Catalin Dancu "Mazare si-a fundamentat imaginea pe proasta administrare anterioara"

1213363002.jpg

Contracandidatul PNG-CD sustine ca primarul in functie este neputincios, daca nu are sustinere politica si financiara de la centru

Proiecte de anvergura, interesante si care raspund nevoilor stringente ale comunitatii se regasesc in programul electoral propus de candidatul PNG-CD pentru Primaria Constanta, avocatul Catalin Dancu.

- Cum v-a venit ideea de a candida pentru fotoliul de primar? Sau cui i-a venit ideea?


- Ideea a apartinut organizatiei PNG-CD Constanta, a prim-vicepresedintelui Gigi Alexa si presedintelui Gheorghe Mandila. Ei stiau ca functia mea de vicepresedinte al PNG-CD, de sef al diplomatiei noastre pe plan extern si rezultatele mele profesionale sunt cele mai bune argumente ce puteau fi folosite in campanie. Al doilea care a decis a fost presedintele George Becali, care m-a rugat sa accept aceasta candidatura, intrucat a considerat ca pot fi o adevarata locomotiva de imagine si de lucru la Constanta. Nu in ultimul rand, am discutat cu familia mea, deoarece, fara acceptul acesteia, nu intram in competitie.

- Ce va avantajeaza in lupta pentru fotoliul de primar fata de ceilalti contracandidati?


- Ceea ce avantajeaza partidul. PNG-CD vine in fata alegatorilor fara a fi sub presiunea compromisurilor si a promisiunilor politice, nu are o imagine patata de aparat, precum celelalte formatiuni macinate de lupte interne, scandaluri, dosare la DNA si oameni corupti. Nu avem de dat un raport al nerealizarilor politice, al minciunilor si demagogiei si nici nu avem de raspuns in fata opiniei publice, referitor la aliante fictive sau temporare de pe urma carora au pierdut doar oamenii. Pe mine ma ajuta pregatirea profesionala. Totodata, ma bucur ca nu sunt un om politic, cum vor unii sa para pentru a fi administrator, si ma legitimeaza faptul ca am crescut si m-am pregatit aici, am foarte multi prieteni si familia, cunosc mai bine orasul decat unii care au stat aici. Nu am facut compromisuri, nu am avut probleme de coruptie si nu am afaceri dubioase. In prezent, cei care au avut ceva de spus au spus, iar cei ce vin in premiera nu sunt pregatiti administrativ si legal pentru o asemenea provocare. Atentionez ca mandatul 2008 - 2012 va fi cel mai greu si doar prin atragerea de investitori si fonduri europene se poate asigura succesul economic al orasului.

- De care dintre ei va temeti? De ce?


- Daca ma temeam de cineva, nu candidam. Mi-e teama de votul constantenilor, deoarece ei sunt judecatorii corecti ai deciziei politice de a fi sau nu Catalin Dancu primar. Sincer, le doresc tuturor succes.

- Sa admitem ca s-au numarat voturile si ati iesit primar. Ce veti face prima data, prima data?


- Ies si transmit un mesaj de multumire tuturor constantenilor, indiferent daca m-au votat sau nu, si ii voi chema intr-o reuniune publica, sa serbam impreuna, deoarece va fi o victorie comuna, nu doar a mea.

- Sa admitem ca s-au numarat voturile si nu ati iesit primar. Ce veti face prima data, prima data?


- L-as felicita public pe castigator, i-as ura succes si l-as indemna sa-mi urmeze planurile din proiectele sau gandurile pe care le-as fi avut ca primar. M-as bucura ca primarul ales sa se regaseasca intr-unul dintre proiectele propuse de mine.

- Va veti retrage din politica daca nu veti castiga primaria?


- Nu.

- Daca veti fi ales si veti avea un consiliu ostil, ce veti face sa va realizati promisiunile din campanie?


- Asa cum ma cunosc, nu cred ca voi avea un consiliu ostil... dar sa presupunem. Pentru concretizarea proiectelor mele, ma voi intoarce la constanteni, le voi supune acceptului sau refuzului lor. Daca o data un proiect va fi agreat de localnici, apoi, cu siguranta, Consiliul Local nu-si va mai permite sa aiba o atitudine ostila. Ma voi fundamenta foarte mult pe sustinerea concetatenilor mei. Am promis dialog si comunicare cu oamenii. Viitorilor consilieri le transmit un avertisment colegial: cei ce vor incerca sa blocheze politic vor raspunde in fata electoratului.

- Cati bani cheltuiti in campanie?


- Suma pregatita pentru campanie este de 400.000 euro.

- De la cine sunt?


- Voi face o lista publica ce va cuprinde toti sponsorii, pentru ca nu vreau ca presa sau constantenii sa spuna ca acestia au devenit si beneficiarii ulteriori ai unor lucrari. Pana la sfarsitul campaniei, aveti cuvantul meu de onoare, fac publica toata lista celor ce m-au finantat. Personal, conform legii, suport 40.000 euro. Sunt oameni de afaceri care s-au oferit sa ma ajute si stiu ca voi face public numele lor. Nu vreau sa se spuna: "a fost suporterul lui Dancu si acum isi ia tainul". Nu se va intampla asta.

- Ce proiecte ale lui Radu Mazare veti continua?


- Orice proiect demarat de Radu Mazare si a carui analiza confirma ca este benefic Constantei va fi continuat. Niciodata n-am sa ma opun vreunui proiect initiat de el sau orice alt grup din consiliu, pe considerentul ca nu-mi apartine. Proiectele nu sunt ale unei persoane, ci ale orasului. Daca proiectele lui au fost bune si n-au putut fi duse la capat, din motive politice sau economice, eu le duc la bun sfarsit. Cele facute pe clientela nu au nicio sansa.

