Stelian Duţu „Nu mai cred în partide"

stelian_dutu_01.jpgDeputatul îşi cataloghează programul electoral cu care a venit în faţa alegătorilor drept „singurul program electoral elaborat la nivel de colegiu, cu direcţii şi soluţii concrete, adaptate la specificul şi nevoile localităţilor componente ale Colegiului 5"

Cu o activitate intensă în planul politicii locale, demisionar din funcţia de preşedinte al PD-L Constanţa înaintea alegerilor locale, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean în legislatura 2000 - 2004, Stelian Duţu, consideră că motivele care stau la baza candidaturii sale ca independent au fost cele legate de relaţia dintre partide şi alegători, care este ruptă.

Ce proiecte veţi promova, ca parlamentar, pentru colegiul în care veţi candida?
Programul electoral pe care l-am elaborat şi pe care intenţionez să-l pun în aplicare în viitorul mandat de parlamentar include direcţii de acţiune şi proiecte concrete, adaptate fiecăreia dintre localităţile Colegiului Uninominal 5. În primul rând, întregul program se bazează pe conferirea regiunii în cauză a statutului de zonă economică cu regim special, cu facilităţi locale sau regionale, aşa cum este, spre exemplu, Shanghai. Mai mult, mă gândesc la înfiinţarea unei companii autonome pentru protejarea zonei costiere de pe litoralul nostru. Un alt proiect pe care îl am în vedere se referă la deschiderea şi instituţionalizarea unui parteneriat între conducerea Şantierului Naval Daewoo Mangalia şi toate autorităţile locale din Colegiul 5 şi, în mod special, cele din municipiul Mangalia. O altă categorie asupra căreia îmi voi îndrepta atenţia o constituie tinerii, pentru care am în vedere crearea unei fundaţii zonale a tinerilor şi pentru tineri, care să se implice activ în identificarea şi soluţionarea problemelor specifice.
Evident, nu putem neglija turismul, care constituie o prioritate locală şi naţională.
Ţin, de asemenea, să precizez că este singurul program electoral elaborat la nivel de colegiu, cu direcţii şi soluţii concrete, adaptate la specificul şi nevoile localităţilor componente ale Colegiului 5.

Cum veţi acţiona în cazul în care interesul comunităţii nu coincide cu direcţiile de acţiune ale dumneavoastră?
Eu candidez ca independent, iar unul dintre motivele care m-au determinat să fac acest lucru îl constituie faptul că, de multe ori, am constatat că legătura dintre partide şi alegători este ruptă. Rareori, demersurile lor sunt în concordanţă cu necesităţile reale ale oamenilor, cu soluţionarea cărora oamenii i-au învestit atunci când le-au oferit votul. De cele mai multe ori, ele promovează interese ce satisfac anumite grupuri clientelare. Nu mai cred în partide.

De ce v-ar vota oamenii care vă întâlnesc pentru prima dată în campanie?
În cazul meu, această problemă se pune în foarte mică măsură, deoarece, în comparaţie cu toţi ceilalţi candidaţi, pe mine aproximativ 90% dintre locuitorii acestui colegiu m-au întâlnit. De aproape 30 de ani îmi desfăşor activitatea în administraţia publică locală şi nu cred că există vreun politician care să fi vizitat localităţile judeţului Constanţa de atâtea ori de câte le-am vizitat eu.

Câte deplasări aţi făcut în colegiu, de la data stabilirii lor, pentru a vedea realitatea?
Programul meu zilnic este de la 7.30 până la 20.00 - 21.00 şi în acest interval nu stau decât în localităţi. Pe mine mă interesează mai puţin numărul deplasărilor, şi mai mult gradul de consistenţă al acestora, ceea ce spun oamenii, deoarece nevoile lor sunt cele care contează.

Veţi da pomeni electorale pentru a atrage electoratul de partea dumneavoastră?
Am fost categoric împotriva pomenilor electorale. Eu nu am dat decât simboluri electorale, în limitele legii.

Ce privilegii personale credeţi că vă va aduce funcţia de parlamentar?
Dacă vă referiţi la privilegii materiale, eu nu am obţinut niciunul. Declaraţia mea de avere este aceeaşi din 2004, când am devenit deputat.

Dacă nu câştigaţi acum, veţi mai încerca?
În general, omul este obligat să încerce ori de câte ori consideră că poate să ofere o soluţie. Dar nu-mi pun această problemă, pentru că voi câştiga.

Cu ce bani vă finanţaţi campania electorală?
Am spus, atunci când mi-am anunţat candidatura, că, în ceea ce mă priveşte, contribuţia mea personală nu va depăşi 10.000 euro. M-am pregătit din timp, punând câte un ban „la ciorap".

Dacă aţi fi implicat într-un scandal cu tentă sexuală, cum aţi gestiona situaţia astfel încât imaginea să nu vă fie afectată?
Întrebarea este tendenţioasă, cu un grad ridicat de generalitate. Sunt lucruri mai importante de făcut, decât să te implici într-o astfel de legătură.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Societatea Română de Măsurări Ziua Mondială a Metrologiei 2024

20 May 2024 337

CERONAV a depus candidatura pentru un post în comitetul director al EDINNA

20 May 2024 391

S-a încheiat evaluarea pentru perioada 2019-2024 Notă maximă pentru managerul Teatrului de Stat Constanța! (DOCUMENT)

20 May 2024 460

Afaceri Constanța O firmă din Galați va realiza reambularea topografică a intravilanului comunei Corbu (DOCUMENTE)

20 May 2024 309

DGASPC Constanța Noi case de tip familial, în prag de inaugurare - 27 de copii din centrul de plasament „Delfinul” se mută la casă nouă

20 May 2024 371

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN7

20 May 2024 219

Miron Cozma, audiat la Parchet în Dosarul Mineriadei- „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu“

20 May 2024 380

DGEP Constanța Certificatul privind domiciliul înregistrat în Registrul Național de Evidență a Persoanelor

20 May 2024 255

PUZ la Mediu COMCM SA Constanța intenționează să ridice imobile de 10 etaje în zona bulevardului Aurel Vlaicu

19 May 2024 1008

Deputatul Iusein Ibram, o nouă nominalizare pentru a reprezenta UDTR în Parlamentul României (GALERIE FOTO)

19 May 2024 404

1.500 de tătari, la marșul UDTTMR, la comemorarea a 80 de ani de la Surghiunul din 18 mai 1944 (FOTO)

19 May 2024 850

Oficial de la ANR Constanța despre accidentul de navigație de la Sf .Gheorghe Este posibil ca nava implicată să fie cea care a apărut în presa bulgară

19 May 2024 559

Tribunalul Tulcea, termen nou în dosarul insolvenței Alcovin SRL, din Tulcea! Firma deține celebra Cramă Măcin, furnizor al Casei Regale a României!

19 May 2024 356

În atenția șoferilor! Transport agabaritic pe ruta Agigea-Slătioara

19 May 2024 360

Infotrafic Cum se circulă astăzi pe arterele principale, la orele dimineții

19 May 2024 404