Fug oamenii lui Mazare?! Vecinul lui Gabi Stan, „frate" de omisiuni cu Adi Minune (document)

viorel_des.jpgViorel Farcaş este noul director de imagine al FC Farul Constanţa

Viorel Farcaş, şeful Biroului de Iluminat Public din cadrul Primăriei Constanţa poate fi considerat unul dintre cei mai norocoşi oameni ai oraşului. Potrivit declaraţiei de avere, angajatul lui Mazăre a câştigat, în 2008, din pariuri sportive 92.000 de euro. Asta da şansă!

Pasionat de fotbal, parior de seamă, implicat în competiţia naţională de fotbal pe plajă şi priceput la becuri (oare şi la cele care luminează, pentru foarte mulţi bani, Constanţa iarna?!), fost director sportiv al echipei de fotbal în sală Futsal Municipal Constanţa, fost director sportiv la CSO Ovidiu, în Liga a III-a, şi vicepreşedinte al Comisiei pentru fotbal în sală şi pentru fotbal pe plajă din cadrul FRF, Viorel Cristinel Farcaş a fost numit de curând director de imagine al echipei de fotbal Farul Constanţa. Asta, în ciuda faptului că şeful său de la primărie, Radu Mazăre şi-a exprimat în mai multe rânduri refuzul de a ajuta echipa care a ajuns acum în mâinile lui Giani Nedelcu. Însă, iată cum unul dintre oamenii din echipa Mazăre a ajuns până la urmă şi la Farul. Declaraţia de avere a lui Farcaş parcă ar fi completată pe genunchi. Omisiuni peste omisiuni exact ca şi în cazul cântăreţului de manele Adi Minune, consilier local în comuna Ştefăneşti, care a ajuns în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate tocmai din cauza scăpărilor de acest fel. „Poate o fi din cauza modului în care s-a scanat declaraţia. Eu am completat-o bine. Chiar am fost atent să nu lipsească nimic", spune şeful Biroului de Iluminat Public. Spune că are un teren de 585 mp pe strada Rotterdam (scrisă în declaraţia de avere Rotherdam), la numărul 1A, dobândit în 2003/2004. Deja apare prima incertitudine. Şi încep omisiunile: nu se specifică cota parte deţinută, valoarea de impozitare, modul de dobândire sau titularul.

Bani puţini, credite multe

La fel se întâmplă şi în cazul terenului pe care îl are în Palazu Mare, de 419 mp, dobândit în 2008, dar şi al apartamentului de pe aceeaşi strada... Rotherdam, de la numărul 2. Cu alte cuvinte, şeful de birou are un teren în cartierul consilierilor, pe care şi-a construit o casă despre care povesteşte că abia i-a făcut recepţia, dar şi un apartament în vecinătate. Asta ca să nu mai punem la socoteală faptul că este vecin tocmai cu viceprimarul Gabi Stan, cu care împarte aceeaşi stradă. „Nu am scris?!? Sigur? Eu ştiu că am completat tot acolo. O să mă uit. Poate am uitat. Casa şi apartamentul le am împreună cu soţia, normal", spune Farcaş. Deţine două maşini, un BMW X5 şi un Mini Cooper achiziţionate în 2007 şi 2008, în leasing. La capitolul „bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult..." Viorel Farcaş notează o icoană a Sfântului Nicolae, dobândită în 1985, care valorează... 7. Şi atât! „Este o icoană pe care o am de la bunica mea. Cum să scrie doar 7?! Valorează 70.000 de euro. Am dus-o la evaluator şi aşa a zis. Este de la 1813 şi este din aur", a spus angajatul lui Mazăre. Nu are bani la bancă, însă s-a împrumutat de zor: două credite la Unicredit Leasing de 49.900 (?!) şi 24.919 (?!), pe trei ani (2007 - 2010, respectiv 2008 - 2011), un credit la Piraeus Bank, în valoare de 7.000 de euro, scadent în 2017 şi un altul la BRD, scadent în 2012, în valoare de 8.000 de euro. Însă, în cazul ultimelor două împrumuturi nu se specifică şi anii în care s-au contractat creditele. „Creditul la Piraeus este luat acum trei ani, iar cel la BRD acum patru sau cinci ani. Asta dacă-mi aduc bine aminte", a declarat Farcaş, care s-a scuzat spunând că nu-şi dă seama cum a omis să noteze aceste aspecte în declaraţia de avere. La capitolul venituri, şeful de biroul câştiga în anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere (2008) 41.725 de lei, ceea ce înseamnă 3477,08 lei pe lună. Soţia sa, Aida, câştiga 8640 de lei pe an (720 de lei pe lună) de la Bliss Salon. La veniturile familiei se adaugă şi alocaţiile copiilor, David şi Robert, însă nu se specifică suma, aşa cum ar fi trebuit conform formularului declaraţiei de avere. Cam puţini bani pentru câte credite a contractat familia Farcaş. Asta ca să nu mai spunem că 2010 nu este un an tocmai roz din punct de vedere financiar: „Acum am salariul 14 milioane şi gândiţi-vă că o să ne mai ia încă 3 milioane pe lună pentru sporurile alea. Sunt de 14 ani în primărie, am prins primarii Neagoe, Mihăeşi şi cele trei mandate ale lui Radu Mazăre, dar nu cred că voi mai sta mult. Am făcut cursurile de observator, sunt director de imagine la Farul, fără salariu, pentru că dă bine la CV şi la anul cred că mă fac observator şi gata. Oricum, nu am câştigat numai din salarii, ci şi din firme... a mea, a soţiei".