- Ce proiecte veti bloca din cele ale lui Mazare?


- Toate proiectele cu destinatie intuitu personae, cum spune latinul. Daca un proiect a fost dat cu dedicatie catre o persoana sau grup, acela nu va avea succes. Fundamentarea unui proiect mi-o da legea - legea bugetului, legea protectiei mediului, legea ce reglementeaza regimul juridic al terenului sau al investitiei, legea europeana, daca sunt respectate, inseamna ca-i un proiect pentru constanteni. Cum constat ca s-a mers pe langa, inseamna ca e destinat si va fi blocat. Il voi retrage sau il voi actiona in justitie, depinde ce varianta imi ofera consiliul.

- Este Mazare un mit?


- Nu. Mazare e un om care a reusit sa-si fundamenteze imaginea pe proasta administrare a Constantei dinaintea lui. Asta l-a ajutat foarte mult in credibilitatea primului mandat, care l-a si propulsat. Dar a venit mandatul doi, care a aratat cat de legat si cat de ancorat este de ceea ce inseamna decizia politica si sursele financiare centrale. Cat a avut sustinere, a mers. Cand a fost blocat, si-a dovedit neputinta in a gasi solutii colaterale financiare si legale pentru a face ceva in Constanta.

- Poate fi demolat mitul Mazare?


- Cu siguranta. Singurul lucru care nu poate fi demolat e Dumnezeu, in rest... oricine.

- Ce proiecte sociale si economice aveti pentru mandatul dvs.?


- Pot incepe unele proiecte si sa le termin sau sa le continuu in al doilea mandat, in functie de anvergura, de legislatie. Eu propun patru proiecte ample, ce nu tin de chestiuni uzuale de administratie. Am patru prioritati. Parcul industrial: inseamna zona zero de fiscalitate a urbei si atragere de investitori care asigura stabilitatea locului de munca si venituri sigure. Colateral, se va realiza un parteneriat cu privatii, pentru a realiza unele utilitati sociale, conform practicii europene. Investitorii vor fi scutiti de anumite taxe ce tin de primarie, conditionati de realizarea unei investitii sociale, in functie de necesitatile comunitatii, pentru a degreva bugetul local de cheltuieli. Construirea azilului de batrani la nivel european este urmatorul proiect. Acesta va fi realizat intr-un an, pe un proiect norvegian, cu finantare nerambursabila. Azilul va avea o capacitate de 2.000 de locuri, iar baza de functionare va fi accesibila si batranilor neinstitutionalizati. Al treilea va fi oceanograful, ce va reda Constantei trei dimensiuni: ecologica, turistica si economica. Proiectul exista, va fi realizat in parteneriat cu Primaria Valencia si cu finantare europeana. Ultimul vizeaza construirea de parcari supra-etajate in jurul blocurilor, iar zonele eliberate vor fi transformate in spatii verzi sau locuri de joaca pentru copii. Investitia va fi privata, iar investitorul va stabili, de comun acord cu primaria, un pret unic/an, in care se va asigura mentenanta la asistenta tehnica a instalatiilor de parcaj dotate cu sisteme de umiditate. Dupa iesirea din garantie, dupa o alta negociere cu consiliul, se va stabili un pret de asistenta. Proiectele sunt de durata si asigura beneficii permanente. Precum in Elvetia, Slovenia si alte tari, voi incepe procesul de inverzire a gradinilor la ultimul etaj al blocurilor. Terasele de bloc vor deveni gradini verzi si se va rezolva problema hidroizolatiei blocurilor si regimul de zona verde al fiecarui cetatean.

- Cum vedeti un clasament al primilor trei candidati, ca procente de voturi?


- Primii trei vor fi: Mazare, Dancu, Manea. Il vad pe Mazare pana intr-un 45 - 47%, eu - undeva la un 21% si Manea - intre 12 si 15%.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un preot a sfințit o curbă în care au avut loc mai multe accidente rutiere grave (VIDEO)

03 Feb 2022 1790

Fost comandant de echipaj și șofer în ISU Dobrogea, în arest. Cererea de eliberare, respinsă (minută)

14 Oct 2021 2492

Un fost angajat al ISU Dobrogea a cerut să fie eliberat din arest

28 Jul 2021 2732

Șef echipaj SMURD Angajat al ISU Dobrogea, arestat pentru agresiune sexuală, racolarea minorilor în scopuri sexuale și coruperea sexuală

30 May 2021 7156

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 iunie 2018

20 Jun 2018 3448

Doliu în cinematografie. Un cunoscut cineast s-a stins din viață. Împlinise de curând 64 de ani

18 Feb 2018 3631

În plină vară, în România, a nins! Temperaturile au scăzut brusc

12 Aug 2016 6242

Primarul comunei Jilava a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani și fals în declarații

11 Jul 2016 2752

Riseproject.ro Riseblog - Cu cât ne-a umflat Cocoş preţul analizelor medicale

07 Jul 2016 5749

Accesul câinilor şi vehiculelor pe plajă este interzis

24 Mar 2016 4303

Rolul unui set de TV Plasma din lemn masiv in amenajarea sufrageriei

30 Jan 2016 9495

Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a rectorului Academiei Navale. Vergil Chițac - „Analizez şi posibilitatea de a candida... Nu am decis sub ce formă“

28 Jan 2016 4116

15 ianuarie – Marele poet naţional Mihai Eminescu omagiat la Cumpăna, de Ziua Culturii Naţionale

13 Jan 2016 3299

Comunicat de presă - DIICOT

07 Jan 2016 2728

Măsuri de prevenire a incendiilor specifice campaniei de recoltare a cerealelor

23 Jul 2015 2806