-emblema, folosita de regula in slefuirea imaginii edilului, au fost "postate" aceste mesaje. Astfel de formulari se puteau, insa citi si in oras, pe tot felul de suprafete acoperite de zapada: fantani arteziene, autoturisme etc.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”, Constanța, angajează. Detalii

20 May 2024 155

Știri Constanța Corpul Maiștrilor Militari de Marină, la aniversarea 115! (GALERIE FOTO)

19 May 2024 389

Angajări Constanța Primăria Corbu angajează. Ești interesat?

18 May 2024 2273

Post vacant la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa

18 May 2024 604

Angajări Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează șofer! Cine poate participa la concurs

18 May 2024 413

Autorizație de construire pentru o investiție la adăpostul pentru câinii fără stăpân din Constanța

17 May 2024 359

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța angajează asistent medical generalist. Iată ce trebuie să faci

17 May 2024 402

Angajări Constanța Post vacant la Liceul Tehnologic ”Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia. Nu se solicită vechime!

17 May 2024 617

Școala Gimnazială „Ion Ghica”, Tortoman, județul Constanța, angajează. Detalii

15 May 2024 590

Muzeul Naţional de Istorie a României nu va organiza în acest an Noaptea Muzeelor

14 May 2024 498

IJJ Constanța Vino și tu în echipa Jandarmeriei! Sunt ultimele zile de înscrieri

11 May 2024 735

1878 -2024. Pe 9 iunie alegem cel de-al 55 primar al Constanței 14 candidați intră în competiția electorală pentru primărie. Iată ordinea pe buletinul de vot! (DOCUMENT)

08 May 2024 1568

Îți dorești să lucrezi la Pompieri? ISU Dobrogea caută să ocupe prin încadrare directă 12 posturi de execuție

06 May 2024 1594

Începând de azi Oportunitate de angajare în SRI – este vizat un post de ofițer operativ/analist

06 May 2024 1096

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 941