strada_stefan_cel_mare_nr_101.jpgCine are noroc, are

Însă, dacă ar fi să credem spusele lui Farcaş, atunci de ce nu sunt menţionate şi dividendele în declaraţia de avere?! Evident, explicaţia este aceeaşi. A omis. Şi acum... surpriza. Viorel Farcaş a câştigat 92.000 de euro la pariuri sportive!: „Da, aşa a fost. Şi săptămâna asta am luat 62 de milioane. Nu este doar noroc. În fiecare seară mă uit la meciuri câte două, trei ore. Este pasiune. Din banii ăştia am plătit câte 50% din preţul maşinilor, atunci când le-am luat. De altfel, anul acesta închid leasing-urile la maşini". Potrivit declaraţiei de interese, Farcaş deţinea în 2009 50% din părţile sociale ale firmei Beach Footbal SRL, despre care aflăm, la o simplă căutare pe Internet că s-a ocupat de organizarea Campionatului de Fotbal pe Plajă organizat în fiecare vară la Mamaia. „Din 2006 până în 2009, am organizat fără ajutor de la Primărie. Anul trecut ne-au ajutat, însă anul acesta nu cred că vom mai organiza nimic pentru că nu mai au sponsorii bani. Pentru acest campionat am închiriat şi o plajă, în Mamaia", explică Farcaş. Este adevărat, Registrul Comerţului ne arată că la SC Beach Footbal SRL sunt asociaţi Viorel Cristinel Farcaş şi Viorel Dan Stan. Firma, cu sediul pe strada Ştefan cel Mare nr. 101, camera 2, subsol, are un punct de lucru în Mamaia, sector de plajă VII, prin contractul de colaborare nr. 406 din 9.05.2006. Cei doi mai deţin şi SC Beach Soccer SRL, firmă înfiinţată în 2009, cu sediul în aceeaşi clădire, dar la camera 1. Asociatul lui Farcaş, Viorel Dan Stoica mai este implicat în firmele Rusticom Agrotur SRL şi Alvis Travel. Soţia şefului Biroului de Iluminat Public, Carmen-Aida Farcaş, este asociată cu Dorina Tîrnoveanu în SC Bliss Salon, cu sediul pe Bd. Tomis nr. 332. Registrul Comerţului arată că firma este în dizolvare judiciară. Asociata Aidei Farcaş mai are o firmă în lichidare, SC Tigedo SRL. Însă numele său este legat şi de nume importante ale oraşului. În 1997, Dorina Tîrnoveanu şi soţul ei, Gheorghe au înfiinţat firma Safir Lux SRL, din care femeia se retrage în 2001între timp, numele societăţii s-a schimbat în Edilservis şi a ajuns în mâinile lui Cosmin-Mugur Teodorov şi în administrarea Corinei Tărcatu. În 2005, Teodorov renunţă la firmă, pe care i-o dă lui Valentin Darie, fratele vicepreşedintelui CJC, Cristian Darie. Pe numele societăţii există un proiect de construire a unei clădiri pe spaţiul verde, în apropierea Spitalului Judeţean.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT. Alegeri locale 2024 Stelian Ion, candidatul ADU la funcția de primar al Municipiului Constanța, prezintă programul de guvernare locală (GALERIE FOTO)

11 May 2024 521

Emoție și poveste la Teatrul „Jean Bart” din Tulcea „Privighetoarea”, prezentată de echipa talentată a Teatrului „Căluțul de Mare” Constanța

11 May 2024 332

IJJ Constanța Vino și tu în echipa Jandarmeriei! Sunt ultimele zile de înscrieri

11 May 2024 432

Știri Constanța Echipa poliției din Mihail Kogălniceanu găsește și salvează un copil în pericol pe șosea

09 May 2024 738

Alegeri 2024 Stelian Ion își prezintă candidatura și programul de guvernare locală pentru Constanța. La eveniment participă și Cătălin Drulă

09 May 2024 637

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa s-a extins cu noi colegi

09 May 2024 485

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la președinția CJ Constanța - „Cred că va fi o prezență foarte mare la vot pentru că oamenii vor o schimbare“ (VIDEO)

08 May 2024 807

ZIUA LIVE Florin Mitroi (PNL) „Vreau să resuscităm acest județ. Cred cu tărie că pot schimba oamenii!"

07 May 2024 896

În Vinerea Mare, polițiștii din Constanța împart zâmbete și cadouri pentru copii (VIDEO)

03 May 2024 656

Generozitate în Vinerea Mare Surprize pentru copiii spitalizați în Constanța de la echipa Arimex Comexim 2000 SRL (FOTO)

03 May 2024 553

CSM Constanța Sabrina Voinea luptă pentru medalia de aur în două finale, la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Rimini

03 May 2024 1096

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 686

Volei CSM Constanța a învins SCM U Craiova și s-a clasat pe locul șapte în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2024 868

MAE Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza

01 May 2024 458

Tenis de masă Echipa feminină a LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la Under-13 (GALERIE FOTO)

01 May 2024 